Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosok, orvostanhallgatók!...

Orvosok, orvostanhallgatók! Az egyetem melyik évei a legkeményebbek szerintetek?

Figyelt kérdés
Nyilván mind a 4 egyetem más és más, és most nem is szeretnék ilyen SOTE-POTE-SZOTE-DOTE vitába belemenni, mert szerintem mind a 4 orvosi ugyanolyan színvonalas. Bármelyik egyetemről is van szó, azért én nagyrészt azt hallottam, hogy az első 3 év a vízválasztó. Azért kérdezem, mert orvostanhallgató vagyok, és 4-5-6. évben el szeretnék kezdeni egy másik szakot levelezőn. Tudom, hogy az orvosi önmagában is nagyon nehéz, de ha már a vége felé van az ember, talán belefér. Van olyan ismerősöm, aki harmadévben kezdett el egy műszaki szakot és mindkettő (jól) megy neki. Szóval az úgyse bírnád kommenteket ne...

2015. ápr. 14. 18:15
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Azért az kemény, hogy egyesek képesek egy kalap alá venni a gimis 2 leckét a csontvázról, meg az orvosis anatómiát, ahol a csontok minden részének a nevét tudni kell, izmok eredését, tapadását, beidegzését, ezeknek az összehangol működését, hogy melyik izom mit és hogyan mozgat, az ízületekről meg már nem is beszélve... Azt még mindig tartom, hogy te még orvosinak az épületében sem jártál, csak utálód az orvosokat meg a medikusokat, mint a sz_rt.
2015. ápr. 15. 22:20
 12/23 anonim ***** válasza:
12%
Most mit mondjak? Valami olyasmire számítassz hogy úristen elvégezhetetlen medikusokalegkeményebbeknnééégy!!
2015. ápr. 15. 22:27
 13/23 A kérdező kommentje:
Nem.... de nem is kell ennyire lenézni, hogy oda elég a középiskolás biosz, mert nagyon nem. Ennyi erővel mérnökire is elég a gimis matek vagy jogra a gimis töri...
2015. ápr. 15. 22:29
 14/23 A kérdező kommentje:
És még az orvostanhallgatók a nagyképűek..... Pff. Ennyire lenézed AZ EGYIK legnehezebb szakot (mert tetszik, nem tetszik, köztük van), és még az orvosok, medikusok a beképzeltek. A mérnöki szakok, a természettudományi szakok, a jog, a gyógyszerészeti és még sok más nehéz szak van, de az orvosi is közéjük tartozik. Tudod mit? Végezz el egy félévet, utána térjünk vissza a témára.
2015. ápr. 15. 22:32
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez a 48%os nem tudom, hogy szánalmas vagy nevetséges volt inkább :D tehat ha benne van az óvodai kifestőmben egy végtag, akkor tulajdonképpen az orvosin az óvodai "anyagot" vesszük újra, nem? Ha valakinek olyasféle illúziói vannak, hogy emelt érettségire olyan királyul megtanulta a szövettant, hogy egyetemen neki újat bizony nem fognak mondani, akkor az egészen biztosan nem orvosira jön :) Kedves kérdező: én másodéves vagyok, minden felsőbbéves azt mondja, hogy a másodéves szigorlatok a vízválasztó, ha az megvan, akkor tulajdonképpen megvan a d betű a dr-ből. Én az előző félévemet nehezbbnek éreztem, mint a mostanit. Pécsre járok, itt most tanuljuk a neuroanatot, előző félévben zsigertan volt. Sokkal sokkal nehezebbnek éreztem azt az anyagot, meg többnek is. Élettanról kb ugyanez a véleményem. Persze szigorlatra mindent kell tudni, de én azt mondanám, hogy a második év első féléve a legnehezebb, már ha lehet hinni a felsőbbéveseknek, és ennél valóban csak jobb lesz :)
2015. ápr. 15. 22:37
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék veszekdeni, mert teljesen parttalan a dolog. Én feltettem egy egyszerű kérdést KOMPETENS emberekhez irányítva, más szakról se jót, se rosszat nem írtam, pusztán annyit kérdeztem meg, hogy melyik a legnehezebb félév az orvosin, erre letámadsz egy olyan válasszal, hogy a fél orvosit el lehet végezni gimis biosszal. Ja, és mindezt köpedelem helyesírással teszed, ennyit a gimis anyagról. Ordít rólad, hogy vagy rossza kórházi tapasztalatod volt, vagy felvételiztél orvosira, csak nem vettek fel. Mindegy is. Nem tudom, milyen alapon teszel ilyen kijelentéseket, mikor egy félévet nem végeztél el ezen a szakon, egy oldalt nem olvastál el egy Szövettankönyből, Funkcionális anatómia könyvet még csak élőben nem is láttál, Lehninger Principles of Biochemistry könyvét meg inkább hagyjuk is. Én nem szóltam le egyetlen szakot sem, szó sem volt róluk, ellenben te elkezdél köpködni az orvosira, hogy kb óvodás szintű biosszal el lehet végezni. Hajrá! Állambá' támogatja, csak tanulni kell! :) Sőt, szerinted azt se.... Akkor mi tart vissza? :)
2015. ápr. 16. 07:40
 17/23 A kérdező kommentje:
* rossz
2015. ápr. 16. 07:41
 18/23 anonim ***** válasza:

Én ugyan még csak készülök a fogorvosira, de a legjobb barátnőm már a harmadévét tapossa és bőven szokott nekem mesélni.

A másodév vizsgaidőszakára panaszkodott leginkább és én is láttam, hogy az készítette őt ki a legjobban. Szorgalmi időszakban még viszonylag volt szabadideje, mert szerencsés órarendet kaptak, de azt nyilván a szigorlatra való előre készüléssel kell töltenie az embernek. Most, hogy harmadéves, valamennyivel megint csak több ideje van önmagára, de természetesen még mindig nagyon kemény.

Náluk a SOTE-n azt hangoztatják a tanárok, hogy az első szigorlatok azért vízválasztóak, mert ezt követően nagyjából ugyanilyen színvonalon kell teljesítened hasonlóan nehéz körülmények között.

Ha mégis "könnyebb" lesz valamennyivel a tananyag, akkor azzal fordítottan arányosan gyarapszanak a gyakorlati óráid, amik ugyebár igen időigényesek.

2015. ápr. 16. 08:04
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Hatodéves vagyok, szóval azt hiszem, kompetensnek mondhatom magam a témában:DD

Számomra a 4. félév vége volt a legdurvább. Az anat szigorlat előtt 3 hét tanulás, 2 nap bőgés.

A vicc, hogy ennek ellenére a 4. félév volt az egyetlen olyan félévem, ahol egyetlen négyes se csúszott be, mindenem ötös lett:D De az stresszes volt és fárasztó.

A másik szívás 5. félév vége volt, mert akkor buktam kórélettanból. Baromi sokat tanultam, de egy feladatot eléggé benéztem, így ugrott az egész. Totál kiborultam, nem tudtam tanulni, így elcsúsztam a mikróval, de aztán összekapartam magam:D

Nálunk egyébként a 6. félév végén buknak legtöbben (patosz, kórélettan), de nekem az már nem volt olyan gáz. Sokkal jobban érdekeltek ezek a tárgyak, mint pl. a fizika vagy a bikém, így könnyebben is tanultam.

Negyedévtől olyan szempontból könnyebb, hogy nehéz bukni (farmakológiát leszámítva). Viszont engem eléggé megviselt az, hogy az addigi 3-4 vizsga helyett volt mondjuk 8.... Úgy éreztem, hogy sose lesz vége. És bár a ketteshez nem kellett volna halálra tanulni magam, nekem ötös kellett mindig (fene egye meg a maximalizmust:D), így azért elég necces volt.

Szerintem ha nem vagy totálisan maximalista, aki csak az ötössel elégedett, akkor simán bevállalhatsz mellette egy másik szakot. De arra készülj fel, hogy sok vizsga lesz.

2015. ápr. 20. 14:47
 20/23 anonim ***** válasza:
Nekem a negyedév volt a legnehezebb és legrosszabb év az orvosi alatt ennek több oka is van: utáltam a tantárgyak nagy részét, rengeteg gyakorlat és utazás miatt nem tudtam nem volt időm(!!) tanulni rájuk. Akkor kezdett meredeken zuhanni lefelé az addig 4,5fölötti tanulmányi átlagom. Rettenetesen utáltam a negyedévet...
2015. máj. 22. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!