Orvosira készülők! Ti milyen orvosok szeretnétek lenni?
Nekem még messze van (15 éves vagyok), de most az idegkutatás játszik nálam. :)
Tudom, hogy az nem szigorúan vett orvostudomány, de én segíteni akarok embereken anélkül, hogy árthatnék nekik. :)
15/L
10-es, ki mástól kérdezze, ha nem tőlünk, hogy MI mivel szeretnénk foglalkozni?!
Tanulj meg szöveget értve olvasni(bár nem értem, mi nem lehetett egyértelmű), mielőtt hasonlóan rosszmájú megjegyzést tennél.
Bár a kérdés nem nekem szól, mivel most államvizsgáztam, de azért írok, hátha érdekel:D Elsős korom óta a szülészet-nőgyógyászat a favorit:) B tervem nem is nagyon volt soha, ha mindenképpen mást kellene választanom, akkor gyermekngyógyászat vagy szemészet.
Egyébként nagyon kevesen vannak, akik kitartanak azb első ötlet mellett. A csoportomban összesen talán 2 olyan ember van, aki most, végzés után is ugyanaz akar lenni, mint amit legelőször mondott:D
Az évközi és nyári gyakorlatokon, illetve a tudományos diákköri munkád alatt rengeteg tapasztalatra teszel majd szert, amik teljesen megváltoztathatják a mostani elképzeléseid. Elsős egyetemistaként még a kutatásban tudtam elképzelni magam, nagyon érdekeltek az elméleti tárgyak. Harmadéven viszont elkezdtük a klinikai gyakorlatokat, és rájöttem, hogy sokkal szívesebben foglalkoznék emberekkel, mint pipettákkal. Először a belgyógyászat és a neurológia tetszett, szintén azért, mert érdekeltek a tárgyak, ezek adják a legátfogóbb tudást. De a gyakorlatok alatt sajnos sok rossz tapasztalatot szereztem. Egyik sem túl pozitív szakma, kiégett, fásult orvosokkal találkoztam (tisztelet a kivételnek!), akiknek a számtalan ügyelet mellett alig-alig jutott idejük a magánéletükre. A legnagyobb baj, hogy sok osztályon túl kevés az orvos és a szakdolgozó, anyagilag nincsenek megbecsülve, ilyen körülmények között nagyon nehéz türelemmel és ép lélekkel dolgozni hosszú távon. Rossz érzés volt, hogy a rózsaszín köd így szertefoszlott, gimisként még fogalmam sem volt minderről.
De szerencsére épp időben megtaláltam azt a szakmát, amit nap mint nap nagy lelkesedéssel tanulok, a szemészeten lettem rezidens. Akinek van egy kis érzéke a manualitáshoz, a vizsgálatok és a műtétek nagyon izgalmasak és változatosak, és óriási javulást lehet elérni a betegek életminőségében, ami nagyon nagy élmény. És mivel az állami egészségügy problémáinak rendezésére továbbra sem látok sok esélyt, nagy pozitívum, hogy van lehetőség magánrendelésre is.
Ezt az utat majd Ti is végigjárjátok, mindenki másképp, de legyetek elég figyelmesek és nyitottak, hogy a legtesthezállóbb szakmát válasszátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!