Waldorf- iskolákról/gimnáziumokról kérdeznék! (lent? )
Ezekről tudni kell azt, hogy nem álltamilag támogatottak, tehát a diákok szüleinek(anyagi helyzettől függően) "pénzelni" kell a sulit.
És az érdekelne, hogy kb. mennyit kellene befizetni évente? Nem vagyunk gazdagok, átlagos körülmények között élünk.
Feltétlen szüksége van rá a gyereknek? Mert ezeken a helyeken nem veszik valami komolyan az iskolát. Figyelemhiányos, problémás gyerekeknek találták ki és a tanításra próbálják őket rávenni több-kevesebb sikerrel. Egy egészséges gyereket inkább visszatart.
Ha nagyon nincs pénzetek rá, akkor inkább vidd sima suliba és vigyétek mellette nevelési tanácsadóhoz vagy pszichológushoz ami minden iskolában ingyenes.
Féreértettél :)
Én vagyok a gyerek, vagyis most 8.-os, és nagyon érdeklődök a Waldorf iránt :)
És semmi bajom nincsen, tehát "normális" vagyok, egész jó tanuló, 4.7 az átlagom :)
És nálunk a tanárok mondták, hogy oda nem visszamaradottak járnak elsősorban.(Tehát a "problémás" gyerekek száma nem tér el a más iskolákétól:D)
Azért nem visszamaradottak járnak oda nagyrészt, mert sok a lusta gyerek vagy a beképzelt szülő. Mivel nincs osztályzat és nem nagyon tanulnak semmit sem, ezért egy lusta gyereknek luxus. A szülő meg elmondhatja, hogy fizetős helyre jár a gyereke mert megteheti.
Szerintem jó tanuló vagy. Ne tedd ezzel tönkre magad.
Mintha a szüleimet hallanáám :D amúgy lehet igazatok van. =/
de kb. mennyit kell fizetni? ez tényleg érdekelne
Most amennyire utána tudtam nézni havonta 16 ezer. Az egy tanévben...
Szerintem nem éri meg ha nincs szükséged rá. Pénzkidobás és a most megszerzett tudásodnak a tökéletes elfecsérlése. Ne nagyon számíts arra, hogy ebből az iskolából te tovább tudsz tanulni bárhova is és lesz belőled akármi is.
Mivel a Waldorf iskolák, mint alapítványi fenntartású iskolák nem kapnak önkormányzati normatívát (támogatást), így a szülők befizetéséből és munkájából tudják kiegészíteni az állami normatívát és fenntartani a sulit. A gimnáziumi díja mindenhol más, van ahol egyéni vállalás van és van ahol egységes az összeg. Ha megírod melyik konkrét iskola érdekel, talán van, aki pontos összeget tud mondani.
Ahhoz, hogy eldöntsd, tényleg ilyen iskolába akarsz e továbbtanulni, mindenképp használd ki a nyílt napok, külsősöknek (is) szóló rendezvények lehetőségét (pl Bazár).
Az előző válaszokra csak annyit szeretnék írni, hogy érdemes rákérdezni a véleményformálótól, hogy járt e valaha waldorf iskolában, van e személyes tapasztalata?
A Nyíregyházi Waldorf érdekelne. :)
Pont ma voltam nyaltnapon, törin voltunk bent, és tetszett nagyoon, ahogy zajlott az óra !
Én Waldorf gimnáziumban tanultam.
Az előzőek válasza nem igaz.ez tipikusan az a helyzet amikor valaki nem ismer valamit csak hallott róla a tudatlan emberektől.Nagyon jó iskola és igenis kell tanulni.
Nálunk a legrosszabbak az érettségik??? Hát emberek előbb olvassatok és utána beszéljetek.A Waldorf gimnáziumok az elsők között vannak azoknak az iskoláknak a listáján, amelyekből a legnagyobb a továbbtanulási arány.Erről ennyit.
Nem vesznek fel jó iskolába?Dehogynem
Én az ELTE jogi karán tanulok, és a tanároknak kifejezetten tetszik a gondolkodás módom és azt mondták, hogy látsziki, hogy nem tömeggyártmány vagyok és ez a Waldorfnak köszönhető.
Csak, hogy megcáfoljam az elöttem szólokat leírom, hogy hol tanulnak akik az én iskolámban végeztek velem velem:
ELTE/itt többen is
Műszaki Egyetem
Pázmány
Orvostudományi Egyetem
SZIE
NyME
Corvinus
Szegedi Tudományegyetem
stb...stb...
A fizetéssel kapcsolatban csak annyit mondok, hogy na nem vagy olyan anyagi helyzetben akkor a suli segít..nem fognak kirúgni, azért mert nem tudsz fizetni.
És egyáltalán nem igaz, hogy gyenge képességű diákok árnak od, akik nem akarnak tanulni.Amúgy a gyerek általában a szülő tükörképe..erre ennyit tudok mondani.
Tájékozódjatok emberek, mert ostobaságokat beszéltem.
A sok okos felteszem azt sem tudja, hogy mi fán terem és hogy ki alapította, minek alapján stb...
Én soha nem bántam meg, hogy oda jártam.És hangúlyozom, ugyanazt az érettségit tettem l mint a többi iskolában.4-5. átlaggal.
Ha a gyerek nem tanul az meg nem a suli hibája...az a szülőt minősíti.
Emberek!Van osztályzat, csak 9-11.osztályig százalékban fejezik ki, majd 12-13. osztályban már csak jegyeket kapsz!!!Ostobák vagytok!!!!!!!!pffff
Tanító nő vagyok...és bárcsak lennék olyan képzet, hogy ott taníthassak.Bár eldöntöttem, hogy elvégzem a szakképzést hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!