Hogy lehet ilyen szigorú a ponthatárt húzni az egyetemi jelentkezésnél?
10#: Ahol te laksz lehet ez a színvonal, aki tanul egy órát és máris négyes ötös, de ez nem mindenhol van így.
9#: Nem mindenki nyomkodja a telefonját és még tanulis és még se négyes ötös nem tudom ti miről beszéltek.
#10-es vagyok
"Ahol te laksz lehet ez a színvonal, aki tanul egy órát és máris négyes ötös, de ez nem mindenhol van így."
Most hogy lepontoztál, azért elárulom, hogy "ezzel a színvonallal" BME-VIK-Mérnök infót végeztem, ami köztudottan nem egy könnyű szak MO-n, többek szerint a TOP5 legnehezebben van benne..
Tény, hogy problémás a felvételi rendszer MO-n, de nem e téren.. Viszont ahogy látom, mindenki mást is leugattál, aki nem a Te véleményedet nyalja fényesre.
De sok szerencsét, talán eljön még az idő, amikor tanulás helyett picsogással is elérsz majd valamit az életben..
"sok nem rossz képességű diák nem jut be az egyetemre"
Miért is nem jut be, ha jók a képességei?
Az érettségi egységes, szal ha tényleg jó vagy akkor az az eredményen is látszik.
A lehetőség pedig adott mindenkinek, 2*20 tételt kell megtanulni, a többi csak tréfa.
Vagy mit szeretnél?
Hogy puszira felvegyenek?
Egyébként azon már elgondolkoztál, hogy lehet veled van a baj?
Mert szerinted szar a rendszer, mindenki hülye, aki bejutott annak mákja volt meg bla bla bla....
ma 06:42
Én fideszes? A böszme Feri fideszes??!
Óóó te nagyonhülye...
Kérdező, ne panaszkodj emiatt, mert egyáltalán nincs igazad. Ha középiskolában nem tudod teljesíteni mindenből a 4-es szintet, akkor mit akarsz kezdeni egyetemen? Elárulok egy titkot: egyetemen nem 25%-tól adnak kettest, hanem 65-70%-tól. Azaz ha mindvégig csak egy 3-as szintet teljesítettél középsuliban, akkor egyetemen már az első félévben kirúgnának, feltéve ha tartod az eddigi szintedet. Nem való mindenkinek az egyetem.
És csak azért jelentkeztek idén kevesebben egyetemre, mert a '96/97-es évfolyam csekély létszámú volt.
Ha nem tudsz elérni 300 pontot, akkor ne csodálkozz, ha majd alja munkát kell végezned a későbbiekben. Ha megírsz 2 középszintű érettségit 75%-ra, akkor duplázással már el is érted a 300 pontot. Aki erre nem képes, az ne akarjon felsőoktatásban tanulni.
De nem is értem, hogy miért próbálkozunk meggyőzni téged, ha egyszerűen nem vagy képes belátni, hogy most nincs igazad. Nem mellesleg a helyesírásodból, illetve a szövegkohéziódból ítélve örülhetsz egy gyenge 3-asnak a magyarérettségin.
Mégis miért kéne mindenkinek diplomásnak lennie? Egy részük úgysem tud a szakmájában elhelyezkedni, akkor meg inkább már tényleg a jobb képességűek kapjanak diplomát.
(Amúgy az se véletlen, hogy nem mindenhol 280 a ponthatár, hanem jóval magasabb, mert annyi jó tanuló jelentkezik és azokból is csak a legjobbaknak van hely.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!