Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gyógyszerészetre hogyan...

Gyógyszerészetre hogyan készüljek a nyáron?

Figyelt kérdés

Nagy valószínűséggel felvesznek Szegedre, azaz szeptembertől gyógyszerészetet fogok tanulni.

A számítások mennek kicsit gyengébben, ezért gondoltam, hogy megveszem az Ötösöm lesz kémiából c. könyvet, és a nyáron ezeket a feladatokat fogom megoldani. Ez egyáltalán ér valamit, vagy teljesen más jellegű feladatokra számítsak egyetemen?

Ja és mivel a fizikaoktatás nem volt túl színvonalas gondolom arra is rá kellene feküdjek..

Mit gondoltok? Tudnátok tanácsot adni, hogy mit nézzek át szeptemberre? (Főként gyógyszerészhallgatók véleménye érdekel, de bárki hozzászólását szívesen olvasom, aki jártas a témában.)

Előre is köszönöm! :)

2015. jún. 26. 22:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát én is a SZTE-GYTK-ra jártam 1,5 évet, de a matek sajnos nem ment nekem, nem tudtam harmadszorra sem levizsgázni, ezért onnan kiírtak a névsorból. Nem akarlak megijeszteni, de a matek elég nehéz, legalábbis nálunk az évfolyam kb. 30%-ának nem sikerült először. De ha megy a matek és jó a felfogásod (ami nekem sajnos nem jó) akkor nem lesz gond :)

Amúgy az első év ezt leszámítva nem nehéz, legalábbis nekem a többi tárgy meglett simán, bár volt, aki anatómiából és kémiából bukott, de ez már ritkább volt. 1. évben nincs sok zh, a 2. évtől keményednek a dolgok, ekkor már majdnem hetente van zh és 6 órás laborgyakorlatok, de ha szívesen csinálod, nem lesz gond :)

De ha részletesebben érdekel, az első 3 félévről többet is tudok mondani ha írsz privátban hogy pontosan mit akarsz kérdezni :)

Meg vannak 1-2. éves eladó jegyzeteim is :)

(Amúgy az orvosira és fogorvosira jelentkeztem idén, ott nincs ilyen matek, mint a GYTK-n, az anatómia, élettan meg ilyenek mennek, úgyhogy megpróbálom :) )

2015. júl. 6. 13:24
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát előző válaszoló érdekes amit írtál nagyon. Mert hogy gyógyszerészetin a matekot még csak a jéghegy csúcsának sem nevezném. Például egy szerves kémia szigorlat , nah az aztán izzasztó. :)
2015. júl. 6. 14:27
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem nekem nem lesz gondom a matekkal, az mindig is jól ment. Ha a későbbiekben lesz kérdésem, akkor majd lehet kereslek. :D

2015. júl. 6. 15:57
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
12. válaszoló, nem vagyunk egyformák, valakinek pl. a szerves megy jobban és a matek kevésbé. Volt olyan nálunk, aki anatómiából bukott, pedig GYTK-n nem olyan kemény az anat mint orvosin...
2015. júl. 6. 17:23
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó : Igazad van.

Csak én azért találom érdekesnek , mert nem tudom az ország többi egyetemén milyen a matek , de Debrecenbe nagyon laza, nagyon jó fej tanárral.

2015. júl. 6. 22:01
 16/20 anonim ***** válasza:

Hát Nem tudom, Debrecenben hogy van, de Szegeden a matek előadás hát hogy is mondjam, elég érthetetlen, legalábbis nálunk, mindenki jegyzetelt de kapkodott a feje után, hogy most mi van?, az előadó minden fontosabb dolgot egyértelműnek vett és nem magyarázott sok mindent csak a tényleg nehéz dolgokat. Mondjuk a gyakorlatok már jobbak voltak, ott érthetőbben elmagyarázták a dolgokat, kivéve abban a csoportban, amit az előadó tartott. Nem tudom, nálatok milyen véleménnyel vannak a matekról, de nálunk a legtöbb hallgató azt mondta, hogy később semmi hasznát nem veszik amiket tanítanak, esetleg kicsit fizikai kémián, de azt is utálják és abból is sokan buknak. De azon kívül tényleg nem kell ilyen szintű matek.

Fura, de nálunk szerintem matekot többnek kellett újra felvennie, mint pl. a szerves kémiát.

Aztán ahogy írtam, mindenki más. Olyan évfolyamtársam is volt, aki biofizikából 9. alkalomra sem tudott levizsgázni és ezért küldték el. De olyan is volt, akinek a legelső ált. kémia gyak sem sikerült, pedig az tényleg nem nehéz. Valaki a fizikai kémia miatt hagyta ott az egyetemet. Az egyik lakótársam pedig 4. évig nem csúszott, és az utolsó évben gyógyszerhatástan szigorlat nem sikerült és emiatt csúszott 1 évet pedig azt mondják, az utolsó évben már nincs gond, aki addig eljut, főleg, hogy az csak 1 félév.

Tehát mindenféle van és sok múlik a tanáron. Lehet, hogy Debrecenben szuper matek tanár van és alig buknak, de lehet, hogy akkor a szerves az keményebb ott... Meg az adott diák képességén is múlik, valakinek a számítások mennek jobban, valakinek a magolás...

2015. júl. 6. 23:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Balázs-001, tudom, miről beszélsz, én végig matektanárhoz jártam, és vért izzadtam a kettesért. Az 1 dolog, hogy hol milyen a matek, az a nem mindegy, hogy ki tanítja?!

Mindig úgy mentem a magántanáromhoz, hogy megkértem, magyarázza el, mit írtam le a tábláról. Rettegtem végig a matek miatt, gimiben is rém sötét voltam hozzá - ez van, sajnos ez az igazság.

A fizikai kémiának köze sincs a matekon ránk erőltetett deriváláshoz, integráláshoz, egy érthetetlen .... az egész, betűk és számok egymás után. :(

Csúsztam fizkémből is, szervesből is, azt hittem megdöglök, de addig tanultam (= magoltam, mint a verset), hogy sikerült.

Az ötödév felüdülés lesz a másod-harmad-negyedévek után, de bármikor lehet csúszni.

Rettentő nehéz, mint ahogy azt már egyszer leírtam, s továbbra is hangsúlyozom, hogy kitartást! Akkor is, ha csak 0.2 pont kellett volna a ketteshez, mert igen, buktam már meg így is.

2015. júl. 7. 10:04
 18/20 A kérdező kommentje:
Húha, ahogy látom, jobb lesz, ha már most felkészülök lelkileg a nehézségekre.:D
2015. júl. 7. 10:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sztem teljesen felsleges tnaulni a nyáron, maximum a matekot vedd elő, hogy amit eddig tudtál azt ne feljtsd el. egyébként szegeden tényleg a matek a legszivatósabb, nekem is csak második félévben sikerült, de akkor 4-est kaptam.

Látom szeretnél felkészülni a nehézségekre, megpróbáltatásokra, de nem tudsz, majd itt megtanulod. a nyári legfőbb elfoglaltságod az legyen, hogy mész gólyatáborba, de az kötelező :D

2015. júl. 7. 10:42
 20/20 A kérdező kommentje:
Mindenképpen! :D
2015. júl. 7. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!