Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Koreai és japán nyelv tanulása...

Koreai és japán nyelv tanulása egyszerre nagyon sok?

Figyelt kérdés

Az ELTE-re jelentkezem majd most keleti szakra, nagyon érdekel a koreai és a japán nyelv, régebben tanultam mandarin kínait, de a hanzik tanulása miatt pár hónap után abbahagytam, nagyon nehezen ment az írása, ha elém rakták, felismertem, de magamtól már nem igazán tudtam leírni pontosan. Koreaiul tanulok jó ideje, az olvasás és az írás nem okoz gondot, és egyszerűbb dolgokról el tudok társalogni. Ha felvesznek koreaira, nehéz lenne mellette a japán második nyelvként, ha a koreaiban már nem kezdő szinten vagyok?

Egyébként geográfus szakon vagyok most, nem k-pop mánia miatt érdekel a koreai nyelv, és tudom, hogy majd később nem sokat tudok vele kezdeni, nem a büfészak mondóka érdekel, csak olyanok válasza, akik tanulták/ják a kettőt együtt.

2014. dec. 18. 23:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát japán alapból nehezebb a magyarnál azt hallottam róla de ha érdekel csináld!
2014. dec. 19. 00:31
 2/6 SeinHime ***** válasza:
Minden évben van, aki megpróbálja ezt a kombót, és van akinek megy. Egyébként a japánra többet fog kelleni tanulnod, a koreai tanszék még nem teljesen kiforrott, bár mivel te nem kezdő vagy, ezért szerintem nem lesz gond. Én japán szakos vagyok kínai minorral. ^^"
2014. dec. 19. 07:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Bár ugyan még messze van, hogy kiderüljön, felvesznek-e, de én jobban szeretek előre gondolkodni. Ha sikerül akár a koreai, akár a japán (harmadiknak tervezgetem még az oroszt is megjelölni), lehet bármilyen nyelvet választani mellé? Ha koreaira kerülök, felvehetem mellé második nyelvnek akár a norvégot vagy a finnt is, vagy csak keleti nyelvet lehet? Mivel TTK-s vagyok, nem ismerem bölcsészkart, ezért kérdem. Illetve muszáj egyáltalán második nyelv, vagy lehet csak az, amire felvettek és később arról szakosodni?
2014. dec. 19. 08:05
 4/6 Ezeöccá ***** válasza:

Ha szorgalmas vagy és rá is érzel a dolgokra, akkor menni fog, de ugye, mindenkinek 24 órából áll a napja és ha minden szabadidőd rá tudod fordítani, akkoris elég nagy erőfeszítés pont ezt a két nyelvet egyszerre tanulni. Én a kínait tanulom, igaz munka mellett és emellett már nehezen találok időt a vietnamira vagy a koreaira, pedig csinálnám még az indonézt vagy a japánt is, amiket már elkezdtem régebben.

Szerintem a koreaival fogsz tudni mit kezdeni, ha pont nem azzal találsz állást, akkor sem kárbaveszett idő, mert rengeteg érdekes dolgot tudhatsz meg tanulás közben Kelet-Ázsiáról, Koreáról. "Ahány nyelv, annyi ember" szokták mondani és ez tényleg így van.

2014. dec. 19. 11:08
 5/6 SeinHime ***** válasza:
Nem csak keleti nyelvet lehet. Te döntöd el. Sőt, nem is kötelező nyelvet felvenni. Néhánynál van szintfelmérő, meg előfeltétel, de például a finn az nem ilyen, úgyhogy szerintem a norvég sem az. :)
2014. dec. 19. 18:51
 6/6 A kérdező kommentje:

Akkor talán jobb, ha a japánt hanyagolom. A koreai nekem könnyű, legalábbis 3 éve tanulom és eddig nem okozott gondot. Ha a kínai nem ment, legalábbis írásban nagyon nem, valószínűleg a japán se igen lenne fényes, az egész napomat meg nem tudnám arra áldozni. 10 évesen saját akaratomból jártam nyelviskolába finnül tanulni (valamiért már annyi idősen odavoltam a nyelvekért), de ellustultam, és abbahagytam egy év után, az akkor tanultakból meg nem sok maradt meg.

Nem tudom, miért, de én a ritkább, legalábbis a nálunk kevesek által beszélt nyelveket szeretem igazán tanulni, még ha tudom, hogy nem is fogok vele annyit kezdeni később, mint a némettel.

Bár egyelőre még be kell jutnom koreai szakra, utána ráérek ezen gondolkodni. Csak reménykedem, hogy sikerül, és nem megy 430 fölé a pontszám megint.

2014. dec. 20. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!