Érdemes "túlteljesíteni" egy adott egyetem követelményeit?
Ha tegyük fel, két emelt érettségit kérnek, érdemes hármat csinálni?
11-be megyek és angol, német felsőfokú mellett most gondolkozom azon, hogy talán irodalomból sem ártana egy felsőfok. Szeretem a tárgyat, olvasni is szeretek, csak a nyelvtantól félek egy kicsit (annak az élméleti részét nem nagyon szeretem).
Egyébként pedig külföldi egyetem is tervbe van véve, így ott aztán tényleg nem árthat a három emelt érettségi...
Ja, bocsi még egy kérdés:
Mondjuk egy középszintű 90 %-os érettségi (tök mindegy milyen tantárgyból) többet, vagy kevesebbet ér mint egy 70%-os emelt szintű érettségi?
még ha pluszpontok szempontjából is nézzük, akkor is csak 2-t érdemes csinálni, mert ezért ha jól sikerül, már kapsz 100 pluszpontot. ha csinálnál 3.-at, akkor már nem.
arról nem is beszélve, hogy 2 emeletet is nehéz jól megírni, nem hogy egy harmadikra is készülni. ha igazán jót akarsz, akkor feküdjél rá arra a 2 tantárgya, tök fölösleges a 3.
Nem. Miért lenne érdemes?
Pluszpontot csak kettőért kaphatsz úgyis. Hiába csinálsz harmadikat, annak már csak a %-a számít, ahogy a középnek is. És azért nyilván egy közepet jobbra meg tudsz írni, mint egy emeltet....
igazából a két emelt is hülyeség ha nem kötelező... inkább nyelvvizsga és ugyan ott vagy pont ügyileg mert a közép jobban szokott ám sikerülni
inkább élvezd az életet és bulizz mielőtt az életed egy merő szopássá válik az egyetemen és utána
Köszi a válaszokat!
Felsőfokú nyelvvizsgám van angolból és németből középfokú, de mivel emeltezni fogok, ezek úgysem számítanak bele a pontokba....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!