Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik a leginkáb kivitelezhet...

Czibles kérdése:

Melyik a leginkáb kivitelezhető? (BME)

Figyelt kérdés
Műegyetemen a villamosmérnökiről mennyire esélyes átmenni mérnökinfóra, vagy fizetősből átkerülni államilag támogatottra?
2010. jan. 11. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Főleg az elején elég nagy az átfedés a két szak között, aztán ha szakirányra kerül a sor, akkor villanyon is tudsz olyan szakirányt választani ami elég közel áll az infohoz. Olyan emberről nem tudok aki szakot váltott volna menet közben, de nincs kizárva, hogy van rá lehetőség. Van lehetőség átkerülni költségesről államira, viszont akkor nagyon jól kell tanulnod, benne kell lenned az évfolyamod felső 10-15%-ban, ami nem egyszerű feladat... Infós vagyok egyébként.
2010. jan. 11. 22:55
 2/8 A kérdező kommentje:

gondolom az első évnél a legreálisabb a top 10-15%ban lenni amikor még 5-600an vannak, mert utána kihullik a fele. vagy tévedek?

ha már kihullás, kis infót tudsz mondani, hogy melyik tantárgyakra kéne erősen rágyúrni a matekon és valamelyik programnyelven (nah de melyikre?) kívül?

2010. jan. 11. 23:12
 3/8 A kérdező kommentje:
igy utólag jut eszemben, ha sikerül a Cisco CCNA Discovery-t befejeznem az miután felvettek beszámit valamibe?
2010. jan. 11. 23:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Visszagondolva végülis nem voltak húzósak az első 1-2 féléves tárgyak, viszont cserébe rengeteg mindent kellett megtanulni a középiskolai anyag mennyiséghez képest. Mondjuk ha valaki egy erős középsuliból jön, akkor lehet hogy annyira ez sem vészes, én kb. egy közepes suliból mentem. Ettől függetlenül 4-5 -ért sokat kell dolgozni.

Matekból ha a középiskolai emelt szintű anyagot nagyon jól tudod, az már talán jó alap. 1-2. félévben a matekos tárgyak: Analízis- nem vészes, gyakorolni kell, viszont van a Bevezetés a Számításelméletbe - na itt nem ritka a 70-80%-os bukás zh-n, ennél érdemes folyamatosan képben lenni, mert ha zh előtt 2 nappal kezdesz el tanulni akkor az necces lesz. Programozás: 1.félév C, 2. C++, 3. Java, 4. .NET. Mindenképpen C-vel érdemes kezdeni, és jól megérteni, abból már könnyen át lehet térni c++-ra és java-ra. C++-tól kezdve már nagyon fontos szerepe lesz az objektum orientált szemléletnek. Egyébként a vik.bme.hu-n megtalálod a tantervet és az összes tárgy részletes tematikáját.

2010. jan. 11. 23:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát ha azután csinálod meg miután felvettek, akkor szerintem tárgyat kiváltani nem fogsz vele tudni. Ha előtte csinálod meg és kapsz róla Okj-s papírt, akkor esetleg a felvételi pontokba beleszámíthat.
2010. jan. 11. 23:44
 6/8 A kérdező kommentje:

23:41-nek nézegettem ott a dolgokat, de ezek valahogy elkerülték a figyelmem. akkor majd éretségik után egy kis C alapok...

23:44-nek

nem OKjs képzés ahogy néztem (sajos), de viszont a BME (ha jól tudom)Mo.-n valamilyen magas rangú cisco központ. meg egy csomó választható tantárgy leirásban ciscos követelmények vannak, és ebből gondoltam, hogy hátha ki lehet vele váltani 1-2 tantárgyat.

2010. jan. 12. 00:00
 7/8 A kérdező kommentje:
a válaszokat meg köszönöm :)
2010. jan. 12. 00:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűbb költségesről átmenni, főleg az elején, infó és villany között nincs akkora átjárás, majd ha msc-re mész akkor mehetsz infóról villanyra és fordítva, de mivel ott már komoly felvételi van, ezért elég necces, én is így akartam, ha infóra akarsz menni, akkor inkább költséges, okulj az én hibámból!
2010. jan. 12. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!