Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a legelső vizsgaidőszak...

Milyen a legelső vizsgaidőszak? Hogy készüljek fel rá?

Figyelt kérdés

Első éves vagyok. Minden órára bejárok, figyelek, jegyzetelek, a jegyzeteimet pedig minden hétvégén átolvasom. A kötelezőknek most fogok nekileselkedni.

Milyenek a félévi tesztek úgy nagy általánosságban? Érdemes magolni? Megjegyezni minden apró részletet, görnyedni a könyvek fölött? Esetleg bőven elég egyszer-kétszer átolvasni figyelmesen mindent, és csak a fontosabb fogalmakat memorizálni?

A kettő között van az igazság?

2014. okt. 27. 19:56
 1/3 horbeni ***** válasza:

nem írtad h gimi vagy fősuli

sztem faggasd ki a vizsgáztató tanárokat, mire számíthatsz, mit olvass el mindenképpen, amiből pedig gyakorolni kell kérd meg h ajánljon feladatokat

2014. okt. 27. 20:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Egyetem. :)
2014. okt. 27. 20:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem kb. érettségi nehézségű, azzal a különbséggel, hogy itt egy tantárgynyi anyagot fél év alatt kell megtanulnod, aminek a nagyrészét saját magadnak kell feldolgoznod, és nem mellesleg kétszer annyi tárgyból kell számot adnod a tudásodról, mint érettségikor, és mindezt viszonylag rövid idő leforgása alatt.

Hogy melyik tárgyra mennyit érdemes tanulni, azt a felsőbb évesektől tudhatod meg, de gyakori jelenség, hogy a tölteléktárgyak oktatói veszik véresen komolyan a vizsgáztatást, míg a fontosabb tárgyaknál nem arra kíváncsiak, hogy mit bírtál megtanulni a könyvből, hanem, hogy mi a saját véleményed. Persze ez szaktól is függ.

2014. okt. 27. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!