Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek indul idén gyógysz...

Szerintetek indul idén gyógyszerész szak Szegeden?

Figyelt kérdés

Ugye a központi ponthatár 400, szerintem ezt (tekintve az előző évek ponthatárait) max. 20 ember fogja elérni (a szak kapacitása 50<120 fő), és nem hiszem hogy minimum 30 ember vállalná az önköltséges finanszírozási formát.

Nagyon sajnálnám, ha nem indulna, hisz ide szeretnék járni.

Nektek mi a véleményetek?

2015. máj. 5. 23:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Biztos elindítják. Nem hiszem, hogy megcsinálnának ilyet, hogy nem indul. zerintem sokan beírták a költségest is. Mennyi most a tandíj amúgy?
2015. máj. 5. 23:52
 2/24 anonim ***** válasza:
Miért csak 20 ember érné el? Sokan érettségiznek utólag bioszból és kémiából, ők biztosan elérik a 400 feletti pontszámot. Szerintem ezen ne izgulj, tuti elindítják a szakot :)
2015. máj. 6. 00:01
 3/24 anonim ***** válasza:
5%
hogy lenne már 400 amikor az orvosira 380?
2015. máj. 6. 00:33
 4/24 anonim ***** válasza:
51%
400 pontot nem valami nehéz elérni, így kétlem, hogy csak 20 ember érné el.
2015. máj. 6. 06:52
 5/24 A kérdező kommentje:

1.: Kb. 700 000 Ft/ félév

2.: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..

Itt az első válaszoló azt írta, tavaly csak 46 főnek sikerült elérnie 400 feletti ponthatárt. Ha mondjuk idén 60 fő érné el a 400-at, akkor szerintetek a kar elindítja ennyi emberrel a szakot, vagy a maximális kapacitásszámot kihasználva, a maradék helyeket "feltöltik" az önköltséges jelentkezőkkel?

3.: így: [link]

2015. máj. 6. 08:29
 6/24 anonim ***** válasza:

Szerintem a maradék helyeket nem töltik fel. Nálunk most első évfolyamon úgy tudom csak egy önköltséges hallgató van.

Érdekes egyébként, itt teljesen értelmes emberek nem voltak képesek a 400-at elérni, de a 380 azért általában meg volt nekik.

2015. máj. 6. 09:36
 7/24 A kérdező kommentje:

Mért gondolod így, kedves utolsó? Az egyetemnek nem az az érdeke, hogy minél több bevételre tegyen szert? (Félreértés ne essék, nem kötekedni szeretnék, csak kíváncsi vagyok, mért így gondolod.)

Amúgy meg mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)

2015. máj. 6. 09:47
 8/24 anonim ***** válasza:
indulni fog. egyrészt aki megteheti, el fogja érni a 400-at, másrészt ez esetben lejjebb kell vinniük a ponthatárt, mármint az államnak. A gyógyszerészek ezt a ponthatárt nem fogadták el, reklamáltak, erre azonban csak az a válasz érkezett, hogy "de gyorsan reagáltak a gyógyszerészek". Ennek ellenére ne számoljatok, azzal, hogy lejjebb megy a ponthatár, viszont megnyugodhattok, mert gyógyszerész képzés minden évben fog indulni.
2015. máj. 6. 13:11
 9/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó: te nagy szakértőnek tűnsz a témában. Megkérdezhetem, szerinted kb. mennyi lesz az önköltséges képzés ponthatára? Esetleg elképzelhetőnek tartod, hogy (a tavalyi évhez hasonlóan) idén is megegyezik majd az államilag támogatott és a fizetős képzés ponthatára?

Előre is köszönöm a segítséged!

2015. máj. 6. 14:14
 10/24 anonim ***** válasza:
Debrecenben 2012 ben bevezették, hogy egyezen meg a 2 ponthatár. Valahol olvastam, hogy a többi helyen is be kell majd vezetni. DE ezt nem annyira értem, mi értelme.
2015. máj. 6. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!