Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hagyjam abba? Mit kéne tennem?

Hagyjam abba? Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Idén kezdtem el egy szakot és most kb. 2 hónap alatt rájöttem, hogy nekem ez nem tetszik. Van viszont másik kettő ettől jóval különbözőbb szak amire szívesebben járnék. Már csak azért is,mert ezek a mindennapi életben is foglalkoztatnak, míg amire most járok, nem, csak a jövőbeli kecsegtető munkalehetőségek miatt választottam. De nem érdekel. Az már biztos, hogy idén újra felvételizek és a két általam favorizált szakok közül az egyikre szeretnék majd menni. A kérdésem csak annyi, hogy ez esetben a szemeszter végén passziváltassam a következő félévem, vagy ezt az évet teljesítsem itt. Meg a másik kérdés,ha befejezném ezzel a mostani szemeszter végén, akkor mit javasoltak, mit csináljak jövő őszig? (Gondolok itt munkára stb.) Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. okt. 20. 10:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Ga tudod hogy otthagyod akkor hülyeség volna még 2. szemeszterben is bejárnod, hisz ha államin vagy a féléveid pazarlod, ha meg fizeted feleslegesen kidobsz 150-300 ezret. Főleg ha nagyon másmilyen terültre akarsz átmenni nem is tudsz kreditet elfogadtatni, mert max. ha 1-2 alapozó tárgy van ami mindenhol kell (pl. filozófia, etika vagy pszichológia közül több szakon is meg kell csinálni min.1-et társadalmi tárgyként, de ez kb. 3 kredit).

Addig menj el dolgozni 8 órába, nagyon jól lehet egy diáknak keresnie teljes munkaidőben, mikor nem az egyetemre kell a pénzt költeni.. Vagy menj ki külföldre nyelvet tanulni(au pair Angliába vagy télen Ausztriába sokan mennek szobalánynak vagy takarítani, szép kis összegekért).

2014. okt. 20. 14:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel, tényleg nem érdemes a 2. félévre beiratkozni, ha tudod, hogy nem szeretnél ezzel a továbbiakban foglalkozni. Nekem sajnos ment el így 1 félévem korábban, amit most már nagyon sajnálok.

Csak kliséket tudok mondani arra vonatkozóan, hogy mit csinálj jövő őszig. Munka, nyelvtanulás, ha van rá lehetőséged akkor külföldön munkát vállalni, majd visszajön. (bár lehet addigra már nem is szeretnél hazatérni). De az biztos butaság lenne, hogy beiratkozz 2. félévre is.

2014. okt. 21. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!