Nem idegesítő ez a hiszti a felvételi körül?
Üdv! 2013-ban felvételiztem középiskolában, tehát előtte lévő évben kezdtem követni ezeket a dolgokat. És minden évben ugyan az a hiszti megy. "Sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi." "Ez volt a legnehezebb mind közül." "Mindenki elrontotta." "Nem fognak felvenni csak sz.r suliba."
Nem unalmas már? Megnézik a megoldókulcsot aztán számolgatják a pontjaikat, és telesírják a közösségi oldalakat, hogy milyen nehéz volt. Nekem nem számított oda ahova jelentkeztem, de azért megírtam. Iskolában készülgettünk, meg otthon megoldottam párat és mind a kettő 30 pont körül lett. Nem nagy eredmény, de ahhoz képest, hogy meg se kellet volna írnom és nem is készültem komolyabban, nem rossz.
Szóval nem értem ezt a hisztit, aki tanult nyolc évig az meg tudja írni, aki meg nem az lehet rosszul mérte fel a képességeit. 17/f
"A kérdés egyébként nem az, hogy kinek milyen előnye/hátránya származik a középiskola milyenségétől."
Magyarán arról van szó, hogy miért fontos az adott korosztály nagy részének, hogy jó legyen a központija?
Nagyon egyszerű, azért, mert a legjobb helyíen akar továbbtanulni.
"De miért? Hiszen egyenlőek az esélyei, nekem is van olyan ismerősöm, aki..."
Magyarázd el ezt a 13-15 éves korosztálynak, akinek a szüleitől kezdve, az összes tanára az hangsúlyozza, hogy, ha nem tanul, nem csinálja a felvételi gyakorlást, nem veszik fel csak a leggyengébb szakiskolába, esetleg sehová, aztán egy nagy semmirekellő lesz, mert a szakiskolában nem lehet tanulni.
Magyarázd el ezt egy 13-5 éves gyereknek, akinek álmai és céljai vannak, hogy a célja hülyeség, mert egy szakközépiskola is lehet ugyanolyan jó, igaz, hogy az emberek 95%-a és az internet nagy része nem ezt sugallja, de azért így van. "Az elvárások meg miért érdekelnek?"
Érted már? :)
Ez viszont, hogy ezt sulykolják a gyerekekbe, elég baj szerintem. Persze fontos a tanulás, de mi lesz velük ha egész életükben azt hallgatják, hogy "tanulj és akkor leszel valaki, lesz jó munkád" stb. aztán mégsem lesz? Tanultak, szereztek x diplomát és nem jött be? Éltek abban a hitben, hogy csak akkor lehetnek sikeresek ha tanulnak, aztán mikor a tanulás része megvolt, akkor nem jön a várva várt siker. Sok ilyen ember van, ez pedig nem jó dolog.
Nyilván általánosságban a sikeres emberek okosak is, de az, hogy sokat tanul nem feltétlen jelenti azt, hogy sikeres is lesz valaki.
"Ez volt a legnehezebb mind közül." "Mindenki elrontotta."
Ha mindenki elrontotta, akkor ugyan ott vannak mint ha mindenki jól megírta volna. Nem mindegy? :D
Tegnap írtam meg a Csokonaiban (Debrecen). Otthon a 2014-es 49p matek és 47p magyar lett.
Most meg örülök ha 45-50p lesz mivel annyira leblokkoltam hogy sokáig csak néztem hogy én mégis mit csinálok. Szóval ne mond nekem hogy nem számít. 4.8 az átlagom és a tegnapi volt életem eddigi legrosszabb napja. Lehet neked nem jelet semmit hogy nem erős suliba kerülsz de mikor a családod már mindenkinek azt mondja h ide meg oda fogsz járni és 100%-k hogy bekerülsz és aztán sírva mondod el nekik h mennyire rosszul sikerült és látod a megvetést a szemükben.. Ennél rosszabb érzés nincs. 14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!