Nehéz (mint minden orvosi), de teljesíthető. A diploma egész Európában + a világ számos más országában is elismert (mint mindegyik magyar orvosié). Sokat kell tanulni, de azért marad az embernek szabadideje is, ha jól beosztja. A legtöbb tárgyat összességében jól oktatják (bár előadónként ez eléggé változó lehet), a vizsgák többsége korrekt. A gyakorlatvezetők általában szintén jók, felkészültek, mellette még segítőkészek kedvesek is, néhányukkal egészen közvetlen kapcsolatot lehet kialakítani. Az órák többsége az elméleti tömbben vagy a tőle 5 percre lévő egyéb épületekben van, 1-2 klinikai gyakorlattól eltekintve nem kell sokat vándorolni. A klinikai gyakorlatok színvonala változó, de az alapokat nagyon jól megtanítják. A szaknyelv oktatása szintén nagyon jó, így ha nem menne jól az angol a felvételikor, az egyetem alatt akkor is jól meg lehet tanulni. A közösségi élet nagyon jó, sok közös program van, emellett a tanulásban is segítik egymást az emberek. Lehet kutatni is TDK-munka keretében, erre is számtalan lehetőség van. Nem rég épült egy hatalmas kutatóközpont az egyetem mellé. A fő egyetemi klinikát is most újították fel. Az egyetem főépülete nem túl szép, de 2-3 éven belül azt is tervezik felújítani. A kollégiummal ugyanez a helyzet. A város nagyon szép, néhány külvárosi résztől eltekintve (ahova nagy valószínűséggel úgysem kell menned, ha nem akarsz) a közbiztonság is jó.
Pontosan mire vagy kíváncsi?
További információk: [link]
Még valami. A gyakorlatos készségek javítása céljából idén átadták a világszínvonalú új gyakorlatos labort is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!