Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hiba volt egyetemre menni?...

Hiba volt egyetemre menni? Elegem van! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szakközépiskolából vettek fel Anglisztikára, a nyelvtudásom meg se közelíti a volt gimisekét, ráadásul angolból előrehozottat tettem 3 éve, így sokat felejtettem is... A szakközép 5 éves volt, így már birtokomban van egy szakma. Itt a vizsgaidőszak és csalódás csalódást követ. Rengeteget készülök, de nincs eredménye. Mentem volna inkább dolgozni? Lesz ennek az egésznek értelme? Egyetem mellett sajnos nem tudok dolgozni, mert így is sok a tanulnivaló... :( A szakmám egyébként informatikus és mellette a fotográfust is elkezdtem. Mit tegyek szerintetek?
2014. dec. 17. 16:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Nagyon demotivált vagyok, hiányzik a családom... (Pestre kellett költöznöm, ELTE)
2014. dec. 17. 16:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Hagyd abba. Senki nem kényszerít, hogy olyat csinálj, amihez nincs kedved. Van jó szakmád, anglisztikával úgyse mennél sokra. Az bölcsészet: irodalom, nyelvészet, történelem. Ha otthon a családod lakhelyén tudsz dolgozni, menj haza, vagy ez a fotográfus tanfolyam még Pesten tart?
2014. dec. 17. 18:40
 3/4 anonim ***** válasza:

hasonló a történetem.

én is anglisztikára jelentkeztem 5-6 éve, fel is vettek főiskolába költségtérítésesre, de rájöttem, h nem tudok annyira angolul és nem is nekem való. azért nem hagytam ott, mert befizettük a pénzt, így halasztottam, letettem nyelvvizsgát, aztán otthagytam a szakot, viszont egy könnyebb szakot elvégeztem ugyanott, mivel beleszámították a befizetett pénzt, és át lehetett menni.

ebből csak azt akarom kihozni, h én is csak azért végeztem el ott egy másik szakot, mert nem votl más végzettségem, és be volt fizetve. utáltam Bp-t, és a sulimat is.

sztem ha ennyire nem megy, nem is szereted, és úgy érzed, h nélküle is boldogulnál, hagyd ott. felesleges olyat erőltetni, amit utálsz. ebben én se vagyok biztos, h anglisztika diplomával olyan sokra mennél.

2014. dec. 17. 19:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Hagyd a fenébe, ha nem tetszik, úgysem tudnál vele elhelyezkedni.

Egy valamit viszont nem értek. Informatikus vagy. Miért nem ebbe az irányba tanulsz tovább, amihez már értesz egy bizonyos szinten? Van egy jó szakmád, amire építkezve magas tudásra és gyakorlatra tehetnél szert. Vannak az ELTE-n ilyen irányú, kiváló képzések.

2014. dec. 20. 04:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!