Hogyan mondjam meg az ofőmnek, hogy nem akarok szalagavatózni?
Rendes nő, de ez a szalagavató a dilije - tavaly nem volt 25000 ft-om egy osztálykirándulásra, és akkor is az volt az első, hogy "jaj, és jövőre, ha szalagavatód lesz?"
Azon kívül, hogy le vagyunk égve (apa munkanélküli, engem meg most húztak el a forgalmin, és ugye az se 2 fillér), párom sincs és nem is akarok szerezni, és ráadásul apukám se tud jönni, pedig nálunk szokás, hogy a fiúk az anyjukkal, a lányok az apjukkal táncolnak egyet. Elmennék a szalagavatóra, benne vagyok az osztálytáncban is (nem kosztümös), csak a r.hadt keringőt ne kellene!
Szerintetek mondjam meg neki őszintén - kockáztatva, hogy le fogja húzni a pontvivő jegyeimet (de, igen, le fogja.) - vagy játsszam el, hogy lelkesedek, aztán szerezzek papírt valami betegségről/ sérülésről? Vagy sérüljek le igazából? (egy kificamított bokát mondjuk bevállalnék a jó ügy érdekében)
L
azt se tudod még, mikor lesz, de azt már tudod, hogy a munkanélküli apukád akkor nem tud menni.
Nem kell kifogás, ha nem akarsz, nem mész.
Már a hely is le van foglalva, ha nagyon érdekel, nov. 15-én lesz, apa pedig nov. 12-re van kiírva térdműtétre.
Mondanám, de nagyon félek, hogy lerontja a jegyeimet, mással is csinált már ilyet, amikor valami nagyon nem tetszett neki. Nem használ pl. javítókulcsot, nem pontoz, van, hogy még H csoport is van, az oszlopban az első emberre ránéz, és tulajdonképpen neki adja a feladatot. Ettől még jól megtanítja az anyagot, csak hát...
"nagyon félek, hogy lerontja a jegyeimet, mással is csinált már ilyet, amikor valami nagyon nem tetszett neki."
- Ezt gondolom, az illetőtől hallottad. Tudod, azért mi tanárok nem vagyunk olyan szörnyű emberek, mint amennyire néha annak tűnünk.
de keringőzni nem kötelező.. ha benne vagy az osztály táncba akkor már nem maradsz ki programból.
azért a keringő tényleg elég sok kiadás... tánctanár, ruha bérlés.. stb
ha kificamítod pont szalagavató előtt a bokád az feltűnő lenne
Kognitív disszonancia: amikor valamilyen új információ vagy tapasztalat ellentmond a korábbi elképzeléseknek vagy ismereteknek, akkor disszonanciát, belső feszültséget élünk át. Ez a disszonancia szorongáskeltő állapot, melyet csökkenteni igyekszünk.
Mivel? Hazugsággal, kifogásokkal...
Értem, hogy tanárként egy tanár mellé állsz, mert te nem csinálnál ilyet... De hidd el, ő csinál. Nem egy emberrel, kb. mindenkinek az osztályból volt már vele konfliktusa, és olyankor "furcsamód" leromlottak a magyarjegyei. Már szóvá se tesszük. Ha nem pontvivő év lenne, nem is érdekelne.
Az a gond, hogy nem vagyok benne biztos, hogy megérti-e, mert nagyon rá van kattanva, és az osztálytársaim jómódúak, úgyhogy meg lesz győződve, hogy csak kifogásokat keresek, mint az utolsó válaszoló is (nekem legalább is ez jött le).
A válaszokat köszönöm? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!