Orvosi egyetemre akarok majd járni. Az egyetemen tanulok majd fizikát?
Attól függ, hány éves vagy.
A biofizika oktatás jóformán már csak Magyarországon van, még pedig azért, mert az elismert kutatók száma ebből a területből viszonylag magas. Pár év és kihalnak onnan a régi profok, aztán már nem fogja semmi sem indokolni a bifiz oktatását.
Folyamatosan fejlődik az orvoslás illetve a tanítása is, csak van, ahol lassabban reagálnak erre. Egy 15 év múlva az anatómia is így fog járni itthon, mint ahogy már jó pár külföldi egyetemen így van.
A SOTE ÁOK-n a biofizika 2 első évben 2 féléves, szigorlattal végződő tárgy, de szórótárgynak nem feltétlenül nevezném. Szerintem a csúszásoknak csak egy nagyon minimális hányadáért felelős. Vizsgán bukások főleg a beugróteszt miatt vannak, amire egy kis energiabefektetéssel szerintem simán fel lehet készülni, a szóbeli részen már csak elvétve buktatnak.
Összességében nem egy vészes tárgy, aki nem kimondottan szereti a fizikát, az is meg tudja csinálni.
Én PTE-re járok, itt is két féléves, szigorlattal végződő tárgy a biofizika, a teljesítése feltétele több másodéves tárgynak is.
A gimis fizikához már nem annyira van köze, inkább élettani jelenségek hátteréről van szó, látás, hallás, izommunka, keringés. Meg sugárzások és orvosi eszközök, vizsgálati módszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!