Koreait vagy japánt érdemesebb tanulni?
Mindegyik kutúra, orszgág stb. nagyon tetszik, de nem választani, hiszen mindegyik más szempontból jobb.
Melyiket érdemesebb tanulni, a jövőre is tekintettel?
szerintem a japánt érdemesebb és könnyebb is
bár én pont koreaiul tanulok, de a jövőre nézve a japánt
igazából mindenre nyitott vagyok, akár a kínaira is, bár ha van kedved kifejthetnéd bővebben is, mert kiváncsi vagyok. :D (ezt az utolsónak szánom)
(ezt pedig az utolsó előttinek) azt hallotam viszont, hogy a nyelvtana nehezebb a koreainak. ez igaz?
Tudtommal a nyelveket az amerikai külügyminisztérium kategóriákba sorolja aszerint, hogy hány munkaóra megtanulni őket. Ez azt jelenti, hogy egy nyelv akkor nehezebb egy másiknál, ha átlagosan, a világ nagy részének (olyanoknak, akiknek a nyelve nem hasonlít rá) nehezebb megtanulni, mint egy másikat. Tehát a spanyol hiába egyszerűbb egy portugál, mint egy magyar számára, a magyarnak meg a kínainak már egyforma szintű feladat. Tehát azt nézik, hogy a világ nagy részének milyen nehéz megtanulni.
Namármost, eszerint a nehézségi skála szerint a koreai a világ legkörülményesebben megtanulható nyelve. A japán egy kategóriával alatta van, de még mindig nagyon nehéz. Biztos óriási elszántság kell hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!