Melyik a leginkáb kivitelezhető? (BME)
gondolom az első évnél a legreálisabb a top 10-15%ban lenni amikor még 5-600an vannak, mert utána kihullik a fele. vagy tévedek?
ha már kihullás, kis infót tudsz mondani, hogy melyik tantárgyakra kéne erősen rágyúrni a matekon és valamelyik programnyelven (nah de melyikre?) kívül?
Visszagondolva végülis nem voltak húzósak az első 1-2 féléves tárgyak, viszont cserébe rengeteg mindent kellett megtanulni a középiskolai anyag mennyiséghez képest. Mondjuk ha valaki egy erős középsuliból jön, akkor lehet hogy annyira ez sem vészes, én kb. egy közepes suliból mentem. Ettől függetlenül 4-5 -ért sokat kell dolgozni.
Matekból ha a középiskolai emelt szintű anyagot nagyon jól tudod, az már talán jó alap. 1-2. félévben a matekos tárgyak: Analízis- nem vészes, gyakorolni kell, viszont van a Bevezetés a Számításelméletbe - na itt nem ritka a 70-80%-os bukás zh-n, ennél érdemes folyamatosan képben lenni, mert ha zh előtt 2 nappal kezdesz el tanulni akkor az necces lesz. Programozás: 1.félév C, 2. C++, 3. Java, 4. .NET. Mindenképpen C-vel érdemes kezdeni, és jól megérteni, abból már könnyen át lehet térni c++-ra és java-ra. C++-tól kezdve már nagyon fontos szerepe lesz az objektum orientált szemléletnek. Egyébként a vik.bme.hu-n megtalálod a tantervet és az összes tárgy részletes tematikáját.
23:41-nek nézegettem ott a dolgokat, de ezek valahogy elkerülték a figyelmem. akkor majd éretségik után egy kis C alapok...
23:44-nek
nem OKjs képzés ahogy néztem (sajos), de viszont a BME (ha jól tudom)Mo.-n valamilyen magas rangú cisco központ. meg egy csomó választható tantárgy leirásban ciscos követelmények vannak, és ebből gondoltam, hogy hátha ki lehet vele váltani 1-2 tantárgyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!