Károli Gáspár Egyetem BTK vélemények? Gólya tábor milyen?
Voltam nyílt napon,és nagyon felkeltette az érdeklődésem,és szeretnék még többet megtudni az iskoláról.
18F
Kedves utolsó
'Már nem azért, de gépészmérnökin a specek közül is az autósokat nézik le, és igen, biztos forrásból tudom.'
Először is kezdjük ott, hogy gépészmérnökin nincs is autós spec. Tehát az atombiztos forrásod már most megbukott. De ha már itt tartunk mégis mi az a biztos forrás kérlek mesélj már még egy kicsit. Egyébként meg látom nagyon tetszik neked ez a lenézés szó. Nem tudom miért gondolod, hogy itt bárki is lenéz bárkit. Szerintem te is jól tudod, hogy ez nincs így, max a GTKsokat nézzük le. De ha esetleg téged totál hülyének néznek mivel büfére jársz és ez neked fáj meg frusztrál azt ne pont a gépészmérnökökre meg a járművesekre vetítsd már ki könyörgöm mert egy az, hogy szánalmas a másik meg, hogy mindenki tudja, hogy ezek pont kettő a top legnehezebb egyetemi szakok közül. Legalábbis aki jártas ebben a témában. Szóval kár a gőzért. Mi becsületesen végig tanultunk 11 nehány félévet és nem csak a f***unkat huzogatjuk 3 éven keresztül mint ti. Tehát folytathatod ezt a sárdobálást, hogy mi így lenézzük egymást - ugye a te elmondásod alapján - meg úgy lenézzük egymást, de ez teljesen nonszensz.
De tudod mit csakhogy megnyugodj: a japán, a nederlandisztika meg a szabadbölcsészet többet ér mint bármelyik mérnöki. Most boldog vagy? :D :D
Sok sikert az elhelyezkedéshez! ;)
Viszont szerintem nem elhanyagolandó az,hogy hollandiában egy fordítóként a sokszorosát keresed,mint itthon egy járműmérnökként. Barátom,és a párja Írországban körülbelül 600.000 Ft-ot keresnek (Meki és kisbolti eladó:) )
Nyilvánvalóan nem forintot keresnek,de annyinak megfelelő körülbelül:)
Csakhogy ennek az összehasonlításnak amit itt leírtál semmi értelme, a Hollandiában dolgozó kisbolti eladót nem a Magyarországon dolgozó járműmérnökkel kell összehasonlítani tudod? Mert ez így elég torz képet ad nyilvánvalóan. A hollandiai bolti eladó fizetését a hollandiai járműmérnök fizetésével kell összehasonlítani.
De még ha keresztbe csinálod, egy gépész vagy jármű mérnök 4-5 év releváns szakmai tapasztalattal simán megkeres 400-500at Magyarországon is, ha nem többet. És ez már egy összehasonlítható összeg a 600 ezerrel szerintem.
Jaj már, ne legyél ennyire buta, lassan fizikailag fáj :( Nem karokat és szakokat hasonlítottam össze, csak mondtam hogy gépészmérnök ismerősöm említette, hogy a közlek KAR (az egész) a legkönnyebben elvégezhető SZAKOKAT sorakoztatja fel. Jaj de akadékoskodó vagy. De még mindig nem tudom, hogy miért fáj, ha nem a legerősebb mérnöki diplomával rendelkezel (mondjuk a villamos-, mehcatronikai vagy épp energetikai mérnök nyilván keményebb, de ebben nincs semmi sértő, csak ne ajnározzuk már magunkat a fellegekbe).
Mellesleg azt elmesélhetnéd, hogy aki humán beállítottságú, az hogy a fenébe tudna reál szakot elvégezni. Folyton jöttök papolni, hogy így büfé, úgy büfé (milyes vicces, hogy csak ebben az országban gondolják így a nagyokosak), de ha egyszer nem áll rá az agya, miért kéne ráerőltetni. Erre jön, hogy senki nem erőlteti, ugyanakkor egy szhar vagy, mert nem mérnökire jársz (fuck logic). Csak, hogy egy könnyű példával éljek, nyilván szoktál könyveket olvasni magyar nyelven. Azokat le is szokta valaki fordítani, akik leginkább nem mérnöki végzettséggel bírnak, sokkal inkább bölcsésszel (egyik tanárom pl az egyik legismertebb kínai-magyar fordító). Deee a bölcsészek büfések mind, olyan nagy rálátásod van erre, valóban :)
Ui. a szabad bölcsészeket bölcsész berkeken belül is lenézik, leginkább miattuk van minden BTK-s megpecsételve, mert oda valóban a gazdag szülő elkényeztetett gyere megy általában, akik bármilyen szakot elvégezhetnek, a sheggük úgyis ki lesz nyalva.. szóval a nyelvszakokat összehasonlítani a szabad bölcsészettel, elég kemény :)
A buta jelzőt kikérem magamnak.
'a közlek KAR (az egész) a legkönnyebben elvégezhető SZAKOKAT sorakoztatja fel'
Na és pont ez az ami nem igaz. A logisztikára meg a közlek mérnökire még rá lehet mondani, hogy könnyebb a gépésznél meg a járműnél, de amúgy ezek sem egyszerűek. De mint már említettem a jármű az gyakorlatilag ugyanaz mint a gépész az utolsó két félévben van egy-két tantárgy ami eltér ezt leszámítva tök ugyanaz a mintaterv. Nézd meg, ha nem hiszed.
'miért fáj, ha nem a legerősebb mérnöki diplomával rendelkezel'
Nem fáj. A legerősebb helyett inkább a legnehezebben elvégezhető szót használnám. Valóban nem a legnehezebben elvégezhetővel rendelkezek. A gépésznél meg a járműnél a villamos meg a mérnökinfó nehezebb. Amiket te írtál azok nem. Amúgy meg ezek annyira szubjektív dolgok, hogy nem is lehet így kijelenteni, hogy ez keményebb vagy az. Mert akinek könnyen rááll az agya villanyra annak lehet, hogy a gépész a mecha meg sziltan miatt nehezebb lenne mint a villamos.
Nem ajnároztam magam a fellegekbe. Mielőtt belém kötöttél én annyit írtam, hogy: Járműmérnök. Ennyit.
'Mellesleg azt elmesélhetnéd, hogy aki humán beállítottságú, az hogy a fenébe tudna reál szakot elvégezni. Folyton jöttök papolni, hogy így büfé, úgy büfé (milyes vicces, hogy csak ebben az országban gondolják így a nagyokosak), de ha egyszer nem áll rá az agya, miért kéne ráerőltetni.'
Nem tudom, hogy tudna valószínűleg sehogy. De ki mondta, hogy aki humán beállítottságú az végezzen reált? Senki. Nem kell ráerőltetni senkire sem semmit. Nem csak Magyaroroszágon gondolják így, külföldön is.
Amúgy a baj sosem azokkal volt akik tetszem azt szabadbölcsészek akartak lenni, hanem azokkal akik azért akarnak azok lenni, hogy lógjanak meg bulizzanak 3 évet. Vagy 5öt. A nagy többségük ilyen.
A nyelvszakokat a szabadbölcsészettel összehasonlítani tényleg kicsit túlzás, de a mérnökit a nyelvszakokkal meg ég és föld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!