ELTE-n kínai, japán és koreai egyszerre?
Az egyetemi nyelvszakokhoz nem tudok hozzászólni, mert én más szakra jártam.
Csak hobbi szinten, nagyon érintőlegesen foglalkoztam a mandarin kínai nyelvvel, nem egyszerű, de ha szereted a kihívásokat... Az írásjelekkel aztán lehet szenvedni.
A koreai hangul írás és a japán hiragana, katakana, kandzsi rendszer sem könnyű, de ahhoz képest a kínai :-).
Nagy fába vágod a fejszédet három ilyen nyelv tanulásával, de ha ezt szeretnéd, akkor hajrá!
Csak egy jó tanács, remélem jól megy neked az angol, mert az oktatási anyagokat és a szakirodalmat nagyrészt angolul fogod megtalálni a neten, ha már egyetem előtt bele akarsz kóstolni a tanulásukba.
Sok sikert és kitartást!
Szia, én azt tudom, hogy a szláv nyelveknél hogy működik, de abból, amit te írsz, szerintem így van a keletinél is.
Tehát: van egy fő szakod a keleti filológia tanszéken, ez pl a japán. Minden keletisnek kell kötelezően tanulnia "második keleti nyelv"-et, ahogy te is mondod - ez viszont csak egy kevés óraszámos, kevés kredites, NYELVkurzus, tehát annyi ad, hogy még egy keleti nyelvet fogsz majd ismerni A2-B1 szinten kb.
A főszakod mellé választhatsz specializációt (nem tudom, "keleten" van-e), vagy minort - a minor egy sokkal "teljesebb" dolog, mint a második keleti nyelved - minorként felvehetsz magyart, svédet, finnt, törit, művtörit, néprajzot, lényegében bármit - és kb. ugyan azt tanulod, mint a főszakosok, jó sok tárgyad lesz...
Én idéntől leszek orosz főszakos, második szláv nyelvnek felveszek egy lengyelt, a minorom pedig finn lesz.
Remélem világos, ha nem, kérdezz, én is nagyon sokára értettem meg, és sok GYIKes kérdésembe került, haha :)
18/L
Igen, a második keleti nyelvvel (azaz NEM a minor szakoddal) csak alapszinten ismerkedsz meg. És nem, az csak a nyelv, nem kultúra, irodalom, stb. Legalábbis, szlávon így van...
Less ide:
Itt a tanegységlista... Hát, ebből az jön le, hogy bizony neked nincs "második keleti nyelv" kurzusod, tehát marad a minor, meg a szabadkreditek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!