Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek is értelmetlen...

Szerintetek is értelmetlen orvosi egyetemre járni?

Figyelt kérdés
Bár még csak másodéves vagyok, egyre inkább úgy érzem, hogy az emberek nagy része, gyűlöli, megveti, lenézi az orvosokat, legszívesebben arcon köpnék őket már ismeretlenül is. Tudom, hogy sokszor ennek a rossz kórházi tapasztalat az alapja, de nem érzem úgy, hogy rászolgáltam volna arra, hogy már orvostanhallgatóként megvessenek, mert XY-nal rosszul bánt egy orvos. Sokan pl. úgy nyilatkoznak, hogy "attól, hogy orvos, még lehet értelmes/normális". Mintha általában attól, hogy valaki orvos, kevésbé lenne értelmes, kedves stb, mint bárki más, mintha azért mert valaki orvos már kevesebbet érne a többi embernél. A fizetésekbe nem akarok belemenni, mert az nem érdekel, de úgy érzem, nincs arra szükségem, hogy hosszú éveket tanuljak, és utána sztereotípiák alapján megvessenek, lenézzenek alaptalanul.

2015. márc. 14. 09:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a kérdezőnek szerintem is igaza van.

Sok ember már alapból ha meghallja az orvos szót, egy arrogáns, pénzéhes, nemtörődöm emberre gondol. Persze, tudom, van ilyen is. Ugyanúgy, ahogy van bunkó pincér, eladó, buszvezető is...

Egyszerűen szar érzés, hogy amíg te a maximumot próbálod nyújtani, jó orvos szeretnél lenni, addig más úgy áll hozzád, mint egy darab szarhoz.

Ha szétnézel praxisblogon (ahol elvileg pozitív és negatív tapasztalatokat is lehet írni), szinte csak a szidás megy. 98 negatív poszt mellett van 2 jó. És sokszor olyanok, hogy eldobom az agyam. Mikor az orvos hibája, hogy a 85 éves, végstádiumos COPD-s beteg meghal...

Sok mindent nem tudsz tenni. Egyszerűen meg kell mutatni, hogy te más vagy. Normális kommunikáció, és rendben lesznek a dolgok (szerintem:). Esetleg olvasgasd az Astellas-díjra jelölt orvosokról írt történeteket, ott nem a becsmérlés megy:)

2015. márc. 14. 10:46
 12/28 A kérdező kommentje:
Ja, arról nem is beszélve, hogyha egy beteg meghal, hiába járt el jól az orvos az protokoll szerint, ha beperlik és az ügyész talál 10-ből egy szakirodalmat, ami más eljárást javasol, akkor az (orvosi szakmában) dilettáns bíró simán elítélheti...
2015. márc. 14. 10:54
 13/28 anonim ***** válasza:
én nagyon remélem, hogy elvégzed sikeresen, mert ha a sok idióta mamlasz miatt senki nem fog orvos lenni akkor jól megszívja az ország, (mondjuk már most is abban van)
2015. márc. 14. 10:57
 14/28 A kérdező kommentje:
Egyébként én személy szerint sokkal szívesebben tanulnék ezen a szakon, ha azt látnám, hogy az emberek hozzáállása az orvosoz nem ennyire sztereotíp, nem általánosításokon alapszik, hanem amelyik orvosban még nem csalódott, annak ad egy esélyt, mert mint ember megérdemli, mivel nem tett ellene semmi rosszat. Vagy ha azt látnám, hogy egy műtét vagy kezelés, vizsgálat után nem az lenne, hogy "Ez a dolga! Örüljünk, hogy van fizetése, ingyen is csinálnia kéne! Hát mire esküdött ez fel?!" hanem ha egy kicsit hálásak lennének az emberek, és itt nem a hálapénzre célzok, hanem egy egyszerű, őszinte "köszönöm"-re.
2015. márc. 14. 11:00
 15/28 A kérdező kommentje:
7-es válaszoló! Ilyen mondatokat még nem kaptam meg, szerencsére.... Hogy fejeződnek be ezek az "Én nem vagyok orvostanhallgató, de..." mondatok? Olyan volt, hogy tudományos dolgokban (amit még én is tanultam, tehát kb középiskolás anyag) olyanok tartanak nekem kiselőadást, akiknek érettségije sincs.
2015. márc. 14. 11:29
 16/28 anonim válasza:
Bocs, nem olvastam végig a válaszokat de szerintem ha egyszer szükségük lesz rá/rád akkor majd megtanulnak értékelni. Ilyen az ember.
2015. márc. 15. 18:32
 17/28 anonim ***** válasza:
Èn fogàsz hallgatò vagyok, de nekem is vannak a medikus léttel kapcsolatban rossz tapasztalataim. Vannak olyan tàrsalgàsok amiből egyszerűen nem tudok jól kijönni. Pl megkérdezik, hogy hogy telt a vizsgaidőszak. Verzió 1: elmondom, hogy minden sikerült minden oké stb stb direkt nem kihangsúlyozva, hogy majd meg pusztultam. Következtetés: "Nagyképű orvosis, úgy tesz mintha neki minden könnyű lenne chh..." Verzió 2: elmondom, hogy igen nehéz volt és bár csak 3 vizsgám maradt, mindegyik egy több mint ezer oldalas könyvet jelentett és nem is egy fordulós volt, úgyhogy már mennyire elegem volt stb....Következtetés: "Nagyképű orvosis itt villog, hogy mennyit tanult, most miért sír?! Nehéz egyetem de Ő választotta magának."....szóval sok embernél egyszerűen nincs jó válasz...
2015. márc. 16. 10:43
 18/28 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem látják át az emberek (értsd: betegek), hogy az orvosok kivándorlásának az alacsony fizetés csak egy kis összetevője. Nagy keményen ott van mellette az emberek bizalmatlansága, gyűlölete, megvetése, az irreális elvárások, hogy az orvos gyógyítson meg mindenkit, persze ne legyen alázatos, szerény, nyalja ki a beteg s*ggét, robotoljon éjjel-nappal mert hát erre esküdött fel, ingyen is csinálni kéne neki, mindezt nevetséges fizetésért. Szerintem, ha sok ember nem hálapénzt, hanem egy őszinte köszönömöt mondana az orvosnak vizsgálat, műtét stb után és az orvos érezné, hogy hálás a beteg a segítségért, sokkal kevesebben mennének el. Legalábbis ez az én véleményem.
2015. márc. 16. 17:42
 19/28 A kérdező kommentje:
A harmadik sorban elírtam, nincs "ne". Csak eredetileg máshogy akartam fogalmazni.
2015. márc. 16. 17:43
 20/28 anonim ***** válasza:
En ezek kozul egyiket sem tapasztaltam:d eleg gaz emberek koze jarhatsz, az en ismeroseim es en ha orvosis hallgatokrol van szo mindig megbecsuljuk oket mert ez nagy szo! Legy buszke es hajra:)
2015. márc. 18. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!