Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van tesióra orvosin? És...

Miért van tesióra orvosin? És most hogy megszűnt a SE TSK és önálló Testnevelési Egyetem lesz, ki (és melyik intézet) fogja tartani a Semmelweisen?

Figyelt kérdés

2014. aug. 15. 00:11
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Azért, mert van egy rakat fiatal egyetemista (nem csak a soten, mindenhol), akik nagy valószínűséggel erejük teljében vannak. Ha nem lenne kötelező az a kis tesi, akkor nagyrészük egyáltalán nem mozogna semmit már huszonéves korára. Főleg egyetem mellett hanyagolnák el a testük, ahol így vagy úgy, de azért csak sokat kell tanulni.

Ha a sotera mész, akkor fogjátok tanulni, mekkora probléma is az elhízásból és a kevés mozgásból fakadó sok betegség.

Lehet választani millió dolog közül, nem csak ugri-bugri a tornateremben, így van rá esély, hogy megtetszik egy sport, és később is folytatják.

2014. aug. 15. 08:12
 2/10 anonim ***** válasza:
44%

Elso evben kotelezo az "ugri-bugri" a tornateremben, amit nem mondanek lightosnak. Masodeven lehet valasztani pl aerobicot is, de az maceras, tobb alkalommal kell menni, igy legtobben akkor is maradnak a hagyomanyos tesinel.

Amugy eddig sem a tf-en volt a tesi, a tfnek a sotehoz kb semmi koze nem volt, csak nevlegesen. Zagrabi uti sportcsarnokban van az aok, fok, gytk tesi.

2014. aug. 15. 09:25
 3/10 A kérdező kommentje:
A TESTNEVELÉSI ÉS SPORTKÖZPONT tartotta eddig a Zágrábi úti sporttelepen ezt az órát. Ne mondd, hogy ez nem a SE TSK-hoz tartozik??? Valószínűleg egy orvosi egyetemen nem alkalmaznának ennyi tesitanárt: [link]
2014. aug. 15. 10:18
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Márpedig a Sportközpont nem a TSK-hoz tartozott, mindig is önálló egység volt.

És 5 tesitanár nem olyan sok, főleg ha azt nézzük hogy az összes (magyar és külföldi) orvos, fogorvos, gyógyszerész jár 2 évig tesire. És pályamunkás meg azért kell ennyi mert a zágrábi úti és népligeti pálya is mindennap nyitva, ami nem kis terület, így kell ennyi ember hogy rendbetartsa.

2014. aug. 15. 11:08
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Ha most jössz a sotéra, neked is zágrábi úton lesz két év kötelező tesid. Kéthetente kell menni, összesen félévente 6x kell bemenni. Másfél óra egy tesi, ebből általában 45-60 perc kemény sport, utána a maradék szabadidő, lehet pingpongozni, focizni, kosarazni, röpizni, tollasozni, lányok szoktak matracokkal és súlyzókkal játszani. Azért kötelező, mert előírja a törvény. És felmentést csak válogatott szintű sportolók kaphatnak. Viszont az előttem szólót kicsit kijavítanám, sok más sportág közül lehet választani (de azoknak sincs semmi köze a TFhez), ezeket a félév 2. hetéig kell eldönteni, akkor viszont nem 6, hanem 10 kötelező edzésen kell részt venni.
2014. aug. 15. 12:22
 6/10 A kérdező kommentje:

Ja értem, én azt hittem azt a TSK csinálja.

"ezeket a félév 2. hetéig kell eldönteni, akkor viszont nem 6, hanem 10 kötelező edzésen kell részt venni."

Mármint ezeket az edzéseket szabadon választható tárgyként ugye?

2014. aug. 15. 14:23
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Na, egy kis rendet a fejekben!

A Zágrábi úti sporttelep pont nem a TSK-hoz tartozik, ide az ÁOK-sok, FOK-osok (és GYTK-sok?) járnak.

Miért van tesióra orvosin? Most erre milyen választ vársz? Van, és kész. Megszoksz, vagy megszöksz. Hidd el, nem ez lesz a legnagyobb problémád, max. egy kisebb púp a hátadon, ha nem jársz rendszeresen (mint én korábban).

Olyan sok sportág közül egyáltalán nem lehet választani, sajnos. Néhány labdasport van, ennyi. Az aerobik más téma, azzal nem válthatod ki a tesit, viszont 2 kreditet ér. De lehet, hogy már nem is lesz, mivel azt valóban a TSK-n tartották.

A legegyszerűbb sima tesire bejárni, főleg ha amúgy nem sportolsz, és közöd nincs a választható sportágakhoz.

2014. aug. 15. 16:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Amúgy ha a rendes tesit csinálod, akkor csak minden második héten kell menni, összesem hatnak kell meglenni egy félévben (ha szerencsés vagy, és egy ünnepnapra esik, akkor 5-re).
2014. aug. 15. 16:13
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Elsoben tuti muszaj sima tesire jarni, mast nem lehet valasztani helyette, legalabbis fokon tuti nem, de sztem aokn se.

Felmentest nem igazan szoktak adni, ha valamilyen komoly egeszsegugyi problemara hivatkozol, akkor is sotes orvos biralja felul, hiaba viszel igazolast.

Figyelj arra, hogy idoben erkezz, mert ha fel percet kesel, mar nem engednek be, ezt nagyon szigoruan veszik!

2014. aug. 15. 17:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Es nem szabadon valaszthatok, kotelezo 4 feleven keresztul, 0 kredites !
2014. aug. 15. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!