Miért képtelenek beosztani az idejüket, tanulni valójukat a mai diákok, középiskolások? Miért hagynak mindent az utolsó pillanatra és várják, hogy majd más megoldja helyettük?
Én is idén fogok érettségizni.
Nagyon keményen kell tanulni,és elvárják,hogy naprakész legyél.
Csakhogy negyed 3-ig suliban vagyok,hazaérek 3-ra,és kb. másfél órát pihenek,majd nekiállok és este 8-ig tanulok.
Megírom másnap a TZ-t,és jövőhétre már a felére sem emlékszem.
Úgy érzem néha,hogy összeroppan a fejem...
Tavaly volt utoljára kémia,és már semmit nem tudok belőle.
Ez azért van,mert nagyon sokmindent kell megtanulnunk,de viszont nincs ideje normálisan leülepednie.
Keveset gyakorolunk órákon,nem maradnak meg a dolgok a fejben.
És persze ehhez még hozzájöhet az is,ha rosszul magyaráz a tanár,vagy nem is tanul a gyerek.
Akkor még kevésbé maradnak meg a dolgok...
Igyekszem kiszűrni,hogy mi az,amire tényleg szükségem lesz az életben.
De a deriválásra aligha....
18/L
Ha egyszer államvizsgára kellene tanulnotok, akkor tudnátok meg, hogy mi az, tanulni.
Az úgy megy, hogy fél éven keresztül felkelsz, benyomod az energiaitalt vagy a kávét, előszeded a könyveket, aztán délután megint valami koffeintuning, olvasol még amennyit bírsz, aztán alvás. Másnap kezdődik előlről. Máshogy nem fognak átengedni se.
Egyébként meg külföldön lósz.rt sem tanítanak,illetve tanítanak,de ott pl. az érettségi egy vicc a magyarhoz képest.
Elég sokat követelnek a magyar diákoktól.
Tavaly voltak a giminkben svéd cserediákok,és teljesen ledöbbentek,amikor megtudták,hogy nekünk egy héten 35 óránk van,plusz még a fakultációk stb...
Nekik jó,ha van 15 órájuk egy héten...
Ki-be járnak a tanóra alatt.Ehetnek-ihatnak..nagyon lazán veszik az oktatást.
De nem is lesznek idegroncsok :-)
Menő keveset tanulni. Csak ez nem lesz mindenkinek elég. Nekem jó jegyeim voltak és mindenki tőlem kérdezte, hogy mennyit készülök valamire. Aztán gondolták, hogy ha annyit tanulnak akkor jó lesz. Persze... Jól hangzott az egy délután alatt 5ös töri TZ, de a tanár nem véletlen mondta egy héttel hamarabb, hogy kezdjetek készülni.
Nagyon nehéz belőni az embernek a saját korlátait. Azt hittem minden tudok, aztán kettessel csúsztam most át matekból a félévi vizsgán. Nem a tanár volt szemét, tényleg elszúrtam. Kb ez lehet velük is. Kéne teljesíteni, de nincsenek tanuláshoz szokva. Az általános iskola egy vicc, aztán gimiben isszák a levét.
Azt hiszik, hogy jaj ez úgysem kell majd soha. Ami nem érettségitárgy az senkit sem érdekel. Nem lehet egy rendes kémia, fizika órát tartani egy jobb gimiben se (azt is menő tönkrevágni), mert leszarja mindenki, az a 2-3 akit meg érdekene az anyázik magában, hogy sosem érettségizik le.
Nem olvastam végig a válaszokat, de:
Végzős gimis vagyok. Amellett, hogy az imádott prjektoktatás miatt előző félévben még projektet is kellett írnom, van, hogy egy hét minden napjára jut egy-két témazáró, emellett röpkék, tételek az érettségire, és azért az embernek csak van magánélete is. Valahogy ennyit a követelményrendszerről. És amúgy ez a kérdés nagyonis általánosít. Én sem, és a legtöbb osztálytársam sem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!