MOME animáció-, vagy tervezőgrafika-szakára nehéz államilag támogatottal bekerülni?
Én animáció szakra felvételiztem az idén és nem, nem kell protekció. Kitartás és bekerülni akarás kell, kutatómunka, alapos felkészülés, és beleadni mindent ebbe az egészbe. Nehéz, igen, de nem feltétlen kell hozzá őstehetség. Tapasztalatból írom, hogy teljes odaadással akár elsőre is sikerülhet, ha látják benned és a munkáidban az igyekezetet..plusz a lehetőséget. Az egyediséget is kedvelik, bár tény hogy inkább az elvontabb irányokba, de úgy láttam ettől független nincsenek csak erre lekorlátozódva.(én nem egy tipikusan momés stílussal mentem oda,van egy enyhe "klasszikus mese" beütésem, csodálkoztam is hogy mégse volt vele problémájuk)
Szóval, nem lehetetlen bejutni az egyetemre "kapcsolatok" nélkül.
A tervezőgrafikára amúgy sokkal nehezebb a felvételi, nem a feladatok miatt igazából, csak ott sokkal nagyobb a selejtezés, és több a jelentkező is. Szigorúbbak. Bár én még nem próbáltam felvételizni, de ezeket hallottam.
Hű, későn írok, de köszönöm a válaszokat!
Akarás az van bennem bőven, mert az animáció nagyjából lefedi a jövőképemet. Ezért örülök, hogy azért nem kell annyira elitnek lenni. Amúgy az én stílusom is ilyen mesés, de szinte csak így érzem magam elememben.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!