Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek indul idén gyógysz...

Szerintetek indul idén gyógyszerész szak Szegeden?

Figyelt kérdés

Ugye a központi ponthatár 400, szerintem ezt (tekintve az előző évek ponthatárait) max. 20 ember fogja elérni (a szak kapacitása 50<120 fő), és nem hiszem hogy minimum 30 ember vállalná az önköltséges finanszírozási formát.

Nagyon sajnálnám, ha nem indulna, hisz ide szeretnék járni.

Nektek mi a véleményetek?

2015. máj. 5. 23:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

bármennyire is értékes a gyógyszerész szakma, a külföldnek képezzük őket, mert itthon leginkább CNC és összeszerelő csarnokok vannak

sajnos ilyen ez... :/

2015. máj. 6. 14:24
 12/24 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es: ez már tavaly is így volt, és nem csak az orvosi, gyógyszerész és fogorvos képzésnél, hanem az összes egészségügyi szaknál... Remélem, idén nem így lesz..

Kedves 11-es: sajnos Magyarországról már mindenkit elűznek, nem csak a gyógyszerészeket...

2015. máj. 6. 14:34
 13/24 anonim ***** válasza:
nem űzi el őket senki, csak tisztába kéne lenni vele mi az a gazdasági igény
2015. máj. 6. 14:35
 14/24 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, de én úgy gondolom, ha valaki embereket szeretne gyógyítani, ne válasszon más szakmát, csak mert itthon épp másra van igény, mert azt a munkát nem fogja tudni szívvel-lélekkel végezni 40 éven keresztül. De ez csak az én véleményem.
2015. máj. 6. 14:40
 15/24 anonim ***** válasza:
43%

Aki szívvel lélekkel akarja csinálni érjen el 400 pontot...

Orvosira sem lesz elég 380 ne aggódjatok.

2015. máj. 6. 14:43
 16/24 anonim ***** válasza:
6-os vagyok: Azért nem töltik fel, mert nincs kivel. Van az az x ember, 50 , ha jól emlékszem, elérik az államilag támogatott ponthatárt, a 400-at. A maradék 200 jelentkező meg nem éri el, akkor neki áldás békesség van, jogilag nem lehetséges, hogy felvegyék őket. Önköltségesre meg nem fog 70 ember jelentkezni.
2015. máj. 6. 14:51
 17/24 anonim ***** válasza:
miből gondolod hogy nincs? nézted hogy egyesével kit hány ponttal vettek fel?
2015. máj. 6. 14:55
 18/24 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os: utánanéztem, az idei évben 58-an jelölték meg az önköltséges finanszírozási formát.

Köszönöm a válaszodat.

2015. máj. 6. 14:58
 19/24 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Előfordulhat, hogy ugyanaz lesz az önköltséges ponthatára is, mint az államilag támogatotté, de biztos, hogy nem megy 360 alá. Viszont önköltségesen is meg lehet bukni; nem olyan vészes az a 400 pont, halassz egy évet inkább, mint hogy önköltségesen indulj.
2015. máj. 6. 16:31
 20/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó: tényleg azt gondolod, hogy ilyen magas lesz a szegedi önköltséges ponthatár? Ezzel most nagyon elszomorítottál... :S

Nem szeretnék kihagyni még 1 évet, mert évvesztes vagyok, 5 éves gimnáziumba jártam, illetve elvégeztem egy 2 éves OKJ-s képzést, épp ezért jelentkeztem önköltséges képzésre is.

2015. máj. 6. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!