Debreceni Egyetemen van Japán, Kínai vagy Korea szak?
Ha igen melyikkel vinném a legtöbbre? És milyen képzést kell még hozzá elvégeznem hogy tolmács lehessek?
Előre is köszönöm a válaszokat:)
Hát én csak annyit tudok mondani, hogy mikor még én jártam oda angol szakra (6 éve fejeztem be), nem volt semmi japán/kínai/koreai szak, csak japán nyelvi szakkör volt, de azóta már az is fizetős lett (bár szerintem nagyon jó volt). Az azért is volt jó, mert a Debreceni Egyetem cserekapcsolatban áll 2 japán egyetemmel, ahová ki lehet menni ösztöndíjjal, és nincs akkora versengés egy-egy helyért, mint mondjuk budapesti japán szakokon, hisz kevesebb diák tanul japánt Debrecenben.
Tolmácsoláshoz szerintem nem feltétlenül kell képzés, mert relatíve annyira kevés ember beszéli ezeket a nyelveket itthon, hogy simán el lehet helyezkedni, ha akarsz. Engem idén háromszor is hívtak japán tolmács melóra, pedig mivel a Debreceni Egyetemre jártam, nincs japán szak végzettségem, csak beszélem a nyelvet. Igaz, hogy ezek sokszor inkább csak időszakos melók, nem mindig fix, tehát lehet akár csak 1 hét, vagy 3-6 hónap, de ez most csak egy példa.
Hát a magam részéről ennyire tudtam hozzájárulni a válaszhoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!