Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kibuktam az egyetemről....

Kibuktam az egyetemről. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Egy tárgyból elhasználtam az utolsó vizsgalehetőségemet is, és sajnos nem lett meg. :( Milyen lehetőségeim vannak? Esetleg felvételizhetek ugyan ide, és ha elfogadtattatom a tárgyaimat akkor folytathatom, csak sok csúszással? Mik ezzel kapcsolatban a szabályok?

Köszi a segítséget, nagyom magam alatt vagyok, sajnos. :(

21F

2016. jan. 25. 00:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Újrafelvételizhetsz igen és elfogadtatod a tárgyaidat, csak ahogy te is írtad, ez ugye újabb csúszás lenne.

Bár nem tudom, hogy te hova jársz, nálunk van lehetőség dékáni méltányossági kérelemre, amivel felveheted 4x alkalommal is a tárgyat és nyersz plusz 2 vizsgaalkalmat. (De hangsúlyozom ez nálunk van így, lehet nálatok más a rendszer.)

2016. jan. 25. 00:18
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Nálunk is van lehetőség Dékáni kérelemre, egyszer, de legendásan kevés alkalommal adják meg.

Másrészt a ráépülés miatt így nem biztos, hogy negyedik félév végére meg tudnám szerezni a bent maradási kreditmennyiségek, és akkor meg azzal bukok ki, szóval lose-lose situation.

Elég közel van a vizsgaeredményem, megpróbálok még hatni a tanárra, hatha ad pár pontot.

Következő probléma, hogy amikor én bekerültem, akkor még körülbelül 35-40 ponttal volt több nekem, mint a határ. (2014) Idén ezen emeltek 17 pontot. Ha jövőre is ennyit emelnek, akkor már vissza jönni se tudok. :/

2016. jan. 25. 00:23
 3/10 A kérdező kommentje:
Ami még hozzá tartozik: Az első két félévben állami ösztöndíjas voltam. Azokat a féléveket ki kell fizetni? Mikor, hogyan?
2016. jan. 25. 00:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj hatni a tanárra.

Próbálj felvételizni újra mindenképp február 15-ig. Ingyenes 3 helyre, nem kötelez semmire, de jó ha van.

Bármelyik egyetemre, főiskolára, szakra felvételizhetsz. Ha felvesznek és teljesíted, lesz egy bármilyen diplomád nem kell visszafizetned az előző nem befejezett szakod miatt semmit az államnak, mert lett egy diplomád. Bárhova jelentkezel, akár ugyanoda ahol most vagy, kreeditelismertetéssel, beszámíttatással elfogadtathatod az eddig teljesített tárgyaidat, ha az elfogadtatni kívánt tárggyal legalább 70% ban megegyezik a tematika. A mostani szakodon meg simán minden teljesített tárgyat elfogadnak, ha újra ide jelentkezel és kéred a beszámítást. Ha nem vennének fel sehova, akkor kitesznek az egyetemről, majd az oktatási hivatal küld egy határozatot vagy valami papírt, hogy mennyit kell visszafizetned, aztán adhatsz be mentesítési kérelmet hozzájuk, amiben vállalod, hogy az államis féléveidnek megfelelő időt +365 napot ledolgozol Magyarországon, hogy mentesítsenek a visszafizetés alól. Lehet ilyen kérelemmel élni, bővebben az Oktatási Hivataltól szerezhetsz infót.

2016. jan. 25. 00:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja annyit csúszol, ha nem jön össze, hogy lesz egy szabad tavaszi féléved, azt nem csúszol tovább, marad 10 államis féléved, hogy befejezd a szakod újrafelvétel esetén. (Ha kettő államis volt eddig). Elfogadtatással tudsz majd haladni, esetleg néhány szabadon választhatót is veszel fel.
2016. jan. 25. 00:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat, ez kicsit megnyugtatott most.

Annyi kis kérdésem lenne még, hogy a harmadik félévem az Diákhitelből ment, (csak a tandíj) azt most le kell mondani? Ugye itt közvetlen a hitelező meg az egyetem között van a tranzakció. És azt el kell kezdeni fizetni ebben az üres félévben?

2016. jan. 25. 01:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Külön lemondani nem kell. A tavaszi félévnél a diákhitel intézet meg fogja állapítani, hogy nem vagy többé jogosult rá, majd 4 hónap türelmi időt követően el kell kezdened törleszteni.
2016. jan. 27. 12:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem lemondani kell, de a hallgatói jogviszony megszűnését KÖTELES vagy bejelenteni, szerződésszegésnek minősül, ha nem teszed. Szerződésszegésnek meg akár a szerződés felmondása is lehet a következménye, ami neked nagyon rossz lenne. Csak be kell lépni a [link] oldalon, és az űrlapoknál a hallgatói jogviszony megszűnését bejelenteni.

Való igaz, hogy február-márciusban, amikor a DH Központ egyezteti a hallgatói jogviszony adatokat az intézményekkel, úgyis automatikusan kiderül, hogy nincs jogviszonyod. De ne adj nekik ürügyet arra, hogy cseszegessenek.

2016. jan. 27. 14:20
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Nekem a kedves TO-s néni azt mondta, hogy semmi teendő nincs a DG-val, de inkább bejelentem, nem akarok támadási felületet adni ezeknek a pénzéhes szemeteknek, akiktől voltam olyan hülye, és fel vettem ezt a death end hitelt..

Még egyszer, köszi mindenkinek! Kissé össze kaptam magam azóta, ma kitöltöttem a felvételit, beadtam a jelentkezést ugyanoda. Jelentkezek újra érettségire az egy tárgyból ami anno nem lett ötös, hogy biztosan fel vegyenek. Az önéletrajzom is bent csücsül már pár munkáltatónál, szóval elkezdtem össze kapni magam, hogy ne teljesen a kukába menjen ez a fél év.

2016. febr. 6. 01:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Hogy sikerült?
2023. jan. 3. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!