Nem idegesítő ez a hiszti a felvételi körül?
Üdv! 2013-ban felvételiztem középiskolában, tehát előtte lévő évben kezdtem követni ezeket a dolgokat. És minden évben ugyan az a hiszti megy. "Sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi." "Ez volt a legnehezebb mind közül." "Mindenki elrontotta." "Nem fognak felvenni csak sz.r suliba."
Nem unalmas már? Megnézik a megoldókulcsot aztán számolgatják a pontjaikat, és telesírják a közösségi oldalakat, hogy milyen nehéz volt. Nekem nem számított oda ahova jelentkeztem, de azért megírtam. Iskolában készülgettünk, meg otthon megoldottam párat és mind a kettő 30 pont körül lett. Nem nagy eredmény, de ahhoz képest, hogy meg se kellet volna írnom és nem is készültem komolyabban, nem rossz.
Szóval nem értem ezt a hisztit, aki tanult nyolc évig az meg tudja írni, aki meg nem az lehet rosszul mérte fel a képességeit. 17/f
32-es
Minden évben ezt mondják.
De nagyon idegesítő!
Jó tanulónak számítok ráadásul profin kezelem a stesszhelyzeteket többnyire. Sok osztálytársam jött hozzám kisírni magát, hogy nem fog menni meg hogy minden ezen múlik, arra viszont senki nem gondolt, hogy esetleg én is ebben a helyzetben vagyok. Fel kell emlegetni, hogy mi múlik ezen! Környezetemben én voltam mindig az egyik legnyugottabb, legtürelmesebb ember.
A felvételi miett sem izgultam annyira, csak volt bennem egy minimál drukk. Tudtam mire vagyok képes, mire nem. Tudtam milyen egy döntő pillanat, egy stresszhelyzet. Tudtam, hogy ha van tétje, ha izgulok, minden jobban megy. Viszont kiakasztott az osztályom önsajnáltatása. A másik idegesítő dolog az volt, mikor anyu mondogatta "nyugi, ügyes vagy" érdekes, de ez idegelt fel a legjobban. Nyugott voltam ADDIG ês képben voltam minden képességemmel. Az utána lévő cirkusz már csak a levezetés. "Elrontotam nagyon ki vagyok akadva" szöveg már csak utóíz. Mindenki ezt mondja. Ez idegesítő. Meg ugye az éves téma. Ja igen egy hét után már untam. Kicsit gáz, hogy mindig a felvételire terelődik a szó.
Igazából mindenki tehet az eredményéről. Nem jó kifogás a stressz. Meg kell tanulni kezelni. Az élet tele van ilyen helyzetekkel. Igazából ezek döntenek a sorsunkról. Ha nem tanulod meg kezelni alapból lőttek az életednek. Mit csinálsz egy érettségin, állásinterjún? A stressz miatt volt. Ez nagyon fog érdekelni mindenkit. Mész orvosnak aztán elrontod a műtétet a stressz miatt. Végülis, csak egy ember élete...meg a hozzátartozói boldogsága...
Szóval a lényeg...ha van tét hozd ki belőle a legtöbbet! Nem akkor kell elbénázni amikor számít...
Hogy tanulhatod meg kezelni?
Szerepelj. Versenyezz. De ne ilyen játék cuccokban, hanem olyanban ahol számít.
14/L
Ui.: kedves "szétizgulommagam" felvételizők! Ne a társaitokon vezessétek le a feszültséget!
Kedves anyukák nagymamák hozzátartozók! Tudom, hogy jobban izgultok, mint mi, de ez nem ok arra, hogy kikészítsetek minket.
Ui2.:a felvételi utáni "utálommagamelbasztamafelvetelit" posztokra meg annyit, hogy sajnálom őket. És nem azért, mert a felvételijük úgy sikerült ahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!