Nem butaság ez a tévhit?
Ugyan, linkelj már be nekem kérdéseket, ahol ezt írják...
Igen, sok gyerek tesz fel "Jogosan járt el a tanár, ha..." típusú kérdéseket, és bizony sokszor kell azt válaszolnunk, hogy igen, jogosan.
De a megalázás, tettlegesség az egy teljesen más kategória, nem hiszem, hogy bárki erre azt írná, hogy a tanár jogában áll. Mondjuk nem tudom, hogy 2016-ban hogy nem tud róla senki, ha egy diákot a tanára "hajánál fogva húzza a földön". Nekem ez nem tűnik hitelesnek.
Dolgoztam már jó és kevésbé jó iskolákban is, voltak olyan kollégáim, akikről tudtam, hogy a módszerei hagynak kivetnivalót maguk után, de azért a tettlegesség az túlzás. Ha meg is történne, másnap tele lenne vele a sajtó.
Még mindig egy megalapozatlan feltevésed van, aminek meglehetősen kicsi a valóságtartalma.
Amíg nem tudod konkrétumokkal alátámasztani a feltevést, addig ez a kérdés nem más, mint provokáció, és csak céltalan vitákhoz vezet.
"Akkoriban is voltak rossz és kezelhetetlen gyerekek, a tanárok mégis verés nélkül el tudtak szabályosan járni velük szemben mint büntetés és egyéb pedagógiai erőszakmentes nevelési eszközökkel."
- Ehhez képest pont attól a ma már kb. 50-es korosztálytól hallom, hogy "ma már nincs fegyelmezési eszköz a tanár kezében", illetve nosztalgiával emlegetik a körmöst.
Őszintén szólva fogalmam sincs, miről beszélsz, miszerint a '90-es évek milyen jók voltak, aztán most visszasüllyedtünk, és a tanárok elkezdték a diákokat verni.
Erre nem lehet válaszolni, mert nem igaz a feltevésed. Szerinted, ha tömeges lenne az a jelenség, hogy a tanárok tettlegességgel fegyelmezik a diákokat, az mekkora visszhangot kapna a médiában? Elárulom, óriásit. Erről már tudnánk, hallanánk. Te nem tudod igazolni, hogy ilyet tényleg bárki is állított volna, de könyörgöm, ez egy anonim oldal, mindenki azt ír ide, amit akar.
Ha 1-2 ilyen eset lenne, arról is tudnánk. Nem beszélhetünk "jelenségről".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!