Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lecsukhatnak ha megírom a...

Lecsukhatnak ha megírom a valóságot?

Figyelt kérdés

"18 éves végzős diák vagyok egy erős gimnáziumban. Továbbtanulás előtt állok. Elegem lett mindenből. A felnőttek általánosítanak, azt hiszik a diáknak azért nincsenek csak jó jegyei mert bulizik, iszik, plázázik. DE nem így van! El sem tudják képzelni milyen nehéz helytállni egy valamire való képzésen!

Úgy döntöttem megírom egy rövid könyvben. Csak ugyebár, a mai világban még az ellen is pert indítanak aki bólogatni mer a kormánnyal szemben.

Meg merjem írni? Itt egy részlet:

Az viszont tényleg felháborító, hogy egy kilencedikes gyereknek heti 42 órája van, ami azt jelenti, van olyan nap, mikor TIZEDIK órában végez. Egyik barátnőmről van szó. Erős gimibe jár, minden nap reggeltől estig az iskolapadban ül. Este 6-ra hazaér, és akkor este 10-ig még tanul másnapra.

Igaz, én 18 éves vagyok, de sokszor még nekem is problémát okoz az idő beosztása. Minden nap 5 óra körül érek haza (de nem a plázázások miatt, óráim vannak vagy éppen nyelvvizsgára készülök) és persze másnap van 2 dolgozat meg 3 felelés. Tegyük hozzá van olyan tanár akivel van óránk hétfőn kedden és pénteken. És érdekes módon mindig hétfőn jelenti be hogy kedden dolgozat. Hát fel lehet így készülni? Nem. Nem lehet. Minden tanár a saját tárgyát tartja fontosnak, nincsenek kifogások. Most, érettségi előtt 2 hónappal, elképesztő nyomást ad a suli. Erős gimibe járok, kéttannyelvű osztályba. Tizedikben csináltam angolból középszintű nyelvvizsgát. 12. év végén középszintű előrehozott angol érettségit. Most, 13. osztályban ősszel megírtam az előrehozott emelt szintű angol érettségit. A német nyelvvizsgámat pedig januárban csináltam meg. És hogy emellett mire volt időm? Semmire. Hétköznapjaim abból álltak, hogy tanítás után első busszal mentem is haza. Barátommal csak hetente 3-4x találkozunk. A szombat az egyetlen nap, mikor egész nap együtt lehetünk. Buli? Ugyan már, 9 órám van pénteken, este 11-kor kidőlök.

Sajnos ha valaki tovább akar tanulni akkor ezek az elvárások. Az egyetemi ponthatárok az egekben, az elvárások teteje szintúgy a csillagos ég.

Ne azokra gondoljatok akik 16 évesen sz*rnak a tanulásra!

Hanem azokra akik egyetemre készülnek és minden nap személyiségi problémákkal kell megküzdeniük. Egyes lett a biosz tz? A tanár közli, hogy hülye vagy, menj dolgozni a mekibe."

2016. febr. 23. 08:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Személyvonat indul Budapest keleti pályaudvarra 3:23-kor 20 perc múlva a 4. vágányról. A vonat Hatvanig minden állomáson és megállóhelyen megáll. Hatvantól csak Tura, Aszód és Gödöllő állomásokon áll meg.
2022. okt. 19. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!