Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kezdjem el az egyetemet?

Kezdjem el az egyetemet?

Figyelt kérdés
Második helyen vettek fel államira egy olyan szakra,ami kevésbé tetszik. Úgy gondoltam,hogy elkezdem és ha nagyon nem megy, akkor majd jövő tavasszal újra próbálkozom. Ebben az esetben viszont vissza kell fizetni ezt a két félévet? És a passziváltatás hogy működik? Egy másik egyetem másik szakára jelentkeznék át, tehát nincs "átjárás" . Előre is köszi.

2015. júl. 24. 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nem erre akarsz járni és köze nincs a kinézett szakhoz, akkor mi a fenének kezded el? Ezt sosem értettem. Csak a helyet foglalod az elől, akit tényleg az a szak érdekel. Plussz neked is fogynad az államilag támogatott féléveid, amit fel tudnál használni a másik szakra, esetleg Msc-re. Miért nem érettségizel inkább újra és tanulsz nyelveket? Több értelme van, mint járni valahova csak azért, hogy egyetemista legyen ember.
2015. júl. 24. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Elöttemk szólóhoz csatlakozom. Én is kinéztem valamit, elsöre nem vettek fel, elkezdtem technikusi 2 évet, amellett hogy jó buli Volt, még plusz pontot kaptam rá amivel már bent voltam, a szakmában meg kb. elég nagy elöny hogy villamosmérnöki mellett hozzászólok a mechanikához is (ez tanultam technikusin).

A saját területetden (nem Tom mi az) csinálhatsz hasonló manövert, nyelvek vagy valami amiböl elönyöd származik.

2015. júl. 24. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:

én nem javaslom a szakmát, mert egy fősulis közeg ezerszer nagyobb motiváció bármire is, mint egy csapat olyan ember akinek sosem volt terve a diploma, és egyébként a nappali OKJ nem hagy sok szabadidőt, mert olyan mint a középsuli

8ra mész 3kor jössz... plusz "gyakorlat"

hallottam vendéglátósoktól, hogy hétvégén és ünnepnapon behívják őket egy kis ingyenmunkára, mert a vendéglátásban nincs hétvége...

az esti okj meg olyan, hogy a társadalom elvárja, hogy dolgozz mellette, nem fizeti az állam a TB-t nincs családi pótlék, érettségivel 0 tapasztalattal meg nem igazán kapkodnak érted

ha a szüleid fizetik amúgy az ingyenélést meg a bulizást, és amúgy tele a város a középsulis haverokkal akkor persze jó buli kihagyni 1-2 évet

egyébként annyira nem

menj el és majd lesz valahogy

2015. júl. 24. 14:42
 4/9 A kérdező kommentje:
És ha úgy döntök hogy egy év után átiratkozom (sikeres érettségit feltetelezve) akkor annak mi a hivatalos proceduraja?
2015. júl. 24. 14:57
 5/9 anonim ***** válasza:
jelentkezni kell mint bárki másnak
2015. júl. 24. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálam is volt ilyen, GYTK-ra vettek fel, és meggondoltam magam, mert féltem a matektól. Először beiratkoztam, majd passziváltattam pár nap múlva még az évkezdés előtt.
2015. júl. 24. 17:14
 7/9 anonim ***** válasza:

"én nem javaslom a szakmát"

A technikusi nem szakma. Persze hogy diploma elött ne menjen az ember favágónak. Németekenél a technikus van ahol 40-45 ezret keres évente, egy kezdö mérnök is. Sok mérnök ennyit keres, mert akit tudnak bepaliznak technikus munkakörbe. (annyire nem nagy itt a kontraszt).

Viszont ha a technikusi szakirányú, akkor a fösulin / egyetemen jóval könnyebb venni az akadályt. Sosem csinátunk a 3 hét nyárigyakorlaton kívül más ingyenmunkát, úgyhogy ez megint csak népriogatás.

Meg vannak ilyen mérnökassziszteni szakok, is.

Azok sem rosszak.

Persze más területen, gazdaság vagy mittomén, többre megy az ember nyelvtanulással. Tényleg úgy van hogy egy dolog a szakma, de mindnél több nyelvet tudunk stabilan, ugy nyílnak meg a kapuk. (és most nem a paírra gondolok, hanem hogy pl. tényleg beszélünk, ha nem is tökéletesen)

Az meg ha valakit csak az egyetemista társaság motivál, illetve az okj demotivál, az talán nem is való felsöbb pozicióba, mert csak birka aki megy a tömeggel.

2015. júl. 24. 17:20
 8/9 anonim ***** válasza:
középfokú végzettséget ad, nagyon is szakma
2015. júl. 24. 17:46
 9/9 anonim ***** válasza:

"szakma" a szakmunkás. Tudom hogy egy két beképzelt embernek mindegy, de nem ugyanaz. De ha meg tágabban nézem, akkor most ha épp villamosmérnök vagyok, és tegyük fel nem csináltam előtte a technikusit, akkor az ugye nem szakma és nincs szakmám. Akkor mi a fene? Az érettségi az szakma?

Lovagolhatunk a szavakon, de nem változtat a tényen, hogy ha nem jött be a számítás, akkor abba az irányba kell tenni amerre haladni akarok. Persze akkor gond van ha azt sem tudom merre akarok haladni, és elkallódok.

2015. júl. 24. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!