Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem idegesítő ez a hiszti a...

Nem idegesítő ez a hiszti a felvételi körül?

Figyelt kérdés

Üdv! 2013-ban felvételiztem középiskolában, tehát előtte lévő évben kezdtem követni ezeket a dolgokat. És minden évben ugyan az a hiszti megy. "Sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi." "Ez volt a legnehezebb mind közül." "Mindenki elrontotta." "Nem fognak felvenni csak sz.r suliba."

Nem unalmas már? Megnézik a megoldókulcsot aztán számolgatják a pontjaikat, és telesírják a közösségi oldalakat, hogy milyen nehéz volt. Nekem nem számított oda ahova jelentkeztem, de azért megírtam. Iskolában készülgettünk, meg otthon megoldottam párat és mind a kettő 30 pont körül lett. Nem nagy eredmény, de ahhoz képest, hogy meg se kellet volna írnom és nem is készültem komolyabban, nem rossz.

Szóval nem értem ezt a hisztit, aki tanult nyolc évig az meg tudja írni, aki meg nem az lehet rosszul mérte fel a képességeit. 17/f

2016. jan. 16. 23:29
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"A kérdés egyébként nem az, hogy kinek milyen előnye/hátránya származik a középiskola milyenségétől."

Magyarán arról van szó, hogy miért fontos az adott korosztály nagy részének, hogy jó legyen a központija?

Nagyon egyszerű, azért, mert a legjobb helyíen akar továbbtanulni.

"De miért? Hiszen egyenlőek az esélyei, nekem is van olyan ismerősöm, aki..."

Magyarázd el ezt a 13-15 éves korosztálynak, akinek a szüleitől kezdve, az összes tanára az hangsúlyozza, hogy, ha nem tanul, nem csinálja a felvételi gyakorlást, nem veszik fel csak a leggyengébb szakiskolába, esetleg sehová, aztán egy nagy semmirekellő lesz, mert a szakiskolában nem lehet tanulni.

Magyarázd el ezt egy 13-5 éves gyereknek, akinek álmai és céljai vannak, hogy a célja hülyeség, mert egy szakközépiskola is lehet ugyanolyan jó, igaz, hogy az emberek 95%-a és az internet nagy része nem ezt sugallja, de azért így van. "Az elvárások meg miért érdekelnek?"

Érted már? :)

2016. jan. 17. 02:43
 22/35 A kérdező kommentje:

Ez viszont, hogy ezt sulykolják a gyerekekbe, elég baj szerintem. Persze fontos a tanulás, de mi lesz velük ha egész életükben azt hallgatják, hogy "tanulj és akkor leszel valaki, lesz jó munkád" stb. aztán mégsem lesz? Tanultak, szereztek x diplomát és nem jött be? Éltek abban a hitben, hogy csak akkor lehetnek sikeresek ha tanulnak, aztán mikor a tanulás része megvolt, akkor nem jön a várva várt siker. Sok ilyen ember van, ez pedig nem jó dolog.

Nyilván általánosságban a sikeres emberek okosak is, de az, hogy sokat tanul nem feltétlen jelenti azt, hogy sikeres is lesz valaki.

2016. jan. 17. 02:55
 23/35 anonim ***** válasza:
Nem lovagoltam az Apáczain meg hasonlókon, mert nem ismerem ezeket, nem vagyok pesti. Te szerintem meg már tényleg hülyeségen megy a vita. Attól még hogy nem írod lesz szó szerint süt a hozzászólásaidból, hogy okosnak hiszed magad,meg hogy lenézed a 14 éveseket amiért fontos nekik a központi. Szerintem bőven kaptál választ miért van ez a hiszti körülötte, nem is értem miért próbálkozok hajnali 3-kor még meggyőzni, hogy nekik ez fontos, mikor egyértelmű, hogy szerinted meg mehet az ország legjobb gimijébe vagy az isten háta mögé szakközépiskolába ugyanolyanok az esélyei. Bocs, ha sértésnek vetted, nekem a válaszaidból tényleg a lenézés jött át meg hogy annyi a célod hogy beleköss mindenkibe aki szerint érthető, hogy nekik ez fontos és belemagyarázd, hogy szerinted ez nem így van. Tök jó, neked bejött a szakközép ahova felvettek, én sajnálom hogy anno nem oda kerültem ahova szerettem volna a tehetséggondozós felvi miatt, de igazából tökmindegy már. Amúgy eléggé unszimpinek és kötekedősnek tűnsz már csak a kérdés miatt amit feltettél.
2016. jan. 17. 03:05
 24/35 anonim ***** válasza:
Ha nem ezt szajkóznák a gyerekeknek szinte senki sem tanulna. (magyarán ezt a kettő közül a kisebb rossz). A gyereknek magától kell rájönni-e, hogyan és mivel tud boldogulni.
2016. jan. 17. 03:15
 25/35 A kérdező kommentje:
Nem lenézem őket, de nevetséges amit egyesek művelnek. Nem az a baj, hogy fontos. Oké tartsa fontosnak, készüljön rá becsülettel, izguljon az eredmény miatt. De ez, hogy teleírják a facebookot, hogy "ez milyen nehéz volt, azt hogy elrontottam, meg amúgy is sokkal nehezebb volt mint a tavalyi." Ez enyhén szólva is idegesítő, főleg 30 hasonló poszt után.
2016. jan. 17. 03:17
 26/35 anonim ***** válasza:

"Ez volt a legnehezebb mind közül." "Mindenki elrontotta."

Ha mindenki elrontotta, akkor ugyan ott vannak mint ha mindenki jól megírta volna. Nem mindegy? :D

2016. jan. 17. 15:29
 27/35 anonim válasza:

Tegnap írtam meg a Csokonaiban (Debrecen). Otthon a 2014-es 49p matek és 47p magyar lett.

Most meg örülök ha 45-50p lesz mivel annyira leblokkoltam hogy sokáig csak néztem hogy én mégis mit csinálok. Szóval ne mond nekem hogy nem számít. 4.8 az átlagom és a tegnapi volt életem eddigi legrosszabb napja. Lehet neked nem jelet semmit hogy nem erős suliba kerülsz de mikor a családod már mindenkinek azt mondja h ide meg oda fogsz járni és 100%-k hogy bekerülsz és aztán sírva mondod el nekik h mennyire rosszul sikerült és látod a megvetést a szemükben.. Ennél rosszabb érzés nincs. 14/l

2016. jan. 17. 17:02
 28/35 A kérdező kommentje:
Nem kellett volna előre inni a medve bőrére. Otthon teljesen más megírni, mert se stresszhelyzet nincs, se tétje. Az meg, hogy ilyenek a szüleid, hát sajnálom. Sokan meg tudják írni 45-50 pont körül mind a kettőt. Aki ilyen maximalista az előbb utóbb belebetegszik ebbe a megfelelési kényszerbe. Talán a szüleid többet gondoltak bele a dologba mint illett volna. A 4.8-as átlag pedig nem sokat mond. Van osztálytársam aki kitűnő volt nyolcadikba (egy falusi iskolában), nekem meg 4-es átlagom volt egy megyeszékhelyen lévő iskolában. Most egy hajszálnyival jobb az átlagom. Az általános iskolás osztályozás elég változó.
2016. jan. 17. 17:35
 29/35 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled Kérdező! Pont ezen gondolkoztam én is. Mindenki azt mondja,hogy "A ponthatár tuti lejjebb megy" aztán jön a pofára esés februárban,amikor a ponthatárok nagyjából megmaradnak.
2016. jan. 17. 18:52
 30/35 anonim ***** válasza:
Én 2 éve felvételiztem,ahogy elnéztem azért a feladatokat azért jóval másabb volt,mint az előző éviek,legalábbis a magyar. Arra szerintem nem lehetett készülni,konkrétan semmit nem kérdeztek a 8.osoktól..
2016. jan. 18. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!