Ez mennyire lenne kivitelezhető? (érettségi+nyelvvizsga) NAGYON FONTOS!
Sziasztok! Most vagyok 11-es, és orvosi egyetemre szeretnék menni, de nem annyira jók a jegyeim, csak bioszból vagyok 5-ös, így azt szeretném, ha ezzel a pontszámítási módszerrel számolnák a pontjaimat: 2*érettségi pontok+többletpontok.
Mivel nekem kell egy emelt biosz, és egy közép kémiaérettségi, ezekből kellene NAGYON jól (pl. 95+%-ra) érettségiznem, és ugye elég sok pluszpontot lehet kapni nyelvvizsgára is (ha jól tudom, 2 középfokú nyelvvizsgára annyi pontot lehet kapni, mint 1 felsőfokra).
Ez tehát azt jelenti, hogy erre a 4 dologra (emelt biosz érettségi, közép kémia érettségi, német közép nyelvvizsga és angol közép nyelvvizsga) kéne nagyon ráállnom.
Ha január elején elkezdenék NAGYON intenzíven tanulni, szerintetek ez kivitelezhető lenne?
2011 június- német középfokú nyelvvizsga
2011 szeptember- emelt biosz és közép kémia érettségi
2012 február- angol középfokú nyelvvizsga
és ezután még lenne időm tanulni a többi érettségire, ami majd júniusban lesz.
Kémiából a Villányi-féle könyekből (Ötösöm lesz kémiából, Kémia a kétszintű érettségire), bioszból a Berend-féle 4 biológiakönyvből, és a Nagy biológia feladatgyűjteményből tanulnék, németből pedig a Start Neu és Unterwegs Neu A és B könyvekből.
Kémiából elég alapszinten állok, németből és angolból pedig kb. egy alapfokú nyelvvizsga-szinten.
Köszi a segítséget és az oltásokra nem vgayok kíváncsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!