Szent László vagy Karinthy?
A Karinthyban erősebb a nyelvoktatás, míg az ugyan a Lászlóban is erős, de ott a matek is erős főleg.
A Lászlóban tudtommal nagyon jó a közösség.
Pár konkrétabb infó:
Karinthy: Van érettségi után idegenvezető képzés. Kéttanosoknak heti 19 óra idegen nyelv van nyelvi előkészítőn, utána töri, matek, fizika, biosz, földrajz, célnyelvi civilizáció angolul/németül van. Az érettségi felsőfokú komplex nyelvvizsgát ér. Emelt angolon heti 5 órában tanulják a diákok a nyelvet, többségük középfokút szerez még a gimnázium alatt.
Szakkörök: szinte minden tantárgyból, továbbá zenei, művészeti, tánc, tanulmányi versenyek, kulturális ünnepségek
Kultúrális programok például színház vagy mozi, és vannak hétvégi kirándulások is. Sportlehetőségek: kosárlabda, asztalitenisz, korfball, floorball, karate
Modern műszaki berendezésekkel jól felszereltek a termek, 60 ezer kötetes a könyvtár, van szabadon használható WiFI. Van pár szabadon használható számítógép is.
Vannak diákcsereprogramok is, Európa-szerte, s Amerikában is vannak cserekapcsolatai.
Szent László: A tehetséggondozás (versenyfelkészítés) egyéni és csoportos foglalkozások között zajlik. A diákok tantárgyi szakkörön kívül csillagászati szakkörre is járhatnak.
Az iskola tantermei technikailag jól felszereltek.
A sportolni vágyók a 1000 négyzetméteres tornacsarnokot, felújított sportpályákat és a tornatermet is igénybe vehetik.
Saját tábora van Balatonszepezden, ahol nyaranta 300-400 diák táborozik.
Vannak külföldi tanulmányutak és csereprogramok is. Partneriskolái Olaszországban, Finnországban, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Angliában, Spanyolországban és Romániában vannak.
én is a szent lászló angol-matek szakát jelöltem meg :D
a karinthyba a németet de nem valószínű hogy oda felvesznek
háát ha szeretnél komolyan nyelvet tanulni akk szerintem a karinthyba menj de ha nem olyan fontos a nyelv akkor inkább a szent lászló
Ha a matek is komolyan érdekel az angol mellet, akkor én a helyedben a SZLG-t választanám.
(A SZLG-t jelöltem 1. helyen, 90 pontos felvételivel és max. vitt pontszámmal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!