Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lecsukhatnak ha megírom a...

Lecsukhatnak ha megírom a valóságot?

Figyelt kérdés

"18 éves végzős diák vagyok egy erős gimnáziumban. Továbbtanulás előtt állok. Elegem lett mindenből. A felnőttek általánosítanak, azt hiszik a diáknak azért nincsenek csak jó jegyei mert bulizik, iszik, plázázik. DE nem így van! El sem tudják képzelni milyen nehéz helytállni egy valamire való képzésen!

Úgy döntöttem megírom egy rövid könyvben. Csak ugyebár, a mai világban még az ellen is pert indítanak aki bólogatni mer a kormánnyal szemben.

Meg merjem írni? Itt egy részlet:

Az viszont tényleg felháborító, hogy egy kilencedikes gyereknek heti 42 órája van, ami azt jelenti, van olyan nap, mikor TIZEDIK órában végez. Egyik barátnőmről van szó. Erős gimibe jár, minden nap reggeltől estig az iskolapadban ül. Este 6-ra hazaér, és akkor este 10-ig még tanul másnapra.

Igaz, én 18 éves vagyok, de sokszor még nekem is problémát okoz az idő beosztása. Minden nap 5 óra körül érek haza (de nem a plázázások miatt, óráim vannak vagy éppen nyelvvizsgára készülök) és persze másnap van 2 dolgozat meg 3 felelés. Tegyük hozzá van olyan tanár akivel van óránk hétfőn kedden és pénteken. És érdekes módon mindig hétfőn jelenti be hogy kedden dolgozat. Hát fel lehet így készülni? Nem. Nem lehet. Minden tanár a saját tárgyát tartja fontosnak, nincsenek kifogások. Most, érettségi előtt 2 hónappal, elképesztő nyomást ad a suli. Erős gimibe járok, kéttannyelvű osztályba. Tizedikben csináltam angolból középszintű nyelvvizsgát. 12. év végén középszintű előrehozott angol érettségit. Most, 13. osztályban ősszel megírtam az előrehozott emelt szintű angol érettségit. A német nyelvvizsgámat pedig januárban csináltam meg. És hogy emellett mire volt időm? Semmire. Hétköznapjaim abból álltak, hogy tanítás után első busszal mentem is haza. Barátommal csak hetente 3-4x találkozunk. A szombat az egyetlen nap, mikor egész nap együtt lehetünk. Buli? Ugyan már, 9 órám van pénteken, este 11-kor kidőlök.

Sajnos ha valaki tovább akar tanulni akkor ezek az elvárások. Az egyetemi ponthatárok az egekben, az elvárások teteje szintúgy a csillagos ég.

Ne azokra gondoljatok akik 16 évesen sz*rnak a tanulásra!

Hanem azokra akik egyetemre készülnek és minden nap személyiségi problémákkal kell megküzdeniük. Egyes lett a biosz tz? A tanár közli, hogy hülye vagy, menj dolgozni a mekibe."

2016. febr. 23. 08:53
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ez egy részlet lenne belőle.

Azt hallottam, hogy ha valaki nagyon nagy igazat ír, könnyen perbe foghatják.

2016. febr. 23. 08:54
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem, mit akarsz megírni, mert az idézőjelek között is van egy olyan rész, hogy na ezt akarod megírni, de akkor minek van az egész körül idézőjel? Meg hova akarod ezt megírni?

Egyébként meg nyugodtan megírhatod, ha valahol meg tudod jelentetni. Nincs benne semmi olyan, ami miatt lecsukhatnának. Nem Észak-Koreában élünk, a véleménynyilvánítás szabad.

2016. febr. 23. 08:56
 3/11 A kérdező kommentje:
Esetleg ha valakit érdekelne a könyv, az jelezzen nekem.
2016. febr. 23. 08:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Az elején az idézőjel véletlen volt, bocsánat, csak telefonról vagyok és össze vissza ugrált a képernyő.
2016. febr. 23. 08:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jó ötlet. Senki sem fogja elolvasni a könyvedet, ezáltal eleve senki sem fogja kiadni, mert nem éri meg. Akit érdekel az oktatás szar helyzete, az tisztában van vele, nem kell ahhoz olvasnia róla. A többiek meg úgyis szemellenzővel járnak.

Ráadásul ha a nevedet adod ehhez az ömlengéshez, később elég negatív hatásai lehetnek rád nézve.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a színvonala a szövegnek nulla.

2016. febr. 23. 09:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mar leirta mas, de megerositem: ezt tenyleg felesleges megjelentetni. Mindenki tisztaban van vele, hogy vannak jol tanulo, szorgalmas diakok, meg vannak, akik szrnak az egeszre.....ez nem uj tema.
2016. febr. 23. 09:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de ha a középiskola ennyire kiborít, akkor mi lenne veled egy jobb egyetemen, vagy éppen a munka világában? A középiskolánál könnyebb dolgod az életben sem lesz ha valóban jó egyetemre akarsz menni és jó munkát akarsz végezni jó pénzért.

Szerintem könyvírás helyett (mégis van rá időd, energiád?) járj el valami önismereti csoportba, vagy fejlesztésre

2016. febr. 23. 11:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Bestseller lenne :D

Most komolyan,én sem értem mire vársz, hogy az emberek majd megsajnálnak? Amúgy javíts ki ha tévedek,de szerintem az a te döntésed volt hogy erős gimbáziumba mentél..tisztában voltál hogy ez mivel jár,mennyi lemondással és áldozattal, mégis ezt az utat választottad..szerintem nem jó ilyen komolyan venni az életet. Vagy gondolod hogy azok a "híres" 16 évesek akik szxrnak sla tanulásba, semmire nem fogják vinni? Honnan tudod? Nem akarlak beavatni a rideg valóságba, de könnyen előfordulhat hogy neki jobb állása lesz,mint neked..nem csak a jegyek számítanak,sőt! Kapcsolatok és esetleg szerencse..képzeld el pl a szitut,amikor álmaid állására jelentkezel, kitűen végeztél az egyetemen,van 6 nyelvvizsgád, minden ami szerinted kell ahhoz hogy felvegyenek..behívnak interjúra,ami abból áll hogy beterelnek egy szobába ahol tucatmagaddal várod hogy sorra kerülj (mind kiválóan végeztek,mindnek van nyelvvizsgája, egyszóval semmiben nem különböznek tőled)..szóval sorra kerülsz, akkor előadhadhatod magad a hrsnek azt, amit aznap már tucatszor hallott.. hogy neked ez az álmod,hogy ott dolgozz, stb.. ránéz az önéletrajzodra,és gyakorlatilag ugyanazt látja mind a többi jelentkezőnél.. erős, jó hírű iskolák, kiváló eredmények,stb.. végeztek a beszélgetéssel,megköszöni ès te reménmyel telve várod a kiértékelést, úgy érzed te leszel a nyerő..és akkor jön a koppanás, mert a végén úgyis a józska kapja meg az állást,aki btw 16 évesen szxrt a tanulásba, de az ismerősének az ismerőse,aki jó kapcsolatban van az ottani főnökkel, szólt pár jó szót az èrdekében..na hát ennyit számít kb minden..az viszont ne haragudj,de pont nem fog érdekelni senkit,hogy melyik gimnázium milyen tannyelvű osztályában végeztél..a gimnáziumokat ugyanis nem szokták nézni, csak az egyetemet..a mai világban meg inkább pénz kérdése hogy mire jutsz a felső oktatásban..

2016. febr. 23. 11:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Teljesen igazuk van a többieknek abban, hogy ez igazából senkit nem érdekel. És semmi olyan sincs benne, amivel ne lenne tisztában bárki, aki az utóbbi 20-25 évben járt gimnáziumba vagy látott valakit, aki járt.

Azt nem mondom, hogy "ilyen jó dolgod sose lesz", de azért ennyire "sírni" sem kell, nem lesz minden jól teljesítő 16 évesből személyiségproblémás ember a suli miatt.

Az meg egyenesen nevetséges, hogy "az egyetemi ponthatások az egekben, az elvárások teteje a csillagos ég"! Ugyan már! Még a jobb szakok többségére is be lehet 390-430 pont körül jutni. Max. hozott pontokkal, két 60%-os emelet szintű érettségivel már 420 pontja van az embernek.

Amúgy nem, nem csuknának le:) Észre sem venné senki.

2016. febr. 23. 11:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom írták-e az előző válaszolók, de ha könyvet akarsz kiadni, tisztában kéne lenned azzal, hogy a nyelvvizsga középfokú és nem középszintű.
2016. febr. 23. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!