Diákok! (vagy akár felnőttek, szülők) Hogy sikerült ez alól kibújni? (nyári szakmai munka)
Figyelt kérdés
A kérdés egyértelmű: Gyűlölöm a gyakorlatot, de nincs lehetőségem átmenni gimibe. Soha nem lesz ez a szakmám, nem is én választottam, hanem a szüleim. Egyébként sem fizikai munkára vagyok tervezve a 30 kilómmal. Szeretnék továbbtanulni, egyetemre menni, szóval nem leszek mindig ilyen munkakerülő, de tényleg nem megy ez a munka, erre még a hatalmas emberiszonyom is rájön. Nem lehet valahogy máshogy megoldani? Csak a gimi? Messze is van a munkahely + szerintem nehéz is. Mit csináljak? (UI: örülnék, ha a topic nem a személyeskedésre menne el, tudom, hogy munkakerülő bal___f*** vagyok, ezt be is látom, de más munkát szeretnék, mert utálom az árufeltöltő szakmát és nem is érdekel.) Nincs valami kiskapu?2016. máj. 14. 17:15
1/15 anonim válasza:
Igen, ha valaki nem szertné csinálni, az mondjuk másik iskolába menjen!
2/15 A kérdező kommentje:
És ha nem lehet? :/
2016. máj. 14. 17:28
3/15 anonim válasza:
A szakmai gyakorlatot nem lehet megúszni, az a tanév része. Mért nem tudsz átmenni gimibe?
4/15 A kérdező kommentje:
Mert nem engedik a szüleim + a különbözeti sem olyan egyszerű. Most nem tanulok németet, ők meg 2 éve tanulják. :/ Meg másból is kéne különbözetizni.
2016. máj. 14. 18:20
5/15 anonim válasza:
Akkor itt a probléma a szüleiddel való viszonyod: valószínűleg nem hisznek benned, minél előbb szakmát akarnak a kezedbe, hogy dolgozz, és ne kelljen eltartaniuk. A különbözeti vizsga egyáltalán nem lenne leküzdhetetlen akadály, már most nyáron elkezdhetnél rá készülni.
6/15 A kérdező kommentje:
Mondtam nekik is, de a falnak beszélni is több értelme van. :/ Én viszont határozottan nem akarok árufeltöltő lenni. Nincs valahol egy bolt, ahol ezt lepecsételik? Amúgy diszkrét gyerek vagyok, de nem mondom el fűnek-fának, hogy csak pecsét.
2016. máj. 14. 18:44
7/15 anonim válasza:
Hát az a baj, hogy lehet, hogy előlről kéne kezdeni a gimit, akár nappalin 4, akár estin 2 év alatt. A nagyobb baj, hogy már odaáig sem jutsz el. Hát nekem anyum erőltette, hogy jelöljem be a logisztikát egyetemen; abból csináltam ötödéven okj-t, és akkor anya azt mondta, hogy elég a kettes is, csak legyen meg a papírom róla, de már akkor is utáltam, igazából csak az anyagbeszerző- részszakképesítést csináltam meg belőle. És akkor beszélgettünk erről faterral, ő meg mondta, hogy előfordul, hogy valami annak se megy, akit érdekel, aki akar vele foglalkozni, akarja csinálni; hogyha engem meg nem érdekel, akkor tényleg kár lenne nyűglődni vele. Az okj-ről a dokumentumot már föl se töltöttem a többletpontokért, mert már annyira nem érdekelt. (Nemtom, hogy részszakra járt-e volna amúgy) Szóval ezzel esetleg még tudnál talán érvelni, hogy annak se megy néha, akit érdekel; de mondjuk ha diktátorok a szüleid , akkor ezzel se mennél semmire maximum üvöltöznének veled egy sort. Ezt valahogy szülői beleegyezés nélkül nem lehetne kijátszani, hogy egyedül megoldanád az átiratkozást, hogy utánaérdeklődnél a sulinál, ahova átmennél, és akkor valahogy kész tények elé állítani a szüleidet? Mondjuk ez is nehéz lenne. Kéne valaki, akit tisztelnek a szüleid, és pártfogolna téged. Valami rokon vagy tanár vagy mittudomén. Van nem tudom, van-e olyan, hogy valami gyerek jogi képviselő. Az ombudsman szó jutott az eszembe itt, de nem tudom pontosan, mit jelent, talán valami gyerekjogi képviselettel foglalkoznak ott arrafelé; de most nem nézek utána. Esetleg valami általános iskolai tanárod, aki kiállna melletted és támogatna? Vagy hát aláírásgyűjtés támogatóidtól esetleg. Mondjuk ez már tényleg abszurd, hogy odaáig el kell menni, hogy a szüleid akarata ellen, és a te jogaid, szükségleteid érdekében kellene aláírást meg támogatókat gyűjtened. De amúgy főleg most általános iskolás tanárokra, rokonokra, barátaid szüleire is gondoltam, hogy hátha ők is tudnának valamilyen hatással lenni a szüleidre. Mert ugye nem uralkodhatnak fölötted, nem a tulajdonuk vagy, hanem a gyerekük, aki elvileg fontos kéne hogy legyen nekik. És meg kéne hallgatniuk a te érveidet, a te véleményed, és nem a hátad mögött a te teljes kihagyásoddal eldönteni, és közölni, hogy mivel fogsz foglalkozni életed végéig. Ez aljasság. Uralkodni a másikon. Hát lehet, hogy az lenne a legjobb, bár ez sem annyira nyerő szituáció, hogy azt a sulit végigjárnád, amit ők akarnak, legalább lesz valami szakmád, és akkor abból vagy valami másból megélve estin elvégezni a középsulit, letenni az érettségit. Mondjuk nem tudom, hogy egy esti iskolában mennyire jut idő minden tárgyra olyan alapossággal, hogy király érettségit szerezz. Mert pl az, hogyha sztrájkolnál, akkor meg lehet, hogy fizetőssé tennék a képzésedet, mert van most valami ilyen, hogy aki nem jár be, akkor hát na, nem is tudom igazán mit akartam ide írni, de ha kaptok valami támogatást, azt megszüntethetik, meg nagyon kevés igazolatlannal is ki tudnak tenni talán, és akkor lehet, hogy föl se vesznek máshova, mert hallottam valami ilyet, hogyha már nem vagy tanköteles, azokat már nem szokták fölvenni, és azt nem tudom, hogy alapból ha estire mennél, az önköltséges -e , hát én attól tartok, hogy igen, meg amellett még kemény fizikai munkát is végezni, és még utána otthon tanulni, hát az valójában durva lenne, habár talán nincs is minden nap se meló, se tanítás. Tanítás az talán heti 3. És nem is tudom, hogy pl egy mekis munkával, mosogatással, takarítással, árufeltöltéssel, telós ügyfélszolgálattal, benzinkúti munkával, futárkodással; ilyesmikkel tudnál -e pl annyit keresni. Szóval ez eléggé zsákutcának tűnik a helyzet. Én amúgy előbb gondolkodtam ,hogy lehet, hogyha ennyire nincs ellen megoldás; akkor ez karmikus dolog, és lehet, hogy előző életedben meg pl pont te akartál uralkodni a szüleiden, és előírni nekik, hogy mit csináljanak. Hát szóval nagyon nehéz helyzet. Ja de amúgy nem csak emelt szintű szakmák vannak, szóval nem kell mindhez érettségi, meg a munkaügyi hivatal is indítani szokott képzéseket amik ingyenesek. Szóval talán szétnézhetnél - nem tudom, van -e konkrét elképzelésed - hátha a 8-10 osztályt kérő szakmák között is lenne, ami tetszik. És akkor magadtól intézkedni, otthagyni ezt, ahova most jársz, és akkor magadtól beiratkozni egy okj-re, az első kettő ingyenes.
8/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom otthagyni az iskolát, a szüleim ellen sem tehetek semmit, az van, amit mondanak és kész. Nincs más. Nekem csak a pecsétet kéne megoldanom, őket nem érdekli, hogy mit csinálok, csak a munkapecsét legyen meg.Nem ellenük akarok küzdeni (egyébként is sincs értelme), hanem arra megoldást, hogy mit csináljak. Nem tudom otthagyni as sulit és a nappali is fizetős, szóval mindegy, inkább fizetik. Nekik az érettségi + szakma kell, mindegy nekik a szakma csak legyen papír, mert az fontos. Ezt a vacak pecsétet honnan szerezzem meg? Utána őket nm érdekelné, itt csak a papír kell nekik.
2016. máj. 14. 19:00
9/15 A kérdező kommentje:
*Egyébként sincs
*a
*nem
2016. máj. 14. 19:01
10/15 anonim válasza:
Ha neked jó, hogy a szüleidnek csicskázol egész életedben, akkor maradj a suliban, de akkor nem tudod megúszni a nyári munkát se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!