Mi történik ha nem járok be nyári gyakorlatra?
Figyelt kérdés
Egy 2 éves okj képzésen vagyok és ahhoz kellett nyára egy céget keresni 1 hónap gyakorlatra ahova megyek egy hónapig, kellett szerződést is kötni.
Ha én ugy döntök hogy nem járok be akkor mi történik, Vagy ha még a nyáron kiiratkozok az iskolából akkor onnan is automatikusan kiírnak?
Igy 1 év után rájöttem hogy ez a szak nem érdekel a gyakorlaton is csak nézek ki a fejemből igy felesleges
2016. jún. 27. 01:36
1/1 anonim válasza:
Ezt azzal a hellyel kell megbeszélned, ahol tanulsz és utána esetleg a munkahellyel. Alap esetben simán ki lehet iratkozni és nincs semmi, de ha szerződést kötöttetek akkor már sokkal bonyolultabb a dolog. Ha le vagy szerződve egy hónapra és nem mész szerződés-szegést követsz el amiért jobb esetben is fizetned kell, de még bírósági ügy is lehet belőle attól függően mi volt a szerződésben. Benne kell lennie mi van ha nem jársz be vagy milyen módon lehet felfüggeszteni. Olvasd át és utána menj be először az OKJ képzési helyére vagy ahol az ügyintézésük folyik vagy ha nem sokat segítenek a munkahelyen tudnak még segíteni (talán a HR rész tud ott segíteni, attól függ milyen cég).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!