Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért képtelenek beosztani az...

Miért képtelenek beosztani az idejüket, tanulni valójukat a mai diákok, középiskolások? Miért hagynak mindent az utolsó pillanatra és várják, hogy majd más megoldja helyettük?

Figyelt kérdés
2010. febr. 18. 21:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
77%
mert erre vannak rászoktatva
2010. febr. 18. 21:44
 2/20 anonim ***** válasza:
54%

Mert nagyon alacsony követelményrendszernek kell megfelelniük, önmaguktól pedig képtelenek arra, hogy felállítsanak maguknak egy normális szintet.

Mert a társadalom általuk nagyra becsült tagjai (celebek, tinibandák, twilight-színészek) nem tanulnak, hanem olyan menő dolgokkal foglalkoznak (csini öltözködés, ivás, sok-sok szex), amit tanórán nem lehet, és mivel ők is ezeket csinálják, nincs idejük tanulni.

2010. febr. 18. 21:48
 3/20 anonim ***** válasza:
77%

21:48

Nagyon alacsony követelményrendszernek kell megfelelni?

Te hány éves vagy?

2010. febr. 18. 21:53
 4/20 anonim ***** válasza:
52%
21:53 -> 20, tehát nem olyan rég hagytam el a középiskolát ahhoz, hogy tudjam, miről beszélek.
2010. febr. 18. 21:55
 5/20 anonim ***** válasza:
és nem tudom beosztani az időmet sajna:S teljesen szétszórt vagyok,mindent utolsó pill.-re hagyok,úgy vagyok a dolgokkal,hogy vagy megszívom,vagy nem lesz következménye:S mióta elváltak a szüleim,azóta vagyok nagyon ilyen(10-12 éves voltam)..dehát fel kell nőnöm. a másik iylen dolog nálam pedig a sok "lehetőség",ahogy az előttem lévő is írta.annyi mindent tehetek a tanuláson,és a kötelességeken kívül.és sajnos(?) úgy látom,hogy a nálam picivel idősebb generációban,akik hasonlóan élnek,szinte következmények nélkül teszik ezt.18/L
2010. febr. 18. 21:56
 6/20 anonim ***** válasza:
76%
Azért mert érdekesebb délutánonként plazazni, beülni valahova, vagy ha eddig el sem jut akkor netezni, msn ezni, ( online) játékokat játszani, mint tanuli, és elveszi az időt is úgy hogy észre sem veszik.
2010. febr. 18. 21:57
 7/20 anonim ***** válasza:
55%
21:48 - ebben a követelményben én sem értek veled egyet. A diákokat nem tanítják normálisan, csak bemagoltatják velük az anyagot, a középiskola pedig nem készít fel az érettségire... Az iskola kiöl belőlük minden kreativitást! Több helyen jártam külföldön, iskolákat látogattam, és csak a számat tátottam. Nyugaton olyan jópofa, hangulatos módon tudnak tanítani, hogy csak na! És nem csak azért, mert van rá pénz... Én eddigi iskoláimban is csak azt tapasztaltam, hogy a tanár bejön, elmondja az anyagot - ami amúgy is benne van a könyvben - aztán dolgavégezten távozik. Régebben sokat lógtam, mert nem láttam értelmét, hogy iskolába járjak. Inkább otthon maradtam, és ott készültem az érettségire. Nem bántam meg. Így egy csomó időt megspóroltam.
2010. febr. 18. 21:59
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

21:59 > van igazság, abban, amit mondasz, sajnos tényleg van. Viszont te megtanultad saját módszerrel beosztani az idődet, az pedig, hogy lógtál, nem tartozik ide. Másrészről nem a tanár kötelessége, hogy márpedig minden diákba beleverje a motiváltságot, ő csak rá tud segíteni, ha valaki érdeklődik.

Az én osztálytársaim zöme le se szarta, mi zajlik az órán, amíg kussoltak hátul, én se bagóztam rájuk. Ahogy fentebb írta valaki, kb következmény nélkül csinálták. :( Van olyan, akit jobb suliba vettek fel, mint engem (és engem nem vígasztal, hogy költségtérítésesen van benn).

2010. febr. 18. 22:03
 9/20 anonim ***** válasza:
81%
Én 17 éves vagyok, most 11.-es, de szerintem az nem igaz, hogy a követelmény alacsony. Szerintem nagyon sokat kell tanulnunk, a tanárok elvárják, hogy mindig óráról óráról tanuljunk, ami szerintem lehetetlen. Főleg úgy, hogy mondjuk midnennap hazaérek fél 4-kor (kivéve ha nem megyek szakkörre, magántanárhoz, előkészítőre). Utána megebédelek és próbálok pihenni egy kicsit. Már el is telt 1 óra. utána nekilátok tanulni, de úgy igazából kedvem sincs hozzá, mert nincs ami motiválna. sóval ezért van hogy nem tudjuk beosztani az időnket. 17/L
2010. febr. 18. 22:05
 10/20 anonim ***** válasza:

Aki nem síkhülye, az még egy populáris büfészakot (pl. kommunikáció) is megerőltetés nélkül ki tud se.ggelni, nemhogy középiskolát.

Mérnöki kar, jog, közgáz, orvosi... na ott esetleg tényleg sokat kell tanulni, és ki is vágják, aki nem teszi.

2010. febr. 18. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!