Milyen suli a Karinthy Frigyes Gimnázium? Szerintetek bejutnék?
7. év végi átlagom 4,7 .
Fizikából, kémiából és föciből lettem 4-es, a többi 5-ös lett.
Mivel év eleje van, a 8-os jegyekről nem tudok nyilatkozni, de megírtam a tavalyi írásbelit, és 72 pontos lett (magyar 47 + matek 25). Szerintetek? :) Egyébként németet tanulok, úgy hallottam, a német kéttanra könnyű bekerülni (mármint az angolhoz képest).
:( Azért megpróbálom. Amúgy a Leöveyt is megjelölöm. Egyébként, az azért lett 25 pontos, mert az volt a legelső felvételi lap, amit megpróbáltam megoldani.. Tanárunk azt mondta, elsőre az nem baj. Gyakorolni kell. Fogok menni előkészítőre.
+ Barátnőm azt mondta, hogy egyszer nagyon nehéz bejutni, egyszer meg könnyű (ismer olyat, aki 3-4-es tanuló volt, és bekerült. (természetesen nagyon jó felvételivel) És mivel az angol kéttant, meg az emeltet többen szokták megjelöölni, a németre könnyebb bejutni. Legalábbis ezt hallottam. Azért köszi a véleményt. :)
Amúgy lehet, hogy igazad van abból a szempontból, hogy nehezen fog menni az a tantárgy, amit németül fogok tanulni, ha négyes voltam. De a föcit szimplán elszúrtam, első félévben dicséretes voltam belőle, abból nem lesz gond.Kémiát pedig nem tanulnak idegen nyelven.
Csak a fizika lesz nehéz, azt meg túlélem valahogy.
Az legyen az utolsó félelmed, hogy németül vannak a tantárgyak. Nem olyan nagy dolog az. ;)
Szerintem nyugodtan próbálkozz!
Üdv:
Egy német kéttanos
Szia! Nem feltétlenül igaz, hogy a német kéttant sokkal kevesebben jelölik meg. Az előző felvételinél (tehát a 2014/15-ös tanévre jelentkezésnél) a németet is rengetegen megjelölték, jelentősen nagyobb volt a túljelentkezés ebbe az osztályba is mint szokott.
Engem 76-os írásbelivel és 45 pontos szóbelivel vettek fel.
Amúgy nekem ez az első évem a suliban (német kéttan) és eddig nagyon szeretem, tényleg mindenkinek ajánlom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!