Megteheti ezt a tanárnő?
Figyelt kérdés
még általános iskola elején fizettem az osztálypénzt, de mikor kiderült hogy a felét elherdálják a nyomorék tanárok, leálltam vele (tisztelet a kivételnek, mert van aki borítékba vissza adja év végén a fennmaradt összeget) na mindegy.. felkerültem középiskolába, és második év közepén kirúgtak. (mindegy miért..) és most eljött ugye az év vége, és az ofő azt mondta " Addig nem adom oda az általános iskola bizonyítványod, míg nem fizeted be az egész évi osztálypénzt. WTF?!?!! ez mennyire törvényszerű?2015. jún. 25. 14:25
1/11 anonim válasza:
azért mert általánosban lenyúlták a pénzt, még nem biztos, hogy itt középiskolában is lenyúlnák.
ez van sajna egy kötelező dolog, mindenki a háta közepére kívánja.
aki intézi a pénzt kérdezd meg , hogy mire lett költve. ha osztálykirándulásra amin te is voltál pl akkor fizesd be.. ha nem költötték semmire akkor ne
2/11 A kérdező kommentje:
mivel év közbe rúgtak ki, így SEHOL nem voltam, és SEMMIRE nem költöttek amibe részt vettem volna
2015. jún. 25. 14:39
3/11 anonim válasza:
Törvénytelen. Nem kényszeríthetnek ilyenre
4/11 anonim válasza:
A második év közepén téged nem rúghattak ki, mert ezt nem engedi meg a törvény. Annak a tanévnek a végéig, amelyikben betöltöd a 16-ot, tanköteles vagy. Úgyhogy nem tudom, miről beszélsz.
5/11 anonim válasza:
Mi az, hogy semmire nem költötték???? Ha Kell venni mondjuk nőnapra egy virágot abból is ki kell venned a részed. Az osztálypénz nem csak osztálykirándulásra megy el..
6/11 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. úgy hogy betöltöttem másfél éve a 16. évetéemet. és nem, nem költöttünk ilyenekre.
2015. jún. 25. 15:50
7/11 anonim válasza:
Ebben az esetben, nagy valószínűséggel 30-at meghaladó igaolatlan hiányzás miatt, kellett, hogy kapjál egy írásbeli határozatot az igazgatótól, hogy megszűnt a tanulói jogviszonyod. A bizonyítványodat pedig akkor rögtön oda kellett, hogy adják. Ha pedig nincs jogviszonyod, akkor nem vagy az osztály tagja se, tehát nincs hova osztálypénz fizetned. Valami itt bűzlik.
8/11 A kérdező kommentje:
Nem voltam jóba az osztalyfővel... Mindig eltérőek voltak a meglatasaink. De akkor sem értem mire föl zsarol meg?! A kettőnek, azaz az osztálypénznek meg az általanos bizonyitvanyomnak semmi köze egymáshoz
2015. jún. 26. 11:46
9/11 anonim válasza:
Nem válaszoltál arra az izgalmas kérdésre, hogy kaptál-e határozatot és fél évig mért nem kerested a bizonyítványodat.
10/11 A kérdező kommentje:
természetesen kaptam határozatot, és teljesen elfelejtettem a dolgot. tehát ha most nem jön fel a téma, lehet nem is keresem egy darabig. na de nem is ez a lényeg.
2015. jún. 26. 21:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!