Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek milyen suli a...

Szerintetek milyen suli a Kosztolányi Dezső Gimnázium?

Figyelt kérdés
A Budapestire gondolok, ami az I.keruletbe van.
2014. júl. 2. 13:51
1 2
 11/16 anonim válasza:

Nos mi idén felvételiztünk kilencedikbe.

Többesszámot fogok használni, mert ikreim vannak.

A tapasztalataink:

A felvételire a"kreatív szövegalkotás" kamu. Egyszerűen ki kell húzni egy témakört, van hozzá 5 átfogókérdés és válaszolni kell rá. Az egyik felvételi bizottság szivatott, örült, ha hiányosságot talált, a másik fásult volt. Az egyik bizottságban mindent elkértek, amit vinni kellett: félévi bizi, oklevelek, ellenőrző, saját alkotás, a másikban,a fásultban SEMMIT.

Az felvételi vagy egy órát csúszott. A gyermekeim benyomása az volt, hogy nagyon fásult mindenki. A fiam kiakadt azon, hogy a takarító néninek végig vigyázzban kellett állni a folyosón fertőtlenítővel. Voltunk pár suliban, de ilyet sehol nem láttunk.

Mindkét gyermekem maximális pontot kapott és bejutó helyen lett rangsorolva, de nem választották a Kosztolányit. Nem éreztük a gyerekközpontúságot.

A felvételi kiírás: már MINDEN iskola kitette a végleges jegyzéket, a Kosztolányinak 4 nappal azután sem sikerült. Emailt sem kaptunk (amit szintén minden iskola kiküldött)

Összességében szerintem nekik a kilencedikes osztály nyűg. Ők a negyediktől jövő gyerekeket és struktúrát szeretik. A felvételire nagyon meg kell tanulni a tételeket, ha valaki oda akar menni. És lutri, hogy milyen bizottsághoz kerül

2021. ápr. 27. 17:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
En tavaly vegeztem, sztem full atlag. Tanárokbol ki lehet fogni nagyon jot, nekem van 2-3 akikre ugy tekintettem mint egy felnőtt barátra. Persze volt nagyon rossz is, szerintem minden suliban igy van, vegyes felvágott a tanári kar. Azt viszont nem ertem miert mondjak sokan, hogy csak gazdagokat vesznek fel, semmi ilyesmi nincs, cigany nem volt, de azert senki se volt milliomos. Utolso, a gyerekeid csak egy felvételin voltak, nem ez alapjan kell megállapítani higy az iskolában milyen az osszes tanar, milyen a hangulat stb. Az igazgató tenyleg egy f@sz, viszont lehet hogy sok amugy kedves tanar is ridegnek tunik a felvételi alkalmával. Egy nyolcadikos gyereket mar nem kell pátyolgatni, egy nap 50 gyerek jon, nem biztos hogy mindenkihez jo pofat fognak vagni. Es nem mindig azon kell sirni, hogy késes van, mindenhol ez van, mindegyik suliban, orvosnál stb, ne ebbol ítélkezzetek mar, jezus
2021. ápr. 27. 19:07
 13/16 anonim válasza:

Engem is érdekelnének tapasztalatok, főleg mondjuk a most ötödikesektől, hatodikosoktól, illetve természetesen a szüleiktől. :)

Egy kicsit engem is feszélyez a környék (általános iskolába a második kerületbe járt a fiam, és hát igen, az újgazdag, elkényeztett gyerekekkel sem könnyű)

Mekkora pl az udvara? Mennyire zavaró a környék forgalma? Több helyen írták (régebbi hozzászólok), hogy a tanárok ki vannak égve. Ez változott esetleg?

Köszönöm, ha valaki megosztja a tapasztalatát. :)

2021. ápr. 28. 14:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Elobb irtam le a tanárosat. Vannak nagyon jo, megértő tanárok is, fiatalok is, es vannak kiégett, befasult, idos tanárok is. Nekem igy 8 ev alatt 3-4el volt csak problemam, tobbit mind szerettem. Mind2 magyar tanárom (egyik 8.ig tanított minket, masik 12) nagyon szeretett minket, érdeklődött a magánéletünk felől, a véleményünket kérdeztek stb szoval nekem a magyar abszolút pozitívan maradt meg:) Ha barmi bajom lett volna, amit nem tudom senkivel megosztani, akkor hozzájuk fordultam volna, volt olyan osztalytarsam, aki igy is tett. Akin lehetett latni h lerontott stb attol mindig megkérdezték mi a baj, leszidas helyett. Udvar abszolút nem nagy, akkora lehet mint 2-3 terem egybe, de mi ezt nem nagyon használtuk, neha lyukas oran kimentünk, fiuk fociztak ennyi. A zaj sajna elegge behallatszik. :/ de szerintem azert nem olyan fontos az utóbbi két tényező. Annyit meg tudok hogy a kicsiknek meg mindig orarendbe van hogy úszni kell menniük (nekunk meg judo is volt, lehetett valasztani) a közeli uszodába.
2021. ápr. 28. 14:44
 15/16 anonim válasza:
#14 Köszönöm a válaszodat. :)
2021. ápr. 30. 08:38
 16/16 anonim válasza:
Akinek esze van, messzire elkerüli az intézményt. Látszat dolgokkal foglalkoznak, de azt elsumákolják, ami igazi probléma. Szeptemberben "kiesett" egy gyerek a második emeleti ablakból. Vége a tanévnek, és még most sincs felelőse a "balesetnek". Télen valaki teljes osztályokat rabolt ki. Az összes gyerek táskájából elvitte a pénzt, míg a gyerekek másik teremben voltak. A vezetőség a gyerekeket hibáztatta, hogy miért nem vigyáztak jobban. Természetesen ebben az ügyben se történt semmi. A szülők feljelentést akartak tenni a rendőrségen, de lebeszélték róla őket. Rengeteg óra marad el, és nem tanárhiány miatt. Azért akad néhány szuper tanár is, akik remek órát tartanak, de az ő munkájuk nem ellensúlyozza a negatív dolgokat.
2023. jún. 17. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!