Ti mit tudtok a Waldorf iskolákról?
Nos ha még számít bár látom régi a kérdés, leírom h én mit tapasztaltam míg én voltam waldorfos 4 éven át.
Értem én azt h a waldorf módszere az lenne h hagyjuk h a gyerek a saját útján érvényesüljön és hogy játszva tanulunk. Ami elméletben gyönyörű akár a kommunizmus eszméje.
Viszont a gyakorlatban tudod hogy nézett ez ki. Tanulás mint olyan nem volt vagy ami volt azzal kitörheted nemesebbik feledet. Semmit nem tanultunk amit mások, se földrajzot. se matekot, se fizikát, se irodalmat...
Helyette olvasgattak nekünk ilyen waldorfos történeteket meg rajzolgattunk a zsiradékával, euritmiáztunk, horgoltunk meg furulyáztunk... De most őszintén ezek semmire nem jók.
És ez akkor még csak az oktatás volt,az amit az osztálytársaim részéről tapasztaltam hát az valami embertelen.
Na még én oda jártam láttam a suliban rablást,zsarolást, vandalizmust mikor osztálytermet vertek szét szó szerint.
láb és borda töréseket.... Osztály kirándulást nem volt ember aki vállalt volna.
A tanáraink meg egyáltalán nem tudtak fegyelmezni. Szóval mindenki azt csinált amit akart. Ezért az iskola maga volt a káosz és az erőszak melegágya.
Csak még ÉN oda jártam a 4 év alatt 8 tanár ment el és az akkori osztályom kb fele keresett másik sulit.
Szóval nem tom h mi van más waldorf iskolákkal én ezt az egyet ismertem BP-n de az valami katasztrófa volt.
Tök feleslegesen ment el 4 év az életemből.
Ha lesz gyerekem én tuti nem ide iratom, tévhit ide vagy oda, nekem ennyi elég volt anno.
25 F
Úristenem 1-es hányadikig jártál wadorfba?
A waldorf gimi biztosítja hogy sokkal kevesebb stressz érjen és ha megnézel egy statisztikát akkor látod hogy a waldorfosoknak egyátalán nem lesznek rosszabbak a vizsgáik/éretségi/dogáik mint az államisoknak sőt
"A waldorf gimi biztosítja hogy sokkal kevesebb stressz érjen"
Aha ezt mond annak akinek pár perc alatt eltörték mind a 2 lábát és a mentő vitte el.
A vétkesnek pedig csak ennyit mondtak h" Kisfiam kérj tőle bocsánat".
Na ilyeneket láttam minden héten 4 éven át.
"Tényleg igazi steksz mentes hely volt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!