Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri egy évre külföldre...

Megéri egy évre külföldre menni nyelvet tanulni vagy inkább kezdjem el az egyetemet?

Figyelt kérdés
Valószínű fel fognak venni egyetemre, de nem tudom eldönteni, hogy mikor lenne jobb nyelvet tanulni. Még egyetem előtt vagy kezdjem el és majd halasztok vagy csak ha már kezemben van a diploma? Nagyon kiesnék a tanulásból ha egy évig csak a nyelvre koncentrálok?

2013. júl. 19. 21:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem, ha van rá lehetőséged akkor menj külföldre. Nem csak a nyelvtanulás miatt, de egyben világot is látsz. Sokkal jobb elkezdeni valamit és befejezni, mint elkezdeni szüneteltetni és újra elkezdeni megint. Szóval szerint menj! De ez csak az én szubjektív véleményem erről.
2013. júl. 20. 02:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első válaszolóval, most menj inkább. Nekem volt olyan csoporttársam az egyetemen, aki így csinálta és egyáltalán nem bánta meg. A diplomához úgy is kell a nyelvtudás; ha esetleg nyelvszakra mész, akkor pláne jól jön a gyakorlás előtte.

22L

2013. júl. 20. 12:06
 3/9 anonim ***** válasza:

... bár az egyetemen is vannak jó ösztöndíj lehetőségek, amivel kint tanulhatsz egy félévig/évig. Ezek is nagyon jók és hasznosak szoktak lenni, csak akkor figyelned kell arra, hogy odakint is teljesítened kell pár tantárgyat.

Neked kell tudnod, hogy melyik vonz jobban. :)

előző voltam megint :)

2013. júl. 20. 12:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Csak a nyelv miatt nem érdemes kimenni.

Nyelvet itt is lehet (olcsóbban is) tanulni.

Sztem egy évet csinálj meg és majd harmadév után

halassz

2013. júl. 20. 15:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Milyen helyre mennél egyetemre (milyen szak)?

Inkább tanuld tovább azt a nyelvet, amit már a középiskolában is tanultál és rakd le a nyelvvizsgát. Annak több értelme van

2013. júl. 20. 15:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Azért az anyanyelvi környezetben való nyelvtanulást ne hasonlítsuk már össze egy tanfolyammal, ha kérhetem. :) Persze, ha csak a papír kell a nyelvtudásról, akkor elég itthon tanulni, de ha komolyabb tervei vannak és tényleg TUDNI akar azon a bizonyos nyelven, akkor nagyon is jót tesz neki, ha kimegy. Mellesleg felteszem, hogy dolgozni menne ki egy évre az egyetem előtt és úgy tanulná a nyelvet... még hozna is haza a pénzéből, nemhogy itthon olcsóbb lenne.
2013. júl. 20. 16:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha kimész külföldre nyelvet tanulni aztán hazajössz itt sokkal kevésbé fogod használni az adott nyelvet ha fogod egyáltalán így elég sokmindent el fogsz felejteni mire oda jutsz hogy elvégzed az egyetemet aztán mész melózni szerintem nincs értelme

Egyetemen sok lehetőséged lesz majd a nyelvet tanulni,pl külföldi részképzések,ösztöndíjak stb

2013. júl. 20. 17:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Én NEM csatlakozom az előttem szólókhoz. Kezdd el szépen azt az egyetemet, külföldre menni ráérsz utána is, ugyenis a felsőoktatásba való bejutást évről évre nehezíteni fogják.
2013. júl. 25. 08:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem szuksegem volt a pihenore, igy en kimentem angliaba, addig passzivaltam magam. Abszolut nem banom, nagyon jol jott, es igy egyetemen evfolyamelso tudtam lenni, mert rapihent az agyam. (pedig nekem mindenki azt mondta, hogy nehez lesz visszarazodni, raadasul ez egy nehez szak)

Most azert gondolnam ezt at, mert allando valtozasok vannak, folyton valtozo feltetelekkel es lehet mire visszajossz, rosszabb lesz. (pl. roghozkotes, visszafizetes es tarsai) Ha ugy erzed kell neked az egy ev pihi, szerintem menj ki, de ha erzel egy kis affinitast a sulihoz, es kivancsi vagy, vagj bele. (En anno nagyon nem akartam, ezert dontottem anglia mellett.)

2013. júl. 25. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!