Szerintetek kezdjem el nyáron az érettségi felkészülést?
Írásbelire mire kell az egész középsulis anyag pl. töriből meg irodalomból, arra gondoltam, elkezdem ezeket rendszerezni, tanulgatni.
Nem szeretnék tényleg az utolsó hónapban kapkodni, hogy jaj még ezt se tudom, meg azt se.
Viszont az is lehet, hogy hülyeség már most elkezdeni készülni, mert addigra elfelejteném, vagy ha ismétlek is, akkor van esély rá, hogy jól észbe vésem?
Írásbelire nem kell készülni, főleg nem irodalomból. Abban szövegértés plusz fogalmazás van. Amihez kell a 4 áves anyag az a szóbeli, de ahoz megadják a tételeket. Felesleges most elkezdeni a magyart. Törit, ha eddig tanultál elég lesz előtte átismételni, de ha tényleg közöd nincs hozzá kezd el most.
Esetleg még nyelvből, ha fel kell zárkózni, plusz régi feladatsorok.
Amúgy szerintem még ténylwg felesleges tanulnod, majd szeptembertől! :D
Tavaly nyáron én is ilyen lelkes voltam, de aztán hozzá sem szagoltam, a nyár nem erre való. :) A készülési időben is csak a szóbeli tételeket néztem át, a többihez elég volt a józan parazsti ész. Mindenem 5-ös lett (86% a legalacsonyabb eredményem), kivéve a matek, de abból egész életemben rossz voltam, az 3-as lett.
Sok sikert az érettségihez, de szerintem a nyáron inkább pihenj. :)
Hát, ha nagyon akarod, akkor csináld, de magyarhoz, matekhoz és törihez szerintem nem kell nagy készülés.
Leírom a tapasztalataimat:
-magyar: szinte semmit nem készültem, szövegértéshez ugye nem is lehet, max. gyakorolni az előző évieket (ebből meg is csináltam vagy 2-3-at), a második résznál az értelmezéshez gyűjtöttem példákat, mert azt mindig kell, (ehhez pl. jó, ha elolvasod a kötelezőket, vagy egyéb könyveket olvasol, azt is lehet példának hozni) meg a novellaelemzés szempontait átnéztem, a verselemzést hagytam, mert azt utálom, és tudom, hogy semmi esély, hogy azt választom majd... :D
Törire előző nap néztem át mindent, meg aznap reggel, a tananyag felét ki is hagytam, mert nem volt időm. Tudtam, hogy az első részben térkép és forrás segítségével meg lehet oldani a feladatok, sajnos ezt kicsit benéztem, mert idén újítottak, és több olyan feladat is volt, amihez kell tudás is... De így is 84%-os lett az írásbeli rész, ami szerintem nem rossz ahhoz képest, hogy milyen keveset készültem... A fogalamzás írásnál meg nézz utána az előző évieknek, mert szinte mindig ugyanazok vannak. Ha átnézed az összeset, meglepetés nem érhet. :)
Matek: hát, én erre készültem a legtöbbet, de ez sikerült a legrosszabbul, mivel eleve hülye vagyok matekból. Erre az előző éviekkel tudsz gyakorolni szintén, más nem is kell nagyon, ha valamelyik téma nem megy nagyon, akkor nézd át. :)
Szerintem nincs értelme most tanulni, nem fog ártani, de én a közepekre mind utolsó 1-2 napon készültem, és matek kivételével mind 80% felettire sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!