Károli Gáspár Református Egyetem gólyatáborról vélemény?
ÁJK, BTK, vagy TFK??
Nagyon nem mindegy... TFK-n csak közösségi napok vannak, szinte csak lányok és beszélgetés. Az nem is gólyatábor.
Egyáltalán nem durva, nincsenek megalázó vagy nyíltan szexuális jellegű dolgok, viszont sok a piálós feladat (többnyire sörrel vagy pálinkával, ám mivel ezeket én nem szeretem, többnyire kimaradtam ezekből). Hál' istennek nem köteleznek rá semmire, de valaki(k)nek muszáj vállalnia a csapatból a feladatokat, de szerencsére nálunk többnyire akadtak lelkes önkéntesek, úgyhogy ez nem volt gond. Nem árt, ha az ember nyitott a hülyeségekre, a bulizásra meg a piálásra, mert igazán (szerintem) csak így élvezhető, én így utólag kihagytam volna, már csak azért is, mert maga a szállás elég tré volt és a kaja sem volt egy hajjde, úgyhogy, ha mész, nem árt vinni magaddal valami ehetőt.
Ami viszont a legnagyobb negatívum volt az én szememben, hogy nagyon erőltették ezt a csapatépítős-marhulós vetélkedős dolgot, az elején még jópofa volt meg minden, én azonban személy szerint hamar eluntam a dolgot, bosszantott a hangoskodás, kiabálás. Egy idő után én inkább mentem volna egy kicsit kimozdulni, kirándulni, mászkálni a környéken, csakhogy a kemping területéről nem nagyon engedtek ki. Még a közeli kisboltba is csapatonként mindössze 1-2 "megbízott" mehetett ki meghatározott időpontban, az is csak a csapatvezetők engedélyével. Ami még zavart, az az volt, hogy a szabadfoglalkozás hosszát sem szabták meg, egyszer csak bejelentették, hogy határozatlan ideig pause, 'oszt ennyi! Egyik ilyen alkalommal gondoltunk egyet és ki akartunk volna "lógni", már éppen indultunk volna kifele, amikor is elkezdett a tömeg szállingózni, miszerint folytatódnak a vetélkedők, mi meg persze ettől függetlenül is kimentünk és le lettünk cseszve, hogy ezt mégis hogy képzeltünk.
Na de, hogy ne csak rosszat mondjak, abból a szempontból viszont megérte a dolog, hogy ismerkedési szempontból valóban elsőrangú, érdekes emberekkel nyílt alkalmam találkozni és jókat beszélgettünk, ha rajtam múlt volna, én inkább velük maradtam volna az ökör vetélkedők helyett, csak hát ugyebár azt nem lehetett, mert, ha szerepelni nem is volt kötelező ugyebár, de folyamatosan nézni és biztatni kellett a társainkat.
Summa summarum, jó volt elkezdeni az egyetemet, hogy voltak már számomra ismerős arcok. Ugyanakkor,
1. Hacsak nem fogadtok örök barátságot, a későbbiekben úgyis azokkal fogsz inkább összemelegedni, akikkel közös óráid lesznek, a gólyatáborban meg ugyebár teljesen random módon, össze-vissza vannak a csapatok kialakítva, tehát nem garantált, hogy szaktársakkal kerülsz egy csapatba. Ergo, a gólyatáboros haverságok, barátságok nagy valószínűséggel fel fognak bomlani. Ez persze nem törvényszerű, ám én ezt láttam, illetve tapasztaltam.
2. Minden bizonnyal van a szakotoknak facebookos csoportja, ahol a gólyákat gyűjtik össze néhány felsőbbéves segítségével. Nos, ők valószínűleg úgyis fognak nektek szervezni, vagy ha ők nem, akkor majd szerveztek ti magatok, egy találkozót, ahol szintén lehetőség nyílik ismerkedni, többnyire normálisabb, kulturáltabb keretek között, mint a gólyatáborban. Mert végeredményeben én is jobbára az ismerkedés miatt mentem, de utólag belegondolva nem volt sok értelme.
Bocsi a kisregényért, mindenesetre remélem segített valamelyest a döntésben a válaszom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!