Ezt megteheti egy tanár?
Figyelt kérdés
Kilencedikben, az első matekórán csak ilyen "ismerkedős óra" volt. A második matekórán megírtuk az év eleji felmérés, és mivel nyelvi előkészítő évünk volt tavaly (ebben az évben nem volt matekunk), mindenkinek szar lett. Megteheti egy tanár, hogy nem szól előre, nem ismétlünk, és 1 év kimaradás után az egész nyolcadikos anyagból felmérést írat, amit le is osztályoz?2015. szept. 4. 17:39
1/4 anonim válasza:
Megteheti. Ez nem témazáró volt. Lehet, hogy le volt írva az iskola helyi pedagógiai programjában. (amit nem sokan olvasnak el, tehát jogilag nem támadható) Csináltak egy bemeneti mérést. Szerintem ez csak a Te érdekedet szolgálja.
2/4 anonim válasza:
Maga a szintfelmérő nem egy rossz dolog, mivel abból (elvileg) látja a tanár, hogy mennyire az elejétől kell kezdenie az ismétlést. Hogy leosztályozza, annak az igazságáról lehet vitázni, de megteheti (bár én inkább megengedném, hogy a diákok válasszanak, hogy beíratják-e a jegyet).
3/4 anonim válasza:
Tanárként a véleményem:
A tájékozódó felmérés teljesen rendben van, én is így tettem a minap.
De az aktuálisan nem tanított tananyagból írt dolgozat eredményét nem számíthatja az értékelésbe.
4/4 Tom Benko válasza:
Minálunk is van minden évben bemeneti mérés, az utóbbi időben szólunk róla, hogy osztályozzuk is. Ha nincs tétje ui., a sok hülyegyerek elbaromkodja csak. Kompetenciamérés dettó.
Viszont elézetes jelzés nélkül leosztályozni - na, az nem túl korrekt dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!