Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy lehet ilyen szigorú a...

Hogy lehet ilyen szigorú a ponthatárt húzni az egyetemi jelentkezésnél?

Figyelt kérdés
Kiszámoltam, aki minden tantárgyból 3-mas volt közép suliba 11-ik és 12-ik évvégén és beírtam érettségi eredménynek mindent 50%-ra, akkor összesen csak 210 pontot ér az egész. Magyarán 3,0 középiskolai eredmény és 3,0 érettségi eredmény mindössze csak 210 pontot ér az egyetemi jelentkezésnél. Szinte így csak 3,8 átlaggal lehet bejutni egyetemre, de az is még csak minimum ponthatár. Állami szakra csak négyesek kerülnek be az felel meg 300 pontnak. Amúgy pontszámítás fiktív nem saját eredményem. Enyém, azért jobb, de azt se éri el 280 pontot. Ami a legdurvább, hogy érettségi őszpontszáma 100 pont, ami azt jelenti miden tárgyból 100%. Régen megvolt, hogy hány százalékos eredmény hány pontot ér. Például egy hármas tanuló pontszáma, már volt 100 pont és akkor az ötösé 200 pont. Bezzeg most százat lehet kapni maximálisan. Meg annyi, hogy két választott tárgytantárgya szorzódik, de ez régen is volt. Tényleg idén, csak négyes tanulók jelentkeztek egyetemre? Ráadásul jövőre még szigorúbb lesz a rendszer. Komoly mi szükség van ennyire szétválasztani a társadalmat, amikor óriási különbség van gazdag és szegény között, már most is. Aki nem szerez diplomát, már húzhat is ki külföldre, ha nincs x milliója, hogy vállalkozást csináljon, mert szakmunkásként itthon, csak rabszolga lesz minimálbérért. Lehet Németbe vagy Angliába is lenézi a diplomás a melóst, csak ott ötszörösét fizetik, mint itt.

2015. aug. 1. 06:38
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
8#: Honnan tudod, hogy milyen tanuló voltam képzeld sok nem rossz képességű diák nem jut be az egyetemre. Ez nem kifogás, több párt elutasítja a mostani felső oktatási rendszert. Főként az MSZP, de ezt hagyjuk. Csak idén 25%-kal kevesebben jelentkeztek, mint az elmúlt években és ez a szám még nőni is fog. Mindenkinek megkellene adni lehetőséget, ami régen meg is volt adva. Állam a legjobbakra gyúr, akkor ne stadionokat építsen meg ne szögesdrótra költse pénzt iskolákat szponzoráljanak. Fejlesszék az egyetemeket ne kelljen több kart megszüntetni, mint ahogy most Corvinust átalakítsák meg NYME megszüntették, ha jól tudom Szombathelyen, hanem bővítsék a létszámot. Ha ez az ország lesz*rja szegény embert, meg aki nem értelmiségi te számodra „nem a legjobb” az el is megy az országból. Csak adná az isten, hogy főnök legyél, azt roma beosztottjaid meg kollégáid legyenek, majd jó megvernek az utcán, ha nem adsz nekik béremelést, meg kirámolják fél műhelyt vagy berendezést a munkahelyeden. Aztán akkor, majd visszasírnád a magyar melósokat, akik csak hármas tanulok voltak. Addig ez az ország még nem becsüli meg az értékeit nem fog felemelkedni, csak süllyedni.
2015. aug. 1. 08:30
 12/37 A kérdező kommentje:

10#: Ahol te laksz lehet ez a színvonal, aki tanul egy órát és máris négyes ötös, de ez nem mindenhol van így.

9#: Nem mindenki nyomkodja a telefonját és még tanulis és még se négyes ötös nem tudom ti miről beszéltek.

2015. aug. 1. 08:34
 13/37 anonim ***** válasza:
90%
Ne is haragudj de aki nem képes röhejes 280 pontot összeszedni annak igencsak el kéne gondolkoznia a jövőjén.Egyébként szerintem is sz.r a rendszer, ehelyett a rendes felvételit kéne visszavezetni.
2015. aug. 1. 08:51
 14/37 anonim ***** válasza:
71%

#10-es vagyok

"Ahol te laksz lehet ez a színvonal, aki tanul egy órát és máris négyes ötös, de ez nem mindenhol van így."

Most hogy lepontoztál, azért elárulom, hogy "ezzel a színvonallal" BME-VIK-Mérnök infót végeztem, ami köztudottan nem egy könnyű szak MO-n, többek szerint a TOP5 legnehezebben van benne..

Tény, hogy problémás a felvételi rendszer MO-n, de nem e téren.. Viszont ahogy látom, mindenki mást is leugattál, aki nem a Te véleményedet nyalja fényesre.

De sok szerencsét, talán eljön még az idő, amikor tanulás helyett picsogással is elérsz majd valamit az életben..

2015. aug. 1. 09:10
 15/37 anonim ***** válasza:
83%

"sok nem rossz képességű diák nem jut be az egyetemre"

Miért is nem jut be, ha jók a képességei?

Az érettségi egységes, szal ha tényleg jó vagy akkor az az eredményen is látszik.

A lehetőség pedig adott mindenkinek, 2*20 tételt kell megtanulni, a többi csak tréfa.

Vagy mit szeretnél?

Hogy puszira felvegyenek?

Egyébként azon már elgondolkoztál, hogy lehet veled van a baj?

Mert szerinted szar a rendszer, mindenki hülye, aki bejutott annak mákja volt meg bla bla bla....

2015. aug. 1. 09:12
 16/37 anonim válasza:
74%
Én meg mondom öszintén 9.ben és 12.ben is megbuktam, 9.ben mert sokat lógtam. 12.ben Németből és matekból és meghúztak pótvizsgán. Hozzá teszem, hogy ez egy gyűjtő iskola ahova mindenkit felvesznek. Megismételtem a 12.et és le éretségizetem, mi több emelteztem németből és 70%-os let, az írásbelim 6 pont hiján max pontos.Történelmem is 70% -os lett. És ezt mind úgy,hogy alig alig tanultam rá, 370-en pontom lett. Fel is vettek a Károlira és azt is jelöltem meg első helyre.Nem tudom mire a nagy höbörgés, ha azok akik jelentkeznek egyetemre még ezt se tudják teljesíteni akor nem érdemlik meg hogy ott tanuljanak.Nem majd mindent alád tolnak.
2015. aug. 1. 09:40
 17/37 anonim ***** válasza:
57%

ma 06:42

Én fideszes? A böszme Feri fideszes??!

Óóó te nagyonhülye...

2015. aug. 1. 09:59
 18/37 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, ne panaszkodj emiatt, mert egyáltalán nincs igazad. Ha középiskolában nem tudod teljesíteni mindenből a 4-es szintet, akkor mit akarsz kezdeni egyetemen? Elárulok egy titkot: egyetemen nem 25%-tól adnak kettest, hanem 65-70%-tól. Azaz ha mindvégig csak egy 3-as szintet teljesítettél középsuliban, akkor egyetemen már az első félévben kirúgnának, feltéve ha tartod az eddigi szintedet. Nem való mindenkinek az egyetem.

És csak azért jelentkeztek idén kevesebben egyetemre, mert a '96/97-es évfolyam csekély létszámú volt.

Ha nem tudsz elérni 300 pontot, akkor ne csodálkozz, ha majd alja munkát kell végezned a későbbiekben. Ha megírsz 2 középszintű érettségit 75%-ra, akkor duplázással már el is érted a 300 pontot. Aki erre nem képes, az ne akarjon felsőoktatásban tanulni.

De nem is értem, hogy miért próbálkozunk meggyőzni téged, ha egyszerűen nem vagy képes belátni, hogy most nincs igazad. Nem mellesleg a helyesírásodból, illetve a szövegkohéziódból ítélve örülhetsz egy gyenge 3-asnak a magyarérettségin.

2015. aug. 1. 10:26
 19/37 anonim ***** válasza:
77%

Mégis miért kéne mindenkinek diplomásnak lennie? Egy részük úgysem tud a szakmájában elhelyezkedni, akkor meg inkább már tényleg a jobb képességűek kapjanak diplomát.

(Amúgy az se véletlen, hogy nem mindenhol 280 a ponthatár, hanem jóval magasabb, mert annyi jó tanuló jelentkezik és azokból is csak a legjobbaknak van hely.)

2015. aug. 1. 10:26
 20/37 anonim ***** válasza:
81%
1-essel és 13-massal tökéletesen egyet értek. Nem kell mindenkinek diploma, akkor talán érne is valamit és nem lenne annyi diplomás munkanélküli, közmunkás. Még a 280-at is keveslem. 320 lenne a minimum, ha rajtam múlna. Sőt, a felvételit is vissza állítanám.
2015. aug. 1. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!