Hogyan tudtok megélni? (Komoly kérdés felnőttek számára)
Üdvözlök mindenkit!
Egy elég komoly és Magyarországon kissé tabu témában szeretnék kérdezni, mégpedig, hogy hogyan tudják (tudjátok) megoldani havi 80-100 Ezer forintból (vagy annál kevesebből) a megélhetést.
A kérdést azért teszem föl, mert szakmával a kezemben Nettó havi 130 Ezer forintot keresek, és még így egymagamnak is nehéz ebből a fizetésből kijönni, el sem tudom képzelni, hogy ebből vagy ennél kevesebből hogyan tudnak családok megélni.
Nekem BP-n csak az albérlet költsége 60 ezer forint (a környéken nincs olcsóbb, és a munka ide köt), emellett a havi kötelező kiadások víz,villany,internet,tv,élelmiszerek,tisztálkodószerek, autó fenntartás,biztosítások stb. Alig tudok valamit félretenni, pedig nem élek nagy lábom amin tudok spórolok. És mint írtam nekem se gyerek, se feleség, kutya, macska egyedül élek.
A félreértések elkerülése végett!!
-nem siránkozni akarok, tudom hogy vannak ennél rosszabb helyzetben élők, csak kiváncsi vagyok a tapasztalatokra (épp ezért a kérdés)
A válaszokat mindenkinek nagyon szépen köszönöm!
Séf fiú, már megint te?
Egyébként én rendesen tanultam 500k körül keresek, valahogy megélek belőle.
mamival élnek, vagyy ha vele nem tudnak akkor nyomorognak.
Mi a Balkán vagyunk, nálunk szarul élnek a munkások.
Na tessék kérdező itt van "séffiú". :D
Már ha nem ő tette fel ezt a kérdést is másik felhasználóról. :D
"úgy, hogy nem elégszel meg a minimálbéres munkával, hanem fejleszted magad és keresel jobban fizető munkahelyet."
És közben hogy élsz meg? :D
Nem mindenkit tol mami meg papi.
"Nekem BP-n csak az albérlet költsége 60 ezer forint"
A Budapesten dolgozók nagy része nem albérletben él, hanem saját ingatlanban (esetleg hitellel, kisebb törlesztővel, vagy még szülőknél..).
130-ból nehéz, ha még albérletet is fizetned kell. Ha ketten vagytok (pl férj+feleség) már megoszlanak a költségek (Nem lesz duplaannyi a villanyszámla).
Akik ennél kevesebbet keresnek, azok max egy szobát bérelnek vagy még otthon laknak és kiadásaik egy részét más állja, így talán félre tudnak tenni egy önrészre valót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!