A budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban vagy a Német Nemzetiségi Gimnáziumban színvonalasabb a németoktatás?
Figyelt kérdés
2014. szept. 25. 20:44
1/13 anonim válasza:
A Német Nemzetiségiről nem sokat tudok, de a Karinthyban mindenképpen jó, hiszen kéttanos, változatos a németoktatás, első évben 4-6 tanár tanítja a németet heti kb 16 órában. És ezek nem csak jött-ment tanárok, akik megtanítják a nyelvet, hanem emellett pedagógiailag is abszolút korrektek.
2/13 anonim válasza:
Azért jelöld meg mindkettőt, ha felvételizni szeretnél
3/13 anonim válasza:
A Német Nemzetiségi Gimnázium nagyon jó! Nemrég voltam nyílt napon, nekem nagyon tetszik, szerintem nem jobb mint a Karinthy átlagban, de a német oktatás az felsőbb szintű.
4/13 anonim válasza:
A Karinthyról nem sokat tudok, de a Nemzetiségibe járok. Itt nagyon magas a német oktatás színvonala, szinte minden csak erről szól. Elég sok tantárgyat kell németül tanulni, ami a továbbtanulásban majd nagyon hasznos lesz. A tanárokról semmi rosszat nem tudok mondani. Nekünk 3 különböző tanár német tanár van, közülük az egyik nem is beszél magyarul, csak németül tud... Az iskolát csak ajánlani tudom :)
5/13 anonim válasza:
Kedves utolsó! A nemzetiségi és két tanítási nyelvű iskolákban kötelező alkalmazni legalább egy tanárt akinek az adott nyelv az anyanyelve, éppen ezért, nekünk is itt van a Karinthyban a Tanár Úr :) A Német Nemzetiségit nem ismerem, így csak a Karinthyról tudok nyilatkozni, nehéz az iskola mert nagyok az elvárások és sokat kell tanulni, de nagyon megéri, így utolsó évben az osztály nagy része Németországban elfogadott felsőfokú nyelvvizsgát fog tenni.
6/13 anonim válasza:
Erről max az tudna nyilatkozni, aki valamiért mindkét gimiben járt már vagy tanított mindkettőben, egyébként valószínűleg csak a sajátját ismeri és azt fogja dicsérni.
7/13 anonim válasza:
Hát igen...Különben mindkét iskola nagyon jó, talán a Karinthy néhány hellyel előrébb van a rangsoron, de ez a német oktatás szempontjából nem igazán számít. Szerintem mindkét iskola nagyon jó, és nagyjából egy szinten van. A cél a felsőfokú nyelvvizsga és az már csak rajtad múlik, hogy mennyire vagy szorgalmas. De mindkét iskola nagyon jó választás.:)A Nemzetiségiben már volt nyíltnap, de ha a Krinthy-ban még nem, akkor oda mndenképp érdemes lenne elmenni! :)
8/13 anonim válasza:
Viszonylag sok ismerősöm van a Német Nemzetiségiből, és az ő elmeséléseik alapján nálunk a Karinthyban erősebb a német tagozat. ;)
9/13 anonim válasza:
Nemzetiségibe sokkal könnyebb bekerülni és ottmaradni, a nyelvoktatásban nem lehet nagy a különbség elvégre német felsőfok a vég.
10/13 anonim válasza:
Mindkettő nagyon jó iskola. Mindkettőbe jelentkeztem. Mindkettőbe bejutottam volna. Sokat vaciláltam, hogy melyiket rakjam első helyre. Végül a Karinthyba mentem. Az országos ranglistán előrébb van, ezáltal nagyobb a túljelentkezés, nehezebb bejutni, tehát a jobbak jutnak be. A jobbakkal könnyebb jobb eredményt elérni.
Anyanyelvi tanár valóban minden kéttannyelvűben van.
Egy nagyon picit a német nemzetiségi ellen szól, hogy ott nagy hangsúlyt fektetnek a német kultúra és német irodalomra, ami (hacsak nem evvel akarsz majd foglalkozni), akkor felesleges energia pazarlás.
Nem bántam meg, hogy a Karinthyt választottam, de a DNG is nagyon jó. DNG mellett szól, hogy kisebb, családiasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!