Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy iskola meddig alázhatja...

Egy iskola meddig alázhatja magát a hiányzásokkal? 240 tanulóból 7 van benn? És mi történik- semmi.

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok. 4 osztályos gimi évfolyamonként 2 osztállyal vagyis 8 osztály. Osztályonként átlag 30 fővel. Kb 240 ember jár ide.

Ma volt utolsó tanítási nap. Létszám: 7 fő. Nem az én osztályomban hanem a teljes iskolában. Az összes „osztályt” összeterelték 1 tanterembe. Az osztályok többségéből egyetlen tanuló se volt jelen, a 7 főből 4 a mi osztályunké.

A végzős osztályoknak is voltak ma konzultációs óráik a szóbelik előtt utoljára. 1 se jött el.

Ennek így mi értelme? meddig alázhatja egy iskola magát a hiányzásokkal?

Vagy az egész csak arról szól hogy beikszelhessék na ez a nap is megvolt. Értelme semmi az emberek több mint 90%-a hiányzott de az kit érdekel!

Úgyse írják őket be sehova a hiányzásokat a naplóban már múlt héten lezárták. Aki hiányzik nincs is már hova beírni.

Szóval ennek mi értelme? Annyi hogy papíron meglegyen a tanév és csók?

de tanultam. Most vagyok kilencedikes de soha többet be nem megyek a tanév végén az utolsó napokban. Soha. Minek.

jegyek már lezárva hiányzást már nem írják így még igazolással se kell szarozni-minek menjek be?

Tán nem véletlen hogy a felsőbb osztályokból senki egy lélek se volt benn. Ők már tudják miről szól ez. A semmiről.

2016. jún. 15. 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem értem, hogy az iskola szerinted mit "alázott" magán... A diákok lógtak, ahogy te is ezt tervezed jövőre... A tanév napjainak számát nem sz iskola dönti el, hanem a törvény. Ha meg ezt a napot nem tartották volna meg, akkor meg tegnap hiányzott volna a sok gyerek, mert akkor az lett volna számukra az utolsó nap.
2016. jún. 15. 17:13
 2/10 A kérdező kommentje:

Mit aláz magán???

Két dolgot.

1. Minőségi mérce. Más iksolában nem ez megy pedig ott sincs több eszköz a tanárok kezében. Tesóm is gimis megkérdeztem hányan voltak ma: full létszám. Egy se hiányzott. Mert lehetne ezt így is csinálni. Ott se járnak a tanárok ostorral gondolom ott is az van a kezükben ami itt. Ott mégse ez megy.

2. Mit aláz magán? Azt hogy megy a nevetséges pofázás a tanárokról hogy "na majd meglesz a következménye ennek". Majdnem kiröhögtem. Mégis mi???

Ugyan rögej! Hát ha az iskola el akar járni az összes hiányzó diák ügyében akkor benn ülhetnek egész nyáron mert a 240 ből 230 hiánzyott kapásból. És ennek mind utána akar menni? Hagyjuk már.

Meg aztán isőkebbetől hallom mi a következménye a hiányzásnak. Semmi. A tanárok nem is írják mert csak nekik lenne dolguk vele később.

Na erről ennyit.

2016. jún. 15. 17:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez téged miért bosszant ennyire? Mindenkinek a magánügye,hogy megy suliba vagy nem.
2016. jún. 15. 18:12
 4/10 A kérdező kommentje:

"Mindenkinek a magánügye,hogy megy suliba vagy nem."

Mert ezzel a lépéssel abból csinálnak hülyét aki volt olyan barom hogy bement. Mert minek. Értelme semmi következménye ha nem megyek semmi.

Ráadásul önmagukból is barmot csinálnak. Segget a szájukból. "ez meg az lesz" miközben a napnál világosabb hogy semmi se lesz.

Csak akkor legalább annyi eszük lenne hogy kussban maradnak.

2016. jún. 15. 18:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is bemegyek minden évben,pedig tudom hogy nagyon kevesen leszünk. Utolsó napokban érhető,hogy kb senki nincs ott,mivel mindenki tudja,hogy már nem tanulnak és ezért nem akarnak ott ülni..de ha többen lettetek volna akkor sem lett volna semmi,akkor csak jóval többen ültetek volna egy helyben,ennyi. A tanárok meg persze,hogy ezt mondják,mi mást mondanának? De őket sem zavarja,mivel ők is szívesebben lennének már otthon,tehát persze,hogy nincs következménye.
2016. jún. 15. 18:43
 6/10 A kérdező kommentje:

Hát ha egy szutyok iskolától ennyi telik hogy "ülünk egy helyben" akkor tényleg miről beszélünk.

Tesóm iskolájában utolsó napokban előadók jöttek akik nyári diákmunkákról, banki ügyekről, nyári betegségekről (pl fogamzásgátlás buktatói) tartottak előadást.

Nagyon gonosz lennék ha megkérdezném hogy "drága jó tanár úr árulja már el milyen következménye lesz annak ha nem jövök be"? Pontosan tételesen mi fog történni? Ja hogy semmi?

2016. jún. 15. 18:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát minden suli más, nálunk is utolsó napokban előadások vannak meg sport nap. Sport nap ma let volna de elmaradt a rossz idő miatt így minden ofő reggel értesített néhány diákot h rakják facre ki hogy nem lesz és nem is kell ma suliba menni.
2016. jún. 15. 23:01
 8/10 anonim ***** válasza:

Elárulok egy nyílt titkot: az utolsó pár napnak (sőt, az utolsó 1-2 hétnek) már abszolút semmi értelme. Ez amolyan szükséges rossz. Esetleg aki kétesre áll, az még felel, de utolsó 1-2 napon már az sem. Ez nem egyedi eset, ez minden iskolában így van. De megnyugtatlak: senki nem fog belehalni ebbe az egy felesleges hétbe. ;-) Az iskola színvonala meg nem azon múlik, hogy az utolsó napon hányan jelennek meg.

Az meg végképp ironikus, hogy te lehordasz mindenkit a sulidból a sárga földig, majd pedig büszkén bejelented, hogy jövőre te is csatlakozol azokhoz, akiket most szidsz. :)

2016. jún. 16. 07:37
 9/10 A kérdező kommentje:

" mindenkit a sulidból a sárga földig"

Állj. A tisztelt tanári karról mondtam el a véleményem akik segget csináltak a szájukból. Mindegyik egy nulla egy darab szar lett a szememben. Egyiket se nézem semmibe se.

Mondjuk van olyan akit eddig se néztem.

2016. jún. 16. 08:31
 10/10 A kérdező kommentje:

"Ez nem egyedi eset, ez minden iskolában így "

Egyébként magamat tudom idézni.

Ott a tesóm iskolája utolsó napon (is!!) full létszám 1 ember nem hiányzott.

Szóval marhára nem igaz hogy mindenütt így van.

2016. jún. 16. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!