Szerintetek indul idén gyógyszerész szak Szegeden?
Ugye a központi ponthatár 400, szerintem ezt (tekintve az előző évek ponthatárait) max. 20 ember fogja elérni (a szak kapacitása 50<120 fő), és nem hiszem hogy minimum 30 ember vállalná az önköltséges finanszírozási formát.
Nagyon sajnálnám, ha nem indulna, hisz ide szeretnék járni.
Nektek mi a véleményetek?
1.: Kb. 700 000 Ft/ félév
2.: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Itt az első válaszoló azt írta, tavaly csak 46 főnek sikerült elérnie 400 feletti ponthatárt. Ha mondjuk idén 60 fő érné el a 400-at, akkor szerintetek a kar elindítja ennyi emberrel a szakot, vagy a maximális kapacitásszámot kihasználva, a maradék helyeket "feltöltik" az önköltséges jelentkezőkkel?
3.: így: [link]
Szerintem a maradék helyeket nem töltik fel. Nálunk most első évfolyamon úgy tudom csak egy önköltséges hallgató van.
Érdekes egyébként, itt teljesen értelmes emberek nem voltak képesek a 400-at elérni, de a 380 azért általában meg volt nekik.
Mért gondolod így, kedves utolsó? Az egyetemnek nem az az érdeke, hogy minél több bevételre tegyen szert? (Félreértés ne essék, nem kötekedni szeretnék, csak kíváncsi vagyok, mért így gondolod.)
Amúgy meg mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)
Kedves utolsó: te nagy szakértőnek tűnsz a témában. Megkérdezhetem, szerinted kb. mennyi lesz az önköltséges képzés ponthatára? Esetleg elképzelhetőnek tartod, hogy (a tavalyi évhez hasonlóan) idén is megegyezik majd az államilag támogatott és a fizetős képzés ponthatára?
Előre is köszönöm a segítséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!