Műszaki menedzsert tényleg felesleges volt elkezdeni?
"ugyanaz volt a követelmény,mint egy mérnöki szakon."
Mérnöki szakból is van 20 féle, hogy tehetsz olyan kijelentést, hogy ugyanaz a követelmény? Ennyi erővel ugyanaz a követelmény, mint jogi szakon.
"ugyanaz volt a követelmény,mint egy mérnöki szakon."
Na erre befizetek. Nem tudom ki mondta neked ezt a marhaságot. Elárulom, a menedzser közelébe sem jön egy mérnöknek.
2.
Differenciált tárgyakon kívül ugyanaz az első két év,csak mi közgazdasági ismereteket kaptunk,mivel nem is cél specializálódni mérnöki irányba.
1.
Építősökkel volt ugyanaz.Amúgy matekból is 4 félév volt...6-7-5-2 kredittel.Ez pl. mérnökön 2 félévből kimerül.Szóval aki szidni akarja a szakot,az inkább kíméljen meg.A kérdés arra vonatkozott,hogy érdemesebb lett volna-e mérnöki képzést kezdeni vagy sem?Mert azt veszem észre,hogy hülye módon nem értik a képzés lényegét.Sok helyen közgazdászt vesznek fel "vezetői" pozícióba.
Tisztelt Kérdező, te magad írod, hogy "nem cél specializálódni mérnöki irányba". Ezzel a magad állítását cáfolod meg, hiszen így nem lehet egyenlő a kettő. Az más kérdés, hogy az első 2 év esetleg megegyezik bizonyos %-ban.
Ez viszont azt is jelenti, hogy akár elvégezheted az építészt is, hiszen az csak 1,5 év plusz, bsc-ig.
Hogy felesleges -e, azt pedig csak az tudja megmondani, aki elvégezte mindkettőt!
Tisztelt utolsó válaszoló!
Persze,nem minden tárgyat tanulunk,de van ami ugyanaz...
Igen...olyanoktól szerettem volna választ,mert sokan csak hallomásból beszélnek.
A menedzser ÖNMAGÁBAN nem ér semmit, ha van mellette nyelvtudásod, másik szakmád, akár más diplomád akkor esetleg tudsz vele kezdeni magad kapcsolatok nélküli pályakezdőként. Persze sok mindentől függ, hogy el tudsz-e helyezkedni vele.
Részben én sem értem miért nem hiszik el, hogy a menedzser szak is nehéz. Például a menedzsereknek miért kell 3 félév matek amikor építősök csak 2 félévet tanulnak ráadásul ők kevesebb óraszámba. Szerintem az építősöknek hasznosabb lenne ha többet matekoznának, de hát a tantervet nem én állítom össze :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!