Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Veres Pálné vagy Karinthy?

Otyoke kérdése:

Veres Pálné vagy Karinthy?

Figyelt kérdés

A Karinthyba már tuti fölvesznek.A Veres Pálnéba is nagy valószinüséggel mert ott nem vagyok benne a 28-ba de közel vagyok hozzá és pár gyerek biztosan elmegy.

Nem tudok dönteni a kettő között.

úgy tudom a tanítás mindkettőben elég színvonalas úgyhogy az alapján szeretnék inkább dönteni milyen a közösség.

most kell módosítanom a sorrenden, segítsetek nekem ebben.

Köszönöm :)

2016. márc. 12. 15:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%
Karinthy! Barátnőm oda jár és nagyon szereti. Angolból pedig már második évben felsőfokon beszélnek.
2016. márc. 12. 17:14
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
1. Vagyok , most olvasom hogy a közösség érdekel, én a Károlyiba járok ès sok Karinthyst ismerek mind nagyon kedvesek szerintem biztos jó a közösség. A Veres Pálnéban nagyon sok a protekciós és a sznob , rengetegen kerülnek be 50-60 pontos felvételivel és "ismeretséggel" főleg a NYEK-es osztályba.
2016. márc. 12. 17:24
 3/12 anonim ***** válasza:
45%
En is a karinthyba mennek! A vpgbe a tanarok nem szimpatikusak. A diakok sem. De ez embertol fugg. De a karinthy az nagyon jo suli! A diakok kedvesek! En oda mennek...
2016. márc. 13. 08:36
 4/12 anonim ***** válasza:
33%

Hú, hát nyelvoktatásban biztosan a Karinthy a színvonalasabb :) A VPGben a második nyelvet nem is biztos, hogy megtanulod flottra. Egyébként a Veres Pálnéban én sem tapasztaltam túl sok jót, a tanárok elég lenézőnek, szúrósnak tűntek a szóbelin, elég sok mindenbe belekötöttek, mikor én voltam tavaly. A suli elég kicsinek tűnt, be van zsúfolva belvárosi lakóházak közé. A közösségről nem tudok mit mondani, de nekem kicsit lenézőnek tűntek ők is, meg rám sem néztek kb. a szóbelin, mert rendes tanítási nap volt.

Szóval, Karinthy, igen :) Ott azt hallottam, nagyon sok program van, kedvesek a diákok, a tanárok egytől egyig színvonalasan tanítanak, a nyelvoktatás meg csak hab a tortán, az a legjobb :D

2016. márc. 13. 15:46
 5/12 anonim ***** válasza:

Pár szubjektív infó, ami segíthet a döntésben:

VPG:

- 11. évfolyamtól az alábbi tantárgyakból indul fakt: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, informatika, fizika, biológia, kémia vagy idegen nyelv. Szabad sávként rajz, művészettörténet, pszichológia, mozgókép- és médiaismeret, ének választható. A nyelvi előkészítős képzésen részt vevők heti 15 idegen nyelvi órával, és 3 infó órával rendelkeznek. Második évtől általános tantervű osztály menete szerint tanulnak.

Az iskolában kiemelt szerepe van a tehetséggondozásnak, nemcsak tanórai keretek közt, hanem délutáni, szakköri formában is segítik a tanulókat.

Szakkörök: tantárgyi szakkörök, kórus, Gallilei Műhely (természettudományos foglalkozások, táboruk is van), színjátszó kör, rajzszakkör. Sok kultúrális, tudományos és sportprogram, versenyek színesitik a diákéletet.

Szaktantermek: rajz, informatika, történelem, fizika, biológia, kémia. A felszereltségük a kornak megfelelő, a diákok szabadon használható számítógépekhez is hozzáférhetnek a felkészülésük során. Az iskolai könyvtár 35 ezer kötetes.

Az iskola tagja a Magyar ENSZ Modell Diákegyesületnek, nyári táborokat, külföldi tanulmányutakat és diákcsereprogramokat is szerveznek.

Emelt szintű érettségik átlaga: Magyar: 75%; Matematika: 71%; Történelem: 64%

Oktatott nyelvek: angol, német, francia, olasz

2016. márc. 13. 15:46
 6/12 anonim ***** válasza:

Karinthy:

- Angol kéttanon második évtől fele matek-természettudományos, fele humán tagozatú lesz. Német kéttanon az egyik fél matek-természettudományi, a fele általános. Emelt angolon ugyanúgy, mint németen, csak ott már kezdéskor szétoszlik. Érettségi után idegenvezető képzést is tartanak.

Kéttanon nyelvi előkészítő évben heti 19 órában tanulják a diákok az idegen nyelvet, hogy elősegítse a következő évben azt, hogy a történelmet, a matekot, a fizikát, a bioszt, a földrajzot és a célnyelvi civilizációtis a célnyelven tanulhassák. A diákok itt szerzett érettségije felsőfokú komplex nyelvvizsgát ér.

Az emelt angol osztályban a diákok heti 5 órában tanulják a nyelvet, többségük már a gimi alatt középfokút szerez a nyelvből.

Szakkörök: szinte minden tantárgyból + zenei, művészeti, tánc, tanulmányi versenyek, kultúrális ünnepségek stb.

A szakkörökön kívül szervezett kultúrális programokon (mozi, színház) és hétvégi kirándulásokon is részt vehetnek a tanulók.

Sportlehetőségek: kosárlabda, asztalitenisz, korfball, floorball, karate

Az iskolában a modern műszaki berendezések jól felszereltek, 60 ezer kötetes könyvtárral rendelkezik. Az intézmény területén szabadon elérhető a WiFI és szabadon használható számítógépek is vannak.

Diákcsereprogramokat is szerveznek, kapcsolatai Európa-szerte és Amerikában is vannak.

Emelt szintű érettségik átlaga: Matematika: 75%; Történelem: 80%

Oktatott nyelvek: angol, német, francia, spanyol, orosz

2016. márc. 13. 15:55
 7/12 Bogi11 ***** válasza:
Szerintem az sem mindegy, hogy mennyit kell utazni 4-5 éven keresztül nap, mint nap. Ezzel számoltál már?
2016. márc. 13. 20:46
 8/12 Bogi11 ***** válasza:
Karinthyban melyik osztály egyébként?
2016. márc. 13. 20:49
 9/12 A kérdező kommentje:

Karinthyba a simát jelöltem meg de most módosításnál megjelölöm a kéttant az utazás nem vészes egyikhez sem

Karinthy talán közelebb van

2016. márc. 14. 08:47
 10/12 anonim ***** válasza:
62%

SZiasztok :D

Nem tudom hogy azok miert papolnak a VPGrol hogy lenezoek a tanarok es sznobok a diakok akik oda se jarnak. Ez egyaltalan nem igaz. Nem is oda jarsz, de mar szidod? A Veres Palne az egyik legjobb iskola Budapesten, a tanarok jofejek, a diakok segitokeszek. En most jarom az elso evem a NYEKes osztalyban es imadom minden percet. Remelem jo iskolat fogsz magadnak valasztani, sok sikert tovabbra is! :D

2016. márc. 14. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!