Lehet egyetemen egyszerre két nyelvi szakot tanulni?
Köszi az eddigi válaszokat!
Ha minorba veszem fel a másik nyelvet azért nem kapok egyenértékű papírt. Esetleg lehetséges az hogy másodévbe jelentkezem függetlenbe a másik nyelvre és akkor 4 év alatt lesz 2 nyelvi BA-m? Vagy 2 nyelvi szakot tanulni túl húzós lenne egyszerre? Mert a tanári az 5 évig tartana ha jól tudom, és nem biztos hogy tanítani szeretnék a szerzett képesítésemmel és a továbbtanulási választék is korlátozottabb lenne.
Nem húzós, a nyelvszakok elég könnyűek, csak inkább az, hogy felesleges.A munkaerőpiacot nem annyira érdekli ha valakinek nyelvszakos diplomája van kivéve ha tanár szeretne lenni, így emiatt mégegy BA-t megcsinálni nem érdemes. Feleszed minoron csinálsz a végén egy felsőfokú nyelvvizsgát és kész.
Egyébként a versenyszektorban senkit nem érdekel a nyelvtudás szmpontjábóla papír. Nekem két nyelvből van felsőfokúm, egyből középfokú, tőlem még sosem kérték. Bementem az interjúra és a közepén közölték, hogy pl: let's continue in English aztán ott eldől, hogy beszél-e valaki az adott nyelven vagy nem. A közszféra más tészta, mert ott meg kell felelni a jogszabályi háttérnek.
Tehát hacsak nem tanítani akarsz akkor felesleges két BA.
Beszéld a nyelvet és kész.
(bocs az egybeírásokért, de valamiért vacakol a space gombom)
Nem vagy faragatlan, közgazdász vagyok. Bsc - pszf, pénzügy számvitel szak, msc - Corvinus pénzügy.
A tesóm végzett az ELTE francia szakán, majd kint Bécsben csinált egy tolmács alapképzést németül, angol szakon. Így most három nyelven szinkrontolmácsként dolgozott.De nem is fizetik meg nagyon és elég nagy a verseny, úgyhogy beiratkozott nemzetközi gazdálkodásra a Corvinuson. Most a KKV-ban dolgozik projektvezetőként egy olyan cégnél, ahol EU-s és konzorciumon kívüli pályázatokkal foglalkoznak.
Ezért írtam, hogy szuper, ha az ember nyelveket bezsél, de sajnos nem elég, kell mellé valami plusz.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!